Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lokatorka

problem z sasiadka

Polecane posty

Gość lokatorka

Sasiadka alkoholiczka zaproszyla w swoim mieszkaniu ogien,spalila sie jej koldra,kurtka,na szczescie bylo to w dzien ,jeden z sasiadow zauwazyl i ugasil. Czy my,jako lokatorzy mozemy zlozyc doniesienie o przestepstwie? Czy to wogole jest traktowane jako przestepstwo? Dodam,ze jest to typowa melina,ona tam mieszka bez pradu,bez gazu,i praktycznie nie trzezwieje ...

Gość lokatorka
zna sie ktos na prawie? jesli tak,prosze o pomoc

Wiesz nie wiem co doradzić:( Może zgłoś to do spółdzielni na policję, przecież ona was na życie naraża wystarczy, że w nocy zaprószy ogień nikt nie zareaguje i może wiele niewinnych lokatorów zabić, lub mogą również stracić przez nią swój dorobek życia. Nie wiem jak ci pomóc.

Jeśli jest to upojenie alkoholowe to zadzwoń na pogotowie (chyba jest takie specjalne) by ją zabrali na leczenie, sama nie wiem.

Papuzka ma racje mozesz zglosic zdarzenie... mimo iz nie jest to przestepstwo to przynajmniej sie nia zainteresują zanim wydarzy sie tragedia

Gość lokatorka
zglaszalismy w komunalce,na policji i nikt niby nic nie moze policja co najwyzej mandat wypisze(ktorego ona i tak nie zaplaci) a komunalka twierdzi ze nie maja lokali zastepczych zeby ja wyeksmitowac jutro chyba sie przejde do prokuratury,moze tam mi cos doradza...

Gość lokatorka
jestem bardziej przewrazliwiona niz reszta moich sasiadow,wiem co to jest pozar,11 lat temu doszczetnie mi mieszkanie spolonelo :(

Gość no to babe
wywiezc jak jagne na kupie gnoju

Ale powinni ja na leczenie zabrać, może napiszcie petycję i podpiszcie się wiecie co gdyby to nagłosnić w tv to wtedy komunlka od razu znalazła mieszkanie dla niej, a tak to oni nic sobie z tego nie robią. Jesli nie ma gazu, prądu itp.to czynszu też nie płaci a wy jako jej sąsiedzi czynsz płacicie i co macie być zagrożeni??? Wy płacicie a ona nie i za wasze pieniądze, które przeznaczacie na czynsz na byt zapewniony.

Gość no to babe

Gość lokatorka
zeby tak szlo ja wywiezc...:):) komunalka ma to gdzies,ona ma zadluzenie to fakt,ale od ok.roku ma rente to biora jej prawie 400 zl.przez komornika i oni kase maja...

Gość lokatorka
a zglaszalismy juz dawno,petycja byla niejedna,przeciez syf jest taki ze wstyd jak ktos do czlowieka ma przyjsc wszelkie zalatwianie potrzeb naturalnych przez nia i jej przyjaciol na schodach i klatce schodowej to standard juz :(

Gość no to babe
na stos i jak czarownice spalic