Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stabilo258

INTERPRETACJA WYNIKU KRWII ??

Polecane posty

Gość stabilo258

moglby mi ktos pomoc w odczytaniu i ewentuale krotko opisac o co chodzi w wynikach? OB po 1 godz = 120 LEUKOCYTY = 10,79 m/mm3 LIMFOCYTY=14,6 % GRANULOCYTY= 81% ERYTROCYTY=3,55 M/mm3 MCV= 84,4 fl HT = 29,7 % MCH = 25,5 pg MCHC = 30,2 g/dl TRO = 472 m/mm3 ASPAT = 74 u/l ALAT = 154 u/l z góry dzieki

Gość izkkkkkkkkka
ok 120?

Gość izkkkkkkkkka
podaj normy jakie masz w laboratorium kazde laboratorium ma inne sa z reguły obok wyników w naswiasach

Gość masz jakis stan zapalny

Gość kakakakakakak
masz zbyt wysoki poziom enzymow watroby, ale azza bardzo duzy.... tez mam wysoki ale nie az tak bardzo, no masz chyba anemie bo takie niskie erytrocyty, koniecznie idz do lekarza z tym i to szybko!

Gość izkkkkkkkkka
oj raczej brdzo duzy stan zapalny ob jest potwornie wysokie

Gość izkkkkkkkkka
naprawdę ob 120 a nie 12?

Gość stabilo258
włąsnie takie wysokie OB wiec stan zapalny i infekcja

Gość kakakakakakak
AIAT maksymalnie powinien byc 31 a AST tez 31 Ty masz bardzo wysokie. to znaczy ze jest nie tak z watroba, ja mam Aiat 57 a AST 37 wiec nie tak najgorzej ale Ty??

Gość izkkkkkkkkka
wiesz twoje ob jest bardzo wyskie naprawdę i to niekoniecznie musi byc infekcja,idz jak najszybciej do lekarza

Gość ob ob ob ob
OB bardzo wysokie to być coś poważnego...bałabym się trzycyfrówki...moje OB wynosi 33 i lekarz jest zaniepokojony bo u mnie akurat w laboratorium jest norma do 12,mam jakiś stan zapalny organizmu...silne nerwobóle,dostałam zastrzyki,ale nic nie pomogły,wczoraj robiłam powtórkę OB...muszę odebrać wynik

Gość stabilo258
własnie granica do 12 a tu trzycyfrowka..maskara normalnie a mialam juz transfuzje krwi, zelazo brałam i nie za abrdoz pomagalo wszystko

Gość izkkkkkkkkka
o to może po transwuzji tak masz,ale naprawdę ob kest niepokojace.Wiesz na Twoim miejscu poszłabym do dobrego hematologa.

Gość izkkkkkkkkka
transfuzji

Gość stabilo258
czyli co anemia, bialaczka krwi.... samo zlo. tylko lekarz mi zostaje, zreszta na pewnod obrych wiadomosci nie bedzie mial

Gość izkkkkkkkkka
Może powtórz badanie ob ,bo byc może sie pomylili w laboratorium,zdaza się to naprawdę dość czesto.Może masz 12 i wkradł sie błąd

Gość izkkkkkkkkka
zrób na własną rekę sama ob na czczo w prywatnym laboratorium,to grosze kosztuje,najlepiej jutro rano na czczo.

Gość stabilo258
nie, to na pewno 120. nie ma bledu bo robiono 2 razy

no więc tak, tez kiedys mialam ob 120, ale wyladowalam w szpitalu, bo mialam taką anginę (po raz chyba trzeci w miesiącu), ze ledwo chodzilam, a i mimo tego lekarz podejrzewal, ze cos jest nie tak i okazalo sie ze robilam badanie majac okres, wiec moze u ciebie tez by tak bylo? gdybys normalnie miala takie ob, to dziewczyno musialabys miec jakies koszmarne zapalenie, ale to juz naprawde takie nie do zniesienia

Gość izkkkkkkkkka
a skąd jestes?

a ja miałam wysokie ob i okazalo sie, ze mialam zapalenie zeba...poza tym obok wyników masz podane normy, jesli sie w nich miescisz jest ok, a jesli nie, to lepiej idz od lekarza, a nie szukaj porad na forum...

Gość izkkkkkkkkka
jak ze sląska to moge polecić Ci przychodnie onkologiczna w katowicach przy szpitalu.To nie tak ze podejrzewam że masz coś onkologicznego,nie ejstem lekarzem:) ale tam wezmą Cię od razu w obroty.adania będziesz miala zrobione natychmista,poprostu poloza Cię do szpitala.Ja miałam kłopoty z wezłami chłonnymi,w konsekwencji wykryto guzka na piersi na szczescie niegroźnego i alergie,ale strachu też sie najadłam.

Gość stabilo258
no ale wszytko ma swoje odbicie i konsekwencje... zmiany zwyrodnieniowe, tak mnie zlapalo ze nie moglam wstac z lozka i ruszac nogami i wzielo mnie pogotowie...potem nauka chodzenia na balkoniku na nowo, ale bol przeszkadza bo nie przechodzi. cala masa lekow i nic lepiej

Gość izkkkkkkkkka
a miałam podejrzenie chłoniaka

Gość stabilo258
dziekuje wszystkim za wypowiedzi, tak tylko chcialam sie poradzic osob innych, ktore moze mialy podobna sytuacje. Tobie Izka zycze dduzo zdrowia bo to najwazniejsze! Dzieki wszystkim.

Gość izkkkkkkkkka
ja tez życze dużo zdrowka bo to w życiu najwazniejsze:)

Gość Bardzo niskie HT