Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 666kamilka666

Jak odfarbować ubrania?

Polecane posty

Gość 666kamilka666

Zafarbowały mi się ubrania od brązowego żakietu. Teraz wszytskie spodnie mają mocno różową poświatę, a bluzki są różowe ;(. Próbowałam vanishem i innymi specyfikami ale nie chce się sprać.. Macie może jakiś pomysł?

Spróbuj Ace albo domestos.Tylko kontroluj działanie i mieszaj ciuchy w misce żeby odbarwiały się równomiernie.Efektem mogą być inne kolory niż były,ale ryzyko zawsze jest;)

Gość 666kamilka666
Amita a jak wrzucę w domestos jeansy to się nic nie stanie? I czym potem je przeprać, żeby nie śmierdziały?

Gość nie próbuj
eksperymentów z domestosem ani ace. ubrania ci sie kompletnie odbarwią a plamy po zafarbowaniu i tak zostaną.

Gość 666kamilka666
Nie próbuj a masz jakiś inny pomysł? Bo z tym domestosem najpierw chyba spróbuję na starych rzeczach, które w ostateczności mogę zniszczyć, ale nowe dopiero co kupione spodnie żal mi wyrzucać..

Gość 666kamilka666
Nie próbuj a masz jakiś inny pomysł? Bo z tym domestosem najpierw chyba spróbuję na starych rzeczach, które w ostateczności mogę zniszczyć, ale nowe dopiero co kupione spodnie żal mi wyrzucać..

Dżinsów ciemnych nie próbowałam,jasne owszem.I inne kolorowe .Przecież i tak do wywalenia.I można się zdziwić efektem,raz zamiast rybaczek brązowych wyszły mi coś jak ecru\'.Byle tylko odbarwiło się bez zacieków.

I oczywiście rozcieńczone,ale proporcje na oko robię.

Gość 666kamilka666
Dziękuje Wam bardzo, popróbuję, pokombinuję, może coś z tego wyjdzie, bo naprawdę bardzo mi żal wyrzucać takie fajne ciuchy.. Jakby ktoś miał jeszcze jakiś pomysł to czekam niecierpliwie :-)

Gość Weronika.
Mam duuży problem! Niedawno kupiłam sobie bluzę. Jest nowa i koloru białego! Teraz liczę na Waszą pomoc jak można ją odfarbować? ;> Podpowiedz : Zafarbował się przy suwaku i na caałym rękawie. ; ((

ja kupiłam odfarbiacz firmy becman.Koszula meza zmieniła paski z niebieskich na zółte,ale bluza córki nie zmieniła w ogóle koloru tylko pusciło to zafarbowanie.polecam

Gość gość
ja też miałam ten problem. Mama wyprała moją białą bluzkę z pomarańczowymi ręcznikami. Po praniu bluzka wyszła jasno pomarańczowa/ ecru. Wysuszyłam ją-więc kolejny błąd. Ale udało mi się ją uratować ! Zrobiłam mieszankę ariel w żelu do białych rzeczy+ vanish w żelu+ vanish w proszku i chusteczki do wyłapywania koloru. Wrzuciłam ją do pralki polałam roztworem i wyprałam dwa razy na 95 stopni. No i nawet zeszło. Jeszcze wypiorę w jakimś wybielaczu, ale efekt mnie zaskoczył

Gość Wujek dobrarada
Wykonywanie na własną odpowiedzialność.Proszę nie robić tego w domu(...) JA już znam na to sprawdzony sposób ale aby się udał trzeba wykonywać poniższe czynności bez żadnych pytań i wątpliwośc**Proszę pamiętać że nie można przerywać wykonywanych czynności: -po pierwsze-przygotować sobie nożyczki -po drugie-wyciąć plamę - po trzecie-ha ha ha :D (...)tylko na dworze żeby sąsiedzi widzieli:D

Gość gość
Wujek dobrarada@ Próbowałam to działa próbujcie nie pożałujecie

Gość ciocia dobrarada
Wujek dobrarada@ przestań głupoty każdy wie że lepiej schodzi palnikiem acet-tlen a teraz chodź na obiad

Gość gość
Błagam pomożcie. Farbowałam bluzkę i nie fortunie zielony kolor spadł mi na moja żółtą bluzę i macie jakiś pomysł czym to do prac. Czym mogę sprac barwniki z białej bluzki

Gość gość
Topik może i stary jest , ale może ktoś jeszcze tu zagląda. Ja kiedyś też zafarbowałam swoją białą bluzę, bo "zaplątała" mi się do pralki czerwona koszulka. Mąż i tak ją powiesił i zdążyła wyschnąć, nie wyrzuciłam jej, bo stwierdziłam, że do chodzenia po domu może być. Ale pewnego razu w markecie zobaczyłam "Intensywną sól do odplamiania" Dr. Beckmann, paczuszka 100 g., pisało, że to porcja na 2 prania, kupiłam , pomyślałam, że chyba bardziej bluzy już nie zniszczę, wsypałam całą paczkę tej soli i ... podziałało. Plamy zeszły. Ale teraz już jestem mądrzejsza, jak wrzucam do prania białe rzeczy to profilaktycznie wrzucam też chusteczki wyłapujące kolor...