Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ....finka

MATKA CHOROB---dysbioza

Polecane posty

Gość Nikena
Do Finka 1862812

Gość Nikena
Merkaba Moze masz racje,ale Twoja wypowiedz jest bardzo lakoniczna i nic nie wnosi.Jak chcesz udzielac rad to nie mow co kto ma robic.Najpierw trzeba cos wiedziec aby dzielic się to wiedza z innymi.Sa rozne kamice gdzie cytryna moze wrecz zaszkodzic .ja nie mam kamicy.To wapnica gdzie wapn osadza sie na miąższu nerki nie myl z kamieniami. Pozdrawiam

Gość uuuuuuuuuuuupppppppppppppppppp

Gość ....finka
Najpowszechniej przyjmuje sie ,ze dzienna dawka wynosic moze jedna łyzke stołową proszku .Rozmieszacgo trzeba w jednej szklance wody ciepłej i wypic rano . Długiej kuracji nie nalezy przeprowadzac latem .W zimie ,jesienią,wczesną wiosną trwac moze nawet do 12 tygodni .

Gość ....finka
Dlatego wypic wg wyzej wymienionego przepisu.

Gość ....finka
WEGIEL LECZNICZY --Carbo Medicinalis Autor: finkadk 10.01.10, 18:39 Dodaj do ulubionych Odpowiedz Węgiel leczniczy pochłania gazy (usuwa wzdęcia), alkohole (1 g węgla pochłania 300 mg etanolu, 400 mg fenolu, 1800 mg chlorku rtęci, 800 mg morfiny), toksyny bakteryjne, wydzieliny zapalne błon śluzowych, alkaloidy, antybiotyki, metale ciężkie, fenole, salicylany, białka. Słabo pochłaniają kwasy, zasady, siarczan żelaza, cyjanki, sulfonylomocznik. Węgla aktywnego nie ma sensu podawać z innymi lekami, bowiem pochłania on wszystko co napotka w przewodzie pokarmowym. U zwierząt jest skuteczny w dawce conajmniej 1500 mg/dobę. Węgiel drzewny działa przeciwbiegunkowo w dawkach conajmniej 3 g/dobę.

Gość olga 1111
finka PYTAŁAM :czy węgiel nie unicestwi probiotyków??

Gość ....finka
Odpowiedziałam ......dlatego przyjmowac w dawce jednorazowej .....Wegla nie łaczymy z probiotykiem ,lekami !!!!

Gość olga 1111
do finka rozumiem co do mnie napisałaś,jednak chba źle zprecyzowałam pytanie. Otóż,wiadomo że nie biorę węgla razem z lekami itp.to jest oczywiste,jednak mi chodzi o to,że dla przykładu wezmę probiotyk rano,a węgiel na noc.Węgiel wiąże bakterie itp.więc czy ten węgiel wzięty wieczorem nie utłucze mi tych pożytecznych bakterii,które staram sobie odbudować.Czy on odróźnia bakterie poztyeczne od tych chorobotwórczych ,mówiąc infantylnie...

Gość ....finka
Węgiel pochłania toksyny bakteryjne .

Gość olga 1111
do finka węgiel również pochłania BAKTERIE ,które wywołują między innymi biegunkę,czyli zatrucia....widzę ,ze nie jesteś zorientowana.....

Gość ....finka
czyli toksyny bakteryjne

Gość ....finka
.

Gość ....finka
.