Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka sobie jaaaaaa

co byscie zrobiliiii?

Polecane posty

Gość taka sobie jaaaaaa

gdybyscie mieli sytuacje, w ktorej moglibyscie sobie pozwolic na niepracowanie do konca zycia (jakies nastepne 50 lat powiedzmy) i zylibyscie na poziowie dobrym, wystarczajacym, wygodnym lub odlozenie pieniedzy na nastepne cztery lata, a reszte zainwestowac ??????????????????????

Gość upppppppppppp
up

to pierwsze drugie może być ryzykowne nie zawsze zainwestowane pieniądze sie zwracają... można i stracić.

Na 50 lat? Czy Ty wiesz o czym mówisz? Musiałoby to być kilka mln zł, a takie pieniądze można zainwestować na tyle pewnie, by nie ponosić prawie żadnego ryzyka i jednocześnie z bieżących zysków żyć baaardzo wygodnie :p Zatem wybierając opcję 2 masz zarazem opcję 1. Chyba, że jesteś ostatnim głąbem, który nie wie co począć z kasą, wtedy wybiera się tylko 1 :p

wielbiciel... niekoniecznie. łatwo wpaść w pułapkę inwestując kase jeśli sie doświadczenia nie ma... a oszustów i naciągaczy którzy potrafią zamachloić i tylko czekają aby wzbogacić się na czyjejś głupocie nie brakuje...

Faktycznie łatwo wpaść w pułapkę, jeśli jest się ostatnim głąbem, dlatego też tacy wybraliby opcję 1. O tym właśnie napisałem wyżej 🖐️

Cóż w moim wypadku 50 lat to raczej dożywocie. Więc wybieram opcje dla głąbów i podróżuję gdzie tylko sie da. 🖐️

Gość zdecydowanie wybralabym
opcje dla glabow ;) Nie mam glowy do interesow :O Jestem zyciowym nieudacznikiem :P

Wybaczcie, ale na przeżycie 50 lat z oszczędności na poziomie dobrym-wystarczającym potrzeba min. 2-3 mln zł (pomijając już nawet malejącą siłę nabywczą pieniądza). Uciekając się do najprostszej \"inwestycji\" jaka może być - lokaty bankowej, inwestując całą tą sumę macie 10-15 tys. zł m-cznie - to jest poziom zdecydowanie wyższy niż \"dobry, wystarczający\" :p

Gość zdecydowanie wybralabym
trzeba umiec inwestowac i nie bac sie ryzyka ;) Dlatego wybralabym opcje dla glabow :P

Gość taka sobie jaaaaaa
dzieki za wszystkie wypowiedzi. pozwolcie mi zadac to pytanie jeszcze troche inaczej. Powiedzmy, ze jest to te 3 mln, oplaca sie ryzykowac zeby zarobic powiedzmy 20 czy lepiej sobie wygodnie zyc i "niczym sie nie martwic"?

ja bym wolala sobie spokojnie zyc...albo jesli jest mozliwosc, zainwestowac 2 miliony i reszte zostawic sobie aby skromnie zyc, pracowac i ni3 martwic sie, ze braknie na rachunki

Z 3 mln na byle lokacie masz prawie 20 tys. miesięcznie, więc o jakim ryzyku mowa? Heloł?? :o Nie ma żadnego, wystarczy mała dywersyfikacja, może część w jakieś obligacje SP itp. 🖐️

Oczywiście, ze opcja numer 2!!!!!!!!!!!!!!!!! Wielbiciel ma rację. Nie inwestowanie przy takiej kasie, to znak dla Pana Boga, ze siępomylił i dał nie temu co trzeba :) Druga okazja się nie powtórzy :)