Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NightExpress

Psie kupy

Polecane posty

Wszędzie trąbią o tym, żeby sprzątać kupy po swoich psach, no to postanowiłam wziąć się w garść. Wiadomo - nie będę w foliówkę zbierać, tym bardziej, jak pies ma rozwolnienie. Udałam się do sklepu zoologicznego i dowiedziałam się, ze owszem, były, ale nikt nie kupował, więc wycofano ze sprzedaży. Poszłam do drugiego - to samo. W trzecim, już większym - to samo. Sąsiadka dostała od rodziny nie wiadomo skąd zestaw - 10 specjalnych torebek plus łopatka. 27 złotych. Takie rzeczy powinny być albo za darmo (ale to nie w tym kraju) albo za minimalną cenę (np. 100 torebek za 1 czy 2 zł). Jeśli kupię łopatkę (ta raczej jednorazowa nie jest, mam nadzieję, najwyżej z obsraną będę chodzić, zanim jej nie umyję) i 10 torebek za taką cenę, to niby na ile mi to wystarczy? Na niecały tydzień. Być może inni szastają kasą na prawo i lewo, ja nie mam tyle, aby tygodniowo wydawać na torebki po 20 czy 30 zł. Wszędzie szum, żeby sprzątać, ale wcale się tego nie ułatwia. Co sądzicie o tej kwestii?

Gość pelna zgoda
ten kraj jest powalony

Gość no tak wlasnie jest
z tymi kupami to w ogole jak chce jesc psie kupy, to mowia, ze dewiant co za kraj:o a mogloby byc czysto

No nie, rozwalił mnie ten ostatni post :D Przy okazji, parę dni temu Straż Miejska spisała mnie, uwaga, uwaga, za to, że moja suczka bawi się z inną na pustym boisku. PIES MA BYĆ NA SMYCZY NA TERENIE CAŁEGO MIASTA!

Gość a do tego gdzie to wyrzucać
nie dośc, że przecież na odchody powinny być specjalne kubły- jak w Niemczech-bo przecież takie kupy na kupie :P będą śmierdzieć i bakterie się będą mnożyć bardziej niż w takich zwykłych śmieciach..... ...to u nas na osiedlu nawet takich ogólnych koszy jak na lekarstwo..... torebki ja zastępowałam zwykłymi woreczkami (choć tu też powstaje problem recyklingu- no ale lepsze to niż nic), łopatkę kupiłam w necie .... taką zamykaną.... więc "obsranie" mi nie grozi.....tylko nie ma GDZIE TEGO WYRZUCAĆ.... mam wrażenie, że Polacy są tak do przodu.....że im z tyłu zabrakło..... niby ma być super hiper, przepis o sprzątaniu jest.... a administratorzy zapominają o tak podstawowej rzeczy jak kubły....najchętniej bym im te kupę wyrzuciła na biurko, może by od smrodu otrzeźwieli :P

Gość no tak wlasnie jest
u mnie na osiedlu kubel byl az go rozpierdolili i juz nie ma go a kupy wszedzie, kupa na kupie, tylko jesc taka jest moja historia

ooooo, właśnie! u mnie to samo, koszy może jak na lekarstwo nie jest, troszkę więcej, ale żeby przypadkiem nie za dużo. Tylko, że w mojej okolicy są, ale dalej to już szukaj sobie. Przecież nie będę całe życie chodzić naokoło boiska koło mojego domu, bo tam są kosze na kupy :o

PIES MA BYĆ NA SMYCZY NA TERENIE CAŁEGO MIASTA!!!!!!!!!!!! I tak ma być!!!!!

Z tymi koszami to prawda, powinny być specjalne na każdym osiedlu i te torebki, powinny być za darmo lub za przysłowiową złotówkę w każdym kiosku. Dają mandaty za niesprzątanie kup, zgadzam się ale gdzie ten właściciel ma je wyrzucać? do domu zabierać? Ja osobiście nie mam psa ale widzę na osiedlu pełno psów srających na około, też się zastanawiam co mają zrobić ci właściciele? A z tą smyczą to powinny na osiedlach, w parkach być w kagańcu, niekoniecznie na smyczy.

a\'propos psich kup :D ktoś może wie, gdzie w necie jest ten rysunek Raczkowskiego z psimi kupami? Nie moge nigdzie znaleźć :( chyba wyrzucili..........

Gość a do tego gdzie to wyrzucać
kosz jest u nas koło przystanku i między blokami....ale co to za atrakcja na przystanek chodzić z psem na spacer? u nas miała być obwodnica....ale kasy nie starczyło i jest taki szeroki ugór przez całe osiedle.....kosza, oczywiście w promieniu kilometra nie uświadczysz....ale kij z tym.... chodzi o to, że tam włąśnie ludzie z psami spacer, teren nie jest zagospodarowany, do bloków daleko..... swietne miejsce na spacer....ani kupka nikomu nie śmierdzi, ani pies na nikogo nie skoczy.... nawet bez smyczy..... i właśnie tam też się miski z miejskiej do ludzi czepiają..... ja rozumiem jak się na trawniku pod czyimś oknem pies załatwi, albo na chodniku idzie bez smyczy.....ale to jest chyba nadgorliwość? szczególnie, że w drugą stronę-dla włascicieli zwierząt- miasto NIC nie robi, nawet głupich koszy nie potrafi zamontować....

Gość ja zawsze biore ze soba
woreczki foliowe, przeciez kazdy ma tego kupę(!) w domu. Przy okazji - jasne,ze kupa na chodniku jest obrzydliwa, ale np na trawniku mnie o wiele mniej wkurza niz np plastikowa butelka czy worek, ktore w odroznieniu od kupy rozlozy sie za 100lat albo wiecej No a koszy do smieci ( takze na owe butelki) jak na lekarstwo. Zdarzlo mi sie wedrowac z kupa w worku przez pol miasta

Gość kamusia-kami
a ile kosztuje mandat za to, że pies zrobi kupę (bez posprzątania)?