Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość AGNIESZKA12421

MOJE CÓRECZKA MA ODPARZONE KROCZE

Polecane posty

Gość AGNIESZKA12421

WITAJCIE UŻYWAM PIELUSZEK HAPPI BELLA I SUDO KREMU I NAWILRZONE CHUSTECZKI PAMPERSA A MOJA CÓRECZKA MA CZERWONE CAŁE KROCZE PRZEZ TYDZIENI SMAROWAŁAM JEJ MAŚĆĄ BEPANTHEN I LINOMAGIEM A JAK JEJ WYCIERAM KROCZE TO ONA NIEPŁACZE NIE BOLI JĄ TO CO TO MOŻE BYĆ ONA MA 6 MIESIĘCY A TO KROCZE JEST STRASZNIE CZERWONE POZDRAWIAM

musisz zostawiać ją czasem bez pieluszki, żeby pupa mogła się przewietrzyć, posyp ją też czasem mąką ziemniaczaną... a może przy każdej zmianie pieluszki po prostu ją umyj... zobaczysz jak wtedy będzie... ja musiałam moją córkę myć, bo po chusteczkach miała czerwone krocze... pozdrawiam

hej proponuje przestac uzywac chusteczek. przy przewijaniu, dziecko na reke i pod kran pupke podstaw i dokladnie umyj. zmyj caly krem jaki w tej okolicy sie znajduje. potem dokladnie wysusz krodze miekkim reczniczkiem,albo tetrowa pielusia. poloz cos na przewijak (moze byc recznik) i poloz coreczke. bez pielusi, ma si epoprostu powietrzyc. mozecie sei wtedy pobawic, albo sprobuj ja jakos zajac. rob tak za kazdym przewijaniem, choc wiem ze 6miesiecznego noworodka nie przewija sie juz tak czesto, to sprobuj robic tak kilka razy dziennie po 15 minut. zanim zalozysz pieluszke, posmaruj zmienione miejsce kremem, ale jednym i nei za gruba warstwe. jesli po 24h nie bedzie zmiany to nastepnego dnia zmien na inny krem. nie czekaj za dlugo, jesli bedzei to wygladalo caly czas tak czerwono, to wybierz sie do pediatry, przepisze Ci masc na recepte, ktora przygotowuja w aptece, jest bardzo dobra. przemysl, czy nie zmienilas ostatnio pieluszek? proszku? powodzenia

Gość ja juz czekam 4 lata
maka ziemniaczana ,rumianek,i zsotawianie bez pieluszki pomaga na 100%-wiem z doswiadzczenia to kwestia ok 4 dni aby nie bylo sladu po odparzeniu- powodzenia

moze pomóc : -zasypka puder badz skrobia ziemnaczana - sporo tego nie żaluj! -sudocrem -masc clotrimazolum -nasiadówki badz kapiel w rumianku ( jest taki w płynie ) wiecej na te chwile nie przypominam sobie ale my tez mamy ten problem co jakis czas ... :( i zmieniamy pieluszki .... Tobie tez to radze .... ;)

ta masc o ktorej wczesniej pisalam jest z kwasem bornym...trzeba meic recepte i apteke lekow receptorowych w okolicy...dziala cuda...

Gość AGNIESZKA12421
zmieniłam pieluszki i na drugi dzien miała całe czerwone to ma jusz nawet na nóżkach na fałtkach a jak ta masc sie nazywa

malutka moze miec grzybice, moja corcia tez niedawno byla taka \"odparzona\"; pomoglo Clotrimazolum w kremie, tylko troche to trwalo zanim podzialalo... no i odstaw chusteczki

nie znam nazwy, bo to lek recepturowy, wiec wymieszaja CI go w aptece. nie wiem czy to nie jest borax z gliceryna. a ubranek nowych nie zalozylas? zmien z powrotem pieluchy na stare,albo nawet i na tetre (straszne to jest,ale tetra tak nie uczula...tyle ze trzeba zmieniac zaraz jak sie zmoczy)

Mój lekarz odradza rumianek,ale tak jak napisała janina,myj ja przy każdym przewijaniu pod woda.Sama moge polecic dodatkowo kapiel w krochmalu co wieczór zamiast płynu(cokolwiek uzywasz).

Przepis na maść: 3% sol.ac.borici 20,00 lanolini 30,00 vaselini albi 50,00 Moja Natalka też miała odparzoną pupcię po biedunkach i zaraz po tym jej przeszło. Cena bez recepty 20zł, na recepte taniej.

Nie można stosować długo ze względu na kwas borowy, który się trudno wydala z organizmy

Gość AGNIESZKA12421
ale ona niema czerwonej pupci tylko krocze i fałtki na nózkach pomóżcie mi niewiem co mam robic jusz na szczesce ja to nieboli bo niepłacze a maką ziemniaczaną dzis zaczełam sypaci ale ile mam tego sypac bo niewiem

Gość TORMENTIOL
maść za 5 pln w aptece bez recepty , nam pomogła w dwa dni.

A klasyka wśrod kremów? Tormentiol? U nas na takie odparzenie super się przydał! No i radze na jakiś czas nieco mniej dawać jabłuszek bo one mają jednak kwasek i może podrażniać dodatkowo poprzez mocz to odparzenie. Ja smarowałam grubo miejsca czerwone. I podmywalam wodą, trzeba zrezygnowac z chusteczek do tyleczka, tylko pogarszają sprawę. Zakładaj jej luźniejsze bodziaczki, żeby pieluszka nie była dociśnięta i wietrz jak radzą dziweczyny. Aha pojawił się bephanten plus na takie grubsze dolegliwości. Już mi się pomysły skończyły ;)

Gość mojej córce
pomógł bephanten maść, też miała swego czasu odparzonei smarowana tą maścią w 2 dni doszła skóra do siebie

Gość kuna123
Kochane Mamy. Nie ma nic lepszego na swiecie jak MAKA ZIEMNIACZANA. Jestem mama 3 dzieci. ostatniemu dziecku od urzodzenia posypuje wlasnie maka ziemniaczana. pieknie wysusza. nawet do zlobka przesypalam do pudelka zeby ciocie sypaly. wspaniala sprawa. polecam