Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorien86

Obrączki ślubne - temat ciężki jak widze...

Polecane posty

Gość lorien86

Kiedyś myslałam że to takie proste..... a gdy przychodzi do wyboru pojawia się pustka w głowie!!! Jakie wybrać ? Złoto czy srebro? Zwykłe czy "odjechane"? koszmar! Może TAKIE - http:// www.au585.pl/zlote/slides/0-76.html a moze TAKIE - http://www.au585.pl/srebro/slides/15.html ????? Macie jakieś sposoby by nie zastanawiać się zbyt długo??? Nie wiem no, losowanie albo coś w tym guście.... Pozdrawiam.

Gość falva
sprawa subiektywna, muszą się podobać Tobie i facetowi. Mi się bardzo podoba matowe złoto, chociaż nie wiem jak z jego trwałością itp. np takie: http://www.diamenty.pl/d/nowa2z?PHPSESSID=acd1b2a1eef0af2de96a3b34b724dba2 Lubię też białe złoto,ale nie wiem czy zdecyduję się na takie obrączki.. Te które pokazałaś podobają mi się,ale raczej nie jako obrączki ale pierścionki:) ale ładnie wykonane, przyznaję

Gość sruutututu majtki z drutu

Gość lorien86
:-)))) Sama widzisz.... też mi się podobają :-) A problem własciwie w tym że co do obraczek gusta mamy troche inne (ja i Przyszły)

Gość falva
o tak, te też śliczne.

Gość ona7777
a my mamy rozne obraczki...moj maz ma tytanowa a ja prosta z zoltego zlota..a gdzie to jest powiedziane,ze musza byc takie same:) nam sie podobaly rozne i mamy rozne

Ja polecam klasyczne obraczki. Po pierwsze dlatego ze obraczka ma wygladac jak obraczka a nie jak kolejny pierscionek. A po drugie to co teraz jest modne i wam sie podoba za 20 ;lat moze byc tandetne. Klasyka jest najbezpieczniejsza.

Gość sruutututu majtki z drutu
my sie własnie nie moglismy zdecydować jakie mają byc. ja chcialam białe złoto, on by sie czuł w nim dziwnie, tak jak w srebrze, nie pasuje do jego urody. dlatego znalezlismy takie które podobają sie i mnie i jemu :)

Gość ja tam nie lubię dziwacznych
Mam zwykłe, klasyczne, 4 mm z białego złota ;) Kupcie to, co się Wam podoba..

Gość lorien86
Dostałam odpowiedź z tej stronki. Zaproponowali byśmy sami je zaprojektowali:-) Imiona na górze, rysunki, szlaczki itp... a nawet odciski palców na trwałe umieszczone na obraczkach:-) ... Zamiast ułatwień to jeszcze ćwieka mi wbili z tym projektowaniem:-( Jak nic z tego nie wyjdzie to kupimy klasyczne i koniec! ...

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=313588471 http://www.thebeautifulcompany.co.uk/products/designer-wedding-rings/18ct-yellow-or-white-gold-flat-court-band-35mm-medium-heavy_nhfc3-618/3192 nie wiem na co sie zdecydowac, tez cenie klasyke zgadzam sie ze lepiej nie kombinowac obie obraczki bardzo mi sie podobaja, ale tak strasznie mnie kusi na te obraczki z brylantem ca sadzicie o obraczkach z brylantem?? szukam szczególnie jkis argumentów przeciwko... ktos napisał ze wcale nie musze miec takiej samej obraczki jak narzeczony niedługo maz... nie wiem co o tym sadzic myslaąłm ze to taka tradycja i lepiem iec takie same a moze jednak niekoniecznie... z narzeczonym troche sie mijamy jesli chodzi o typy wymarzonych obraczek pozdrawiam

Ja też się mijam ale na pewno dojdziemy do jakiegoś kompromisu:D Co do tych z brylantem...To wole mieć takie same bo mi się to podoba a no i nie będe dopłacać za jakiś minimalny kamyczek który nie jest mi do szczęścia potrzebny:p

Gość froczka
ja nie miałam problemu z obrączkami..to tylko symbol. kupiliśmy pierwsze lepsze, widziałam je tylko przy zakupie i w dniu ślubu, zależało nam jedynie by były poświęcone. W niedziele włozyliśmy je w małą szkatułkę i zakopaliśmy na naszej działce (wtedy jeszcze zalesionej, dziś mamy mały domek z wyśnionymi drewanianymi masywnymi okiennicami). Mieliśmy umowę: jeżeli kiedykolwiek zbładzimy, zgubimy swoje uczucie wtedy wrócimy do namacalnych, materialnych symboli naszej miłości. Dzięki Bogu, minie zaraz 3 rok, w my nie lecielismy nigdy do ogródka z łopata:) i mam nadzieję, że nigdy tego nie zrobimy

róznica miedzy cenami obraczki z kamyczkiem i bez jest niewielka, zreszta to jest na całe zycie wiec nawet jakby mnie is epodobaja z brylantem i tyle ale moze faktycznie za 20lat bede załowała i bedzie to uwazane za tandetne,

Gość kyrra
Ja jedna stawiam na klasykę,prostota i elegancja.

ja mam sposób! Po pierwsze praktyczne podejscie: złoto (bo trwały materiał), jeden kolor (bo w razie pzreróbki da się obrączke zmniejszyc czy zwiekszyc), obrączka z 1 wcięciem (żeby nie była klasyczna bo nie chciałam takiej, ale zeby nie zawirała wzorków czy piaskowania, które i tak się zedrze mimo jakichkolwiek zapewnien spzredawcy!!!!!!!!!!!!!) Po drugie poszłam z narzeczonym wtedy. Podobały mi się bardzo 3 modele. Długo jęczałam i nie wiedziałam co wybrać. On podjął męską decyzję i oto mamy happy end ;) W tym cała filozofia :)

Gość nie mialam z tym problemu
obraczki maz dostal od swojej babci :) swietny prezent :)

O nam tez podobają się takie prawdziwe obrączki jak te http://obraczki-slubne.pl/index.php?d1=133&d 2=136&d3=-1&d4=0&id=148&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=PHnastJY&k =0&dd=5&pp=1 nie chcemy żadnych udziwnień, ew. jeden rowek czy dwa, ale w jednym kolorze i 'krój' klasyczny..poza tmy ja nigdy bym nie wrzuciła swojej obączki do szuflady czy zakopała gdzies w lesie..to dla mnie najważniejszy symbol małżeństwa (materialny), wraz z włożeniem jej na palec mężczyzna wypowiada jedne z najwazniejszych slow w zyciu, ma ona przypominac o milosci kazdego dnia, nawet jesli sie ja czuje itd...nie wiem..ja mam takie odczucia