Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość noszaca soczewki

soczewki kontaktowe a ciaza...

Polecane posty

Gość noszaca soczewki

soczewki nosze od mniej wiecej 2 lat. zawsze wszystko bylo w porzadku. jedank od jakiegos czasu nie bardzo moge je nosic. draznia mi oko, mam problem z ich sciagnieciem, oczy mnie szczypia juz po kilku godzinach ich noszenia. jak myslicie, czy moze byc to spowodowane ciaza??? czy moze powinnam przyczyny poszukac zupelnie gdzie indziej???

Ja noszę soczewki i w ciąży nie zauważyłam takich objawów jak Ty masz. Ale kto wie jak Ty reagujesz.

ja tez nie miałam problemów w ciązy, ale okulista ostrzegał mnie, że czasem zdarza się, że w ciąży soczewki przestaja być tolerowane...

wklejam to co znalazłam na ten temat: "Pytanie: Czy ciąża może spowodować, iż moje oczy \"nagle \" odrzuciły szkła kontaktowe (moje oczy stały się czerwone ("oblane krwią") Odpowiedź: W okresie ciąży można nosić soczewki pod kontrolą okulistyczną. W okresie okołoporodowym (ciąża, laktacja-karmienie piersią) należy pamiętać o możliwości pojawiania się wahań hormonalnych, co może mieć wpływ na szybsze pojawianie się osadów białkowych na soczewkach jak również o okresowym podsychaniu soczewek. Wtedy należy soczewki wymieniać w krótkich okresach czasu oraz dodatkowo je nawilżać."

Gość pikpik
ja na poczatku ciazy nie moglam nosic strasznie mnie szczypaly oczy pod koniec ciazy jednak wszytsko wrocilo do normy