Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ile sie daje

ile sie daje kasy w prezencie

Polecane posty

Gość ile sie daje

na chrzest jesli nie jest sie crestna/chrzestnym? 100-200 zl?? Napiszcie, bo ja nie mam zielonego pojecia.

Gość nie rozumiem w ogole dawania
jakichkolwiek prezentow/kasy jak sie nie jest Chrzestnym. Od Chrzestnych upominki i tyle. Zawsze tak bylo, teraz sie robi z tego impreze jak wesele :O

Gość trusski
eh.... ja pytalam kolezanki ile dostala i mowila ze od brata 500 zl a siostra meza kupila zloty lancuszek z literka

Gość ile sie daje
Oj Boze, nie interesuje mnie co rozumiesz, a czego nie :-S Chyba pytanie jest jasno postawione i na te konkretne pytanie prosze o odpowiedz, bo ja naprawde totalnie sie nie orientuje.

Gość ile sie daje
500zl????TYLE AZ???? Kurde, ja tu myslalam, ze stowke, goooora 200, a tu faktycznie takie sumy jak na wesele...

góra 200, nie przesadzajmy w sumie zależy il.e zarabiasz i w jakiej rodzinie jesteś (zamożnej) 500-600 to ja zamierzam dac na komunię chrześniakowi za rok tzn. tyle wydać na prezent raczej

Gość pytanie jest debilne
bo nie ma zadnej ustawy regulujacej wysokosc oplaty goscia na przyjeciu z okazji chrztu dziecka :P

Gość moj syn mial chrzciny
5 lat temu i piec lat temu dostal od chrzestnego 400pln,od chrzestnej nosidelko,a od innych czlonkow rodziny jakies skromne ubranka i tak dalej.W sumie tylko chrzestny dal pieniadze.

ja byłam chrzestną to dałam 300 zł...a skoro ty nie jesteś to nawet 100 zł wystarczy...no bez przesady jak teraz dasz 300 to na komunię ile?..a później 18-stka,wesele...100 wystarczy

sorry!! dopiero teraz zobaczyłam "NIE jest sie chrzestną chestnym" to w zupełności 100-200 starczy

po 1000?...ja bym tyle nawet na wesele nie dała...no ale to też zależy w jak dużym mieście się mieszka..ile się zarabia...u nas to 300 zł na chrzciny to sporo....a 1000 zł.to nawet na wesele nie dają...

Gość ile sie daje
Moze i debilne pytanie, uwazajcie sobie co chcecie, ale ja naprawde nie mam pojecia ile sie daje. Chrzestna nie jestem, ale bardzo dobrze zarabiam i w ogole...takze jesli dam np. 100-150 zl to obawiam sie, ze rodzina mnie obgada (no comments, taka rodzinka...), natomiast sama osobiscie uwazam, ze nie ma co szalec, bo to w koncu tylko chrzciny i te 150 zl uwazam za "akurat"...

Gość ile sie daje
Tak, w sumie macie racje. 200 zl dam.

Gość ile sie daje
Schab wieprzowy z koscia - "Jesli nie masz kasy to mysle ze 200-300 spokojnie wystarczy", to ile wedlug ciebie powinnam dac jak mam kase???? Dla mnie nie stanowi problemu dac nawet 1000 zl, ale kurcze w koncu jest to dziecko kuzynki plus nie jestem nawet chrzestna!!

Gość ja nie dalabym dziecku kuzynki
nic ;) W ogole bym nie poszla raczej na chrzest ;) CO innego bratu...

Gość bogaci kafeterianie tutaj
Symbolicznie jakieś ubranko lub zabawkę A jak chcesz zaszaleć to góra 100 zł Przestancie przesadzać. :-O

Gość też w rozterce
A może lepiej kupić coś dla dziecka w granicach tej kwoty 100-150 coś co się przyda dziecku na dłużej ,albo jakiegoś dużego pluszaka.

Gość ile sie daje
Tez myslalam zeby kupic cos fajnego, ale moja mama uwaza, ze nie, bo wszystko maja...:-S

Gość wszystko mają
i tylko pieniędzy im brakuje? :-O Kasa to najbardziej obciachowy prezent. Zwyczaj dawania kasy wziął się z biedy. Kulturalni ludzie dają sobie przemyślane prezenty, niekoniecznie drogie.

Gość ile sie daje
Nie brakuje im, ale dajac im kase cyt. "moga sami kupic to, co im sie przyda"...co dla mnie jest marnym argumentem, bo ja mam tez podobne zdanie do ciebie i nie lubie dawac pieniedzy w prezencie...:-S

tylko nie pluszaka !!!...i tak będzie stał w kącie ,kurzył się i tylko przeszkadzał...pluszak to najgorszy prezent jaki można dostać..

Gość ewelinxxx
nie wypada dać samej kasy...byłam chrzestną u brata, dałam małemu Grzesiowi,500 zł. a do tego posrebrzany obrazek dzieciątka z aniołkiem, było oki ;-)

dałam 100 zł, 2/3 razy do roku robię większe paczki - ale mój chrześniak akurat tego potrzebuje. Każdy daje tyle na ile go stać.

Gość soniablack
a ja nie chce dac kasy...mysle raczej o zlotych ładnych delikatnych kolczykach :) sama mialam uszy przebijane jak mialam 7 lat i pamiętam jak strasznie mnie ucieszyły moje pierwsze w zyciu kolczyki. To było coś...:)