Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....finka

MATKA CHOROB---dysbioza

Polecane posty

Gość greta garbo
Mam dysbiozę.

Gość greta garbo
U mnie manifestuje się to chronicznym zmęczeniem, nawracającymi infekcjami górnych dróg oddechowych, zaparciami i... bardzo brzydkim zapachem ciała.

Gość greta garbo
Diagnoza lekarska to drożdzyca układu pokarmowego- prawdopodobnie nadkażona bakteriami gnilnymi. Najbardziej daje mi się we znaki ten zapach. Przypomina oborę. Nie potrafię się go pozbyć... Finka, czy któryś probiotyk "specjalizuje się " w zwalczaniu bakterii gnilnych?...

Gość ....finka
Prosze przejsc na ;Medycyna naturalna -porady lub podac gg -doradze .Sam probiotyk tu nie pomoze .Przykry zapach ciala swiadczy o nagromadzeniu sie toksyn w organizmie. ...

Gość ....finka
----

Gość Pancrea
FINKO? Czy możesz podać swój mail. Bardzo proszę! Ciekawe masz info w tej sprawie. Ja mam te objawy z powikłaniami...i sobie nie radzę.... wladyslaw56@op.pl

Gość szmerek132
finko pomoz czesto mam gazy wyproznienia reguralnie ale kolor kalu jakby w zielone wpadal na twazy pojawily sie wypryski a wszystko to przez czeste lewatywy

Gość szmerek 132
jeszcze dodam ze burczy mi w brzuchu jakby sie cos przelewalo biegunek nie mam i chcialabym wiedziec kiedy beda pierwsze efekty leczenia

Gość szmerek 132
wlasnie wrocilam z toalety niestety stolec byl bardzo luzny dodam ze biore probiotyki od paru dni i wyglaa na to ze nic nie pomaga blagam pomoz

Gość szmerek132
chcialam jeszcze dodac ze biore od paru dni prebiotyk z 7 rodzajami przyjaznych bakterii i 2 rodzajami wlokien to chyba dobry i mam pytanie jak dlugo przyjmowac czy robic jakies przerwy z gory dziekuje za odpowiedz

Gość szmerek132
dodam jeszcze ze kazda kapsulka zawiera 4 biliony przyjaznych bakterii biore 2 kapsulki dziennie bo tak pisze na ulotce moze powinnam zwiekszyc przepraszam ze tak chaotycznie ale jak sobie cos przypomne to pisze

Gość ....finka
CARBO MEDICINALIS ----zawiera jako substancje czynna wegiel leczniczy .Po podaniu doustnym wiaze rozne substancje znajdujace sie w przewodzie pokarmowym ,w tym zwiazki nasilajace perystaltyke (czynnosc ruchowa ) jelit .Lek wiaze rowniez toksyny bakteryjne ,bakterie ,leki ,produkty gnilne ,gazy jelitowe ,substancje toksyczne itp....Dawki Carbo (wegla ) dobrac indywidualnie .Dla przykładu w biegunce ;Jednorazowo (10-13 tab ),niestrawnosci,wzdeciach ;(3-4 tab )kilka razy na dobe .Wegiel barwi stolec na czarno .Uwaga tez aby nie doprowadzic do zaparc . Przed zazyciem przeczytac ulotke ...............Wegiel nie nalezy przyjmowac jednoczesnie z innymi lekami.

Gość ....finka
Probiotyk mozna przyjmowac bez przerwy nawet do 1 roku .W przypadku dolegliwosci na poczatku dawke wieksza ....pozniej 1 kap dziennie .

Gość ....finka
Szmerek ---dodatkowo pojadaj płatki migdałow ;szczegolnie gdy odczuwasz burczenie w brzuchu .

Gość ....finka
Pancrea --objawy z powikłaniami .............

Gość szmerek132
FINKA dziekuje za szybka odpowiedz troche sie zdenerwowalam problemami skornymi ale mam wrazenie jakby cera uspokoila sie

Gość greta garbo
Finko Właściwie okazało się po badaniu wodorowym testem oddechowym z laktulozą, że moja jednostka chorobowa nazywa się przerost flory bakteryjnej jelita cienkiego- w jelicie cienkim namnożyły się bakterie, które powinny zamieszkiwać jelito grube (prawdopodobnie sa to bakterie beztlenowe). Do tego dochodzi grzybica, która lubi powracać. Tak czy owak są to zaburzenia flory jelitowej... Moje gg: 12314920

Gość szmerek 132
greta ja walcze o flore bakteryjna dla jelita grubego polykam probiotyki jem zabek czosnku wg tombaka i jest lepiej ale teraz boje sie zeby bakterie nie pomylily jelita grubego z cienkim

Gość ....finka
GLINKA LECZNICZ---sprzyja wytwarzaniu prawidłowej flory jelitowej ,likwiduje procesy gnilne w obrebie jelit ,łagodzi podraznienia zoładka.Przyjmowac 2x dziennnie 1 łyzeczke po obiedzie i kolacji .Kupiona glinka w aptece musi byc do uzytku wewnetrznego ..Nadaje sie do długotrwałego stosowania .

Gość ....finka
DROZDZE ---w tabletkach badz gotowane przyjmowac codziennnie przez 2 miesiace .1 łyzke drozdzy zagotowac w poł szkl wody ,zimne wypic na noc.

Gość ....finka
Przy luznych stolcach ---pic napar z korzenia kobylaka +1 łyzeczka szałwi na 1/2 szkl wody .

Gość ....finka
W przypadku zaparc --popijac rumianek.

Gość ....finka
MASLANKA ---najlepiej z foli a nie kartonika . Zawiera składniki alkaliczne . Pijemy litr maslanki dziennie małymi łykami ,podzielony na cały dzien .Niezwykle skuteczna przy nieokreslonych dolegliwosciach brzucha .Maslanka powinna miec temperature pokojowa .

Gość smiel_please
Finko - dla przyzwoitości powinnaś podać źródło i prawdziwego autora tekstu, czyli dr Bożenę Ryczkowską i portal www.naturalnamedycyna.pl. Sugestie, że sama taka mądra jesteś i jeszcze porad udzielasz przez GG uważam za wysoce niestosowne. A prosto mówiąc to kradzież po prostu czyjejś pracy i wiedzy.

Gość ....finka
...........................................................................

Gość ....finka
Zrodło ;Bozena Ryczkowska ....ale takze wiele innnych zrodel......

a czy ktoś słyszało o zakwaszenie organizmu powoduje dysbioza

Gość Nikena
Finko....u mnie stwierdzono wapnice nerek -nefrokalcynoze.Często występuje na tle chorob przytarczyc u mnie to wykluczono.Bardzo malo wiadmosci na ten temat.Moze ja powodowac sarkoidoza ,nowotwor kosci.Ale wyczylalam ,tez ze brak bakterii Oxylobacter formigens powoduje wzrost szczawianow wapnia ( co moze byc przyczyna wapnicy ale nie musi)i wtey podaje sie probiotyki. Szukam probiotykow ktore maja w skladzie L.acidofilus,plantarum,brevis,Streptococus Thermophilus,Bifidobacterium infantis zeby bylo w jednym leku i takowego na rynku nie mogę znależć moze Ty znasz. Robiono badania na dzieciach i stosowaly Trilac i ich wyniki zwiazane z szczawianami wapnia ulegly znacznej poprawie.Jeszce nie leczy sie w taki sposob ale napewno mi nie zaszkodzi.Stosowano po ok 6 tabletek na dzien.Czy wiesz moze cos na temat leczenia nefrokalcynozy.Dodam ze bardzo bola mnie stawy i kosci od ok 3 lat. Prosze Finko ustosunkuj sie do mojego posta i jabys mogla to odezwij sie na miala. dorotaja@vp.pl

Gość ....finka
Podaj gg ......

a próbowałaś cytrynę i przestań jeść mięso bo od mięsa szczawiany osadzają się w stawach a cytryna je likwiduje