Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dosia....26

mam juz tego dosyć

Polecane posty

Gość dosia....26

Po maturze znajomości się pourywały, ludzie porozjeżdżali, stopniowo traciliśmy kontakt aż straciliśmy zupełnie. Zostały mi tylko dwie koleżanki. Jedna, mieszkająca trochę dalej i druga, na tej samej ulicy. Z tą pierwszą codziennie rozmawiam na gg po parę godzin - naprawde uwielbiamy gadać, z drugą widzę się jakieś 3-4 razy w tygodniu. Są to jedyne dwie znajome jakie mam. Nie mam absolutnie żadnych innych znajomych. Tydzień temu ta pierwsza napisała mi że wyjeżdża do Hiszpanii, że znajoma załatwiła jej pracę. Nie ukrywam - smutno mi było strasznie. :( Dziś druga powiedziała że własnie się dowiedziała że wyjeżdża do Londynu. Akurat sprzątałam wtedy w szafkach i jak się dowiedziałam - zostawiłam wszystko i siedzę bezmyślnie już chyba od godziny. Czuję się jakbym dostałam obuchem w głowę. Zostanę zupełnie sama. Jestem po studiach i nawet nie pracuję, chociaż szukam pracy. Każdy mój dzień wygląda identycznie. Wstaję o 10, sprzątam, siadam do komputera, po południu jem obiad, potem znów komputer, kolacja, film, spać. Pół roku temu rozstałam się z narzeczonym, z którym miałam wielkie plany. Nawet nie wiem czy chcę Waszych rad. Napiszecie - też wyjedź za granicę. Tylko ciekawe do kogo i jak. Nie mam żadnych znajomych za granicą, a obie moje przyjaciółki i tak sobie załatwiły przez jakichś swoich znajomych. Napiszecie - wyjdź do ludzi. Sama? Mam iść do pubu i siedzieć sama przy barze? Do tego mieszkam w malutkim mieście, w którym nie ma szans ani na poznanie kogoś, ani na fajną pracę ani na nowe, wspaniałe przyjaźnie. Życie jest do dupy, a ja jestem sama jak palec.

Gość mrowka_robotniczka
Poszukaj pracy, zapisz sie na jakis kurs to spotkasz znajomych

Gość no skoro Twoje
przyjaciółki mają znajomych to chyba znaczy że i Ty ich masz? w sensie że możesz skorzystać z tych kontaktów albo z pomocy przyjaciółek? - jeśli chcesz wyjechać oczywiscie mam zresztą trochę podobnie - 27 lat, po studiach, szukam pracy i sama nie wiem czego chcę, krąg znajomych się zawęził bardzo, rozstałam się facetem niezły dół, rozumiem Cie... ale jaki jest sens się dołować, trzeba coś robic - wszystko jeszcze się może zmienic ps. przyjedź do wawy pójdziemy do kina :)

Wiesz jest topik na kafe\"szukam przyjaciół\" lub "samotni" może tam się wpisz i poznasz kogoś, może ktoś będzie z twojej lub innej sąsiedniej miejscowości.

Albo wejdź na \"nasza klasa\" tam są osoby, które chodziły do szkół i niektórzy odnawiają znajomości.

Gość daj link do tego topiku

Gość tak szczerze
ja zawsze jezdze za granice bez znajomych, przez firme.kasuja ci troche ze stawki godzinnej,ale masz zaoewniony domek i ubezpieczenie...mowie o holandii...firm jest od cholery,ja najbardziej lubie jezdzic z AB:) http://www.abjobservice.pl/ zreszta jest wiele firm...ale AB Noord Holland lubie,ladny region:)