Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

staramsie

Urz膮d Skarbowy - test

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Mam pytanie do kolegi kt贸ry aplikowa艂 na stanowisko referenta obs艂ugi bezpo艣redniej, powiedz co艣 wi臋cej o te艣cie:ile pyta艅 jakie pytania, je艣li pami臋tasz, i ile czasu. by艂o na odpowiedzi.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 Administratywistka
pisa艂am test w urz臋dzie skarbowym we wroc艂awiu ,czy ktos si臋 orientuje po jakim czasie dzwoni膮 偶e si臋 dosta艂o dalej??/

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 wolontariusz1
Jestem pracownikiem US na umowe zlecenie od lat... Zaczyna艂am od sta偶u, kt贸ry kto艣 musia艂 mi za艂atwi膰 w UP... Potem zlecenie.... Nigdy nie startowa艂am do konkursu, poniewa偶 zanim on si臋 roztrzygn膮艂 wiadomo by艂o kto go wygra... i teraz nie zawsze tak jest ze s膮 to osoby ze sta偶u tylko bardziej rodzina, wie艣 naczelnika..., b膮d藕 siostra, c贸rka kierowniczki... robi膮 co chc膮 i wstydu nie maj膮........... Powodzenia........

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Startowa艂am kiedy艣 w mojej miejscowo艣ci, wszystko ustawione pod osob臋 ju偶 tam pracuj膮c膮. Zawsze mo偶na spr贸bowa膰...

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kr贸tki opis
Ja pisa艂em test w ma艂ym mie艣cie na referenta do US. By艂y tylko trzy osoby ch臋tne razem ze mn膮. Pytania g艂贸wnie z ordynacji podatkowej i par臋 takich og贸lnych o organizacji pa艅stwa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 oman
Dzisiaj by艂em na testach do US Juz nigdy nie pojde. Wszystko ustawione a wygladalo to tak Masa ludzi czeka przed sala gdzie ma sie odbyc test, przychodzi dziewczyna,ktora wyszla z pokoju obok stala z nami przed sala. Przechodza pracownicy US i do niej czesc co tutaj robisz a ona no wlasnie dzisiaj mam ten test. Test zrobila jako pierwsza w mniej niz 5 min. Takze powodzenia jak myslicie ze to wszystko tak jak byc powinno

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
UKS Katowice jako referent. W mojej turze jakie艣 20 os贸b. Test g艂贸wnie z ustaw: ordynacja podatkowa, VAT oraz PIT I CIT.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Czyumieraj膮c bed臋bezemerytury
Dok艂adnie tak . Ja te偶 wiele razy by艂am na testach do urz臋d贸w i tak by艂o, zawsze zjawia艂a si臋 osoba z pokoju obok z d艂ugopisem w r臋ku i pierwsza oddawala test zanim ja zd膮zy艂am przeczyta膰 zaledwie po艂ow臋 pyta艅. Zastanawia mnie jedno - czy osoby pracuj膮ce w urzedach i robiace takie machloje s膮 bez serc? Nie czyj膮 si臋 g艂upio widz膮c t艂umy na korytarzu, t艂umy bezrobotnych, kt贸rym ukradziono czas bo stanowisko jest obsadzone? Szok, 偶e jest tyle nieuczciwych ludzi!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja si臋 zastanawiam nad z艂o偶eniem CV, ale boj臋 si臋, 偶e b臋dzie tak jak u Was - wszystko ustawione i tylko moja strata czasu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Kto艣 tu pisa艂, 偶e testy na ksi臋gowego s膮 zbyt trudne... Ja swoje kupi艂am na http://odpowiedzi.com.pl i wszystko posz艂o bez problemu :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
By艂am dzisiaj w US w Che艂mie w woj. lubelskim, mi te偶 wydaje si臋 to ustawione bo ch艂opak, kt贸ry dosta艂 najwi臋cej punkt贸w kr臋ci艂 si臋 po pokojach w urz臋dzie jakby by艂 u siebie w domu,by艂 bardzo m艂ody ze 22 lata (m艂odszy ode mnie mo偶e o 12 lat) Zreszt膮 jak przyszed艂am sporo przed czasem to on ju偶 by艂 w tej sali i kr臋ci艂 si臋 przy jakich艣 dziewczynach, kt贸re przygotowywa艂y jakie艣 papiery. Na te艣cie odda艂 kartk臋 jako pierwszy (nie wliczaj膮c dziewczyny, kt贸ra podda艂a sie na samym starcie) i mia艂 21 punkt贸w na 23 No, ale mog臋 si臋 myli膰, przecie偶 m贸g艂 mie膰 ju偶 zrobion膮 aplikacj臋 doradcy podatkowego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Je艣li kto艣 szuka pracy i nie ma kogo艣 znajomego w danym urz臋dzie to moim zdaniem strata czasu, 偶eby i艣膰 na taki test. By艂am na takim te艣cie w jednym z urz臋d贸w skarbowych w ma艂ym miasteczku na 艣l膮sku. Na te艣cie by艂o 3 osoby w tym dwie, kt贸re zna艂y ju偶 pracownik贸w urz臋du, wcale mnie to nie dziwi艂o bo niestety prace w urz臋dach s膮 "ustawione" i wiadomo z g贸ry kto dostanie wolny wakat....ja chcia艂am zobaczy膰 pytania na te艣cie dosy膰 bym powiedzia艂a szczeg贸艂owe z ordynacji podatkowej, kt贸r膮 trzeba mie膰 w jednym palcu, niestety ja chcia艂abym si臋 przebran偶owi膰 i z ordynacj膮 nie mam na co dzie艅 nic wsp贸lnego dlatego nie by艂o 艂atwo aczkolwiek test o dziwo poszed艂 mi ca艂kiem dobrze, jednak pracy nie dosta艂am, no ale posada nie by艂a dla mnie przeznaczona mo偶e jak p贸jd臋 jeszcze na kilka test贸w to Panie b臋d膮 mnie ju偶 zna艂y tak jak osoby, z kt贸rymi pisa艂am test :] chyba pierwszy i ostatni m贸j test w urz臋dzie bo nie mam nikogo "znajomego" wi臋c lepiej si臋 nie denerwowa膰 i nie chodzi膰 na te pseudo konkursy, no chyba 偶eby i艣膰 zrobi膰 sztuczny t艂um :P

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Niestety, chcieli wyeliminowa膰 uk艂ady-uk艂adziki, a ja bym powiedzia艂a wr臋cz, 偶e coraz bardziej si臋 to pog艂臋bia, dzwoni膮c do urz臋du graniczy z cudem 偶eby si臋 cokolwiek dowiedzie膰 bo siedz膮 ludzie, kt贸rzy niewiele z dan膮 dziedzin膮 maj膮 cokolwiek wsp贸lnego, jedyne co ich 艂膮czy to wi臋藕 z jakim艣 pracownikiem, kierownikiem etc....to co dzisiaj czytam w komentarzach to opis tego co ja widzia艂am b臋d膮c na te艣cie i widz臋, 偶e nie ma wyj膮tk贸w. Poza tym pseudo wynagrodzenie najni偶sza krajowa.....mo偶e za x lat podnios膮 za sta偶 pracy o par臋 z艂otych :) Trzeba si臋 uczy膰 j臋zyka i wyje偶d偶a膰 z kraju.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A czy kto艣 z was mia艂 test na referenta ds. obs艂ugi kancelaryjnej i obs艂ugi sekretariatu? I jakie pytania by艂y? Bo dzi艣 si臋 dowiedzia艂am 偶e jutro mam test... Bardzo prosz臋 o piln膮 informacj臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰123897
Prac臋 w urz臋dzie skarbowym mo偶na dosta膰 bez znajomo艣ci. Sam dosta艂em si臋 z ulicy i widzia艂em pracuj膮c, 偶e wi臋kszo艣膰 ludzi przyjmowanych jest te偶 z ulicy, ewentualnie jacy艣 byli sta偶y艣ci, praktykanci. Problem jest jedynie taki, 偶e jak na jedno stanowisko przychodzi 50-100 os贸b, to 艂atwiej powiedzie膰, 偶e przyjmuj膮 po znajomo艣ci, ni偶 przyzna膰 si臋 przed sob膮, 偶e jest si臋 c******m i nie potrafi znale藕膰 pracy. Zupe艂nie inaczej wygl膮da sprawa z stanowiskami takimi jak naczelnik US, czy dyrektor IS (izba skarbowa). Tu wszyscy klepi膮 si臋 po pleckach i dziel膮 sto艂ki. 艢wiadczy o tym chocia偶by fakt, 偶e wi臋kszo艣膰 naczelnik贸w powo艂ywanych jest jako "pe艂ni膮cy obowi膮zki naczelnika", co pozwala na obej艣cie procedury naboru. I takie pe艂nienie obowi膮zk贸w trwa latami. Zreszt膮 trzeba by by膰 niez艂ym ch*jem, 偶eby kogo艣 艣ci膮gn膮膰 do pracy w urz臋dzie po znajomo艣ci, bo praca jest naprawd臋 ch*jowa. Sam s***********m stamt膮d po paru latach. Pensje - ch*jowe. Je偶eli zarobki wygl膮daj膮 dobrze w por贸wnaniu z sektorem prywatnym, to tylko dlatego, 偶e nic nie idzie pod sto艂em. Na pocz膮tek ok. 1500 z艂 na r臋k臋, po paru latach 2000 z艂, je偶eli odpowiednio ochoczo b臋dziesz do******la艂 podatnikom. Wi臋kszo艣膰 nabor贸w jest do obs艂ugi bezpo艣redniej, gdzie twoja praca to tylko pr4zerzucanie papier贸w. Zwykle masz oko艂o miesi臋czne zaleg艂o艣ci, je艣li p贸jdziesz na urlop, to wychodzisz z zaleg艂o艣ci p贸艂 roku. W kom贸rkach bardziej merytorycznych - kontrola, egzekucja, karne skarbowe jest presja dojenia podatnik贸w. Przepisy nagina si臋 do do tego stopnia, 偶e jest to jawne przegi臋cie, ale ludzie boj膮 si臋, nie maj膮 czasu walczy膰 z urz臋dem. Presja wychodzi od 艣cis艂ego kierownictwa - naczelnik贸w, dyrektor贸w. R贸wnocze艣nie s膮 to jedyne stanowiska na kt贸rych da si臋 przyzwoicie zarobi膰. Normalny pracownik dostanie premi臋 kwartaln膮 150-200 z艂 i jeszcze musi si臋 zaj**i艣cie wykaza膰. Naczelnik albo dyrektor zgarnia kilkana艣cie tysi rocznie premii lekko. Praca - ch*jowa do granic mo偶liwo艣ci. S艂owem klucz jest tzw. "dupokrytka", tzn. pracuj臋 c*****o, ale gromadz臋 papiery na wypadek jakby si臋 co艣 s**********o, 偶eby nie by艂o na mnie. Podsumowuj膮c - praca dla desperat贸w albo ludzi zaraz po studiach, 偶eby nabra膰 do艣wiadczenia. Pozdro.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰 123
a w Urz臋dzie Skarbowym we Wrze艣ni ...szkoda czasu, test zda艂am , potem rozmowa kwalifikacyjna po 5 godz czekania na kt贸rej dobrze wypad艂am. Przez ca艂y czas sta偶ystka, kt贸ra si臋 g艂upio u艣miecha艂a, pi艂a z nimi herbatke chodzi艂膮 ju偶 po pokojach w tej przerwie , zna艂a ludzi z urz臋du: co dziwne praca od jutra, a oni mi m贸wi膮 偶e wyniki mo偶na obserwowa膰 na stronie internetowej, i jaka tu sprawiedliwo艣膰? oczywiscie nie musz臋 dodawa膰 偶e ona wygra艂a ,,konkurs", PS.1850z艂 brutto, test do艣c trudny a rozmowa ju偶 bez obaw

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 gosiaczek19892020
Ile trzeba czeka膰 na termin rozmowy kwalifikacyjnej lub testu bo papiery z艂o偶y艂am przed 04.09 i do dzi艣 tj. 29.09 nie mam odpowiedzi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰444
Do gosiaczek19892020 ja sk艂ada艂am papiery 16.09 i dzi艣 zadzwonili z zaproszeniem na rozmow臋, ale po tym co czytam na tym forum mooocno si臋 zastanawiam czy w og贸le jest sens si臋 tam wybiera膰.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰_malinka
Ja sk艂ada艂am papiery 22.09 i dzi艣 14.10 dopiero dosta艂am zaproszenie na test i ewentualnie rozmowe je艣li dobrze p贸jdzie test.. Pan zastrzeg艂 sobie 偶eby zarezerwowa膰 wi臋ksz膮 cz臋艣膰 dnia bo mo偶e to troche potrwa膰 je偶sli przejd臋 dalej.. Mimo r贸偶nych opinii spr贸buj臋 i sama si臋 przekonam jak to jest.. :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 As1422598
Referent w referacie postepowa艅 podatkowych. Czy ktos wie czego mo偶na sie spodziewa膰 na te艣cie? Dzi臋ki dobrym dusza ;-)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 KJURI
W艂a艣nie wr贸ci艂am ze spotkania rekrutacyjnego na Stanowisko: Starszy referent w dziale Analiz i Planowania w Dolno艣l膮skim Urz臋dzie Skarbowym. Post臋powanie (tak napisano w mailu) mia艂o sk艂ada膰 si臋 z testu wiedzy, umiej臋tno艣ci obs艂ugi komputera, logicznego my艣lenia, a nast臋pnie drugim etapem mia艂a by膰 rozmowa kwalifikacyjna. Test dzieli艂 si臋 na kilka cz臋艣ci i wygl膮da艂 mniej-wi臋cej nast臋puj膮co: - cz. Word i Excel tzn. by艂y wypisane pytania typu, jak zrobi膰 w Word jaki艣 tam akapit, co daje klikni臋cie klawiszy CTRL + ALT+ SHIFT jednocze艣nie itp. By艂y te偶 wydrukowane dwa arkusze z Excela, i pytania do tych arkuszy, typu: "co wpisze si臋 w kom贸rk臋 G9, gdy wpiszemy formu艂臋 B1:B2;B12" albo co艣 takiego... Wg mnie test Word i Excel na kartce to jaka艣 straszna g艂upota - test z logicznego my艣lenia, np zadanie typu: "jest 11 monet. W艣r贸d nich jest jedna fa艂szywa. Ka偶da oryginalna moneta wa偶y 10g, fa艂szywa 9 g. Masz do dyspozycji wag臋 szalkow膮. Ile razy musisz jej u偶y膰, aby znale藕膰 fa艂szyw膮 monet臋?" i tu trzy odpowiedzi a, b, c do wyboru. By艂a te偶 kopia bilansu oraz rachunku zysk贸w i strat firmy XYZ, i trzeba by艂o na jego podstawie odpowiedzie膰, czym zajmuje si臋 firma (handel? produkcyjno-us艂ugowa? finansowa?) oraz obliczy膰 mar偶臋 jak膮 firma narzuci艂a w 2009 roku w stosunku do roku 2008. by艂y te偶 podane np. trzy ci膮gi numer贸w, i trzeba by艂o wskaza膰, kt贸ry z nich mo偶e by膰 nr pesel, kt贸ry nr NIP. By艂 tak偶e ci膮g Fibonaccieg, i szereg zada艅 do niego. By艂o r贸wnie偶 zadanie opisowe dot. M艢P na podstawie kt贸rego nale偶a艂o wywnioskowa膰, czy opisana firma to mikro-, ma艂e- czy 艣rednie- przedsi臋biorstwo. - by艂o tak偶e zadanie pisemne. Trzeba by艂o skonstruowa膰 3 oficjalne pisma urz臋dowe. Jedno odmowa, jedno wyja艣nienie, i jeszcze jedno-nie pami臋tam. Na wszystkie zadania by艂a 1 godz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
By艂am na paru typu testach. Startowa艂am na stanowiska administracyjno biurowe (referent). Na te艣cie w KWP w jednym z najwi臋kszych miast w Polsce by艂o 37 kandydat贸w. Przysz艂am troch臋 wcze艣niej i czyta艂am og艂oszenia na zewn膮trz. Ko艂o mnie kr臋ci艂a si臋 m艂oda dziewczyna. 艢mia艂a si臋 rozmawiaj膮c przez telefon, wygl膮da艂a na wyluzowan膮. Usiad艂a ko艂o mnie i skoczy艂a test w przeci膮gu minuty. Oczywi艣cie mia艂a najwi臋cej pkt. Pytania typowo kancelaryjne - jaki skr贸t klawiszowy kopiuje tekst w wordzie i jakie mamy kategorie archiwizacyjne; opr贸cz tego pytania o konstytucje. Na drugim te艣cie, (konkurs do S艂u偶by cywilnej) pytania nieco trudniejsze - ustawa o SC i konstytucja. 123 osoby na jedno miejsce. Podzielili nas na grupy. Gdy wesz艂am do sali a偶 mnie zamurowa艂o - w艣r贸d 12 os贸b startuj膮cych siedzia艂y... dwie panie, kt贸re aktualnie w powy偶szej instytucji pracuj膮 oraz trzy by艂e sta偶ystki. Test zda艂o 10 os贸b w tym wy偶ej wymienione osoby. Na trzecim te艣cie w Urz臋dzie Skarbowym by艂y 24 osoby. Rekrutacja na stanowisko referentki w sekretariacie. Test prosty - 12 pyta艅 z zakresu ustawy o urz臋dach i izbach skarbowych i statutu urz臋du. Zda艂o 19 os贸b, w tym ja. Nast臋pny etap to napisanie pisma przewodniego r臋cznie do jakiej艣 informacji, czas 5 min. Potem rozmowa, bardzo mi艂a, pytania konkretne, np. dlaczego Pani startuje na w/w stanowisko, do艣wiadczenie zawodowe, wady i zalety. Na ko艅cu zapytano mnie czy nie mam nikogo z rodziny w Urz臋dach Skarbowych w danym mie艣cie. Szok totalny ale i te偶 zadowolenie bo wyeliminowano uk艂ady. Prace dosta艂a dziewczyna z zewn膮trz po studiach ekonomicznych. Reasumuj膮c, co urz膮d to inaczej. W niekt贸rych miejscach faktycznie wiadomo kto wygra jeszcze przed rozpocz臋ciem ale s膮 i takie miejsca gdzie mo偶na si臋 dosta膰 bez znajomo艣ci. Moja rada - je艣li chcecie startowa膰 na takie stanowiska to nie id藕cie "z niczym". Zacznijcie od sta偶u z Urz臋du Pracy - popracujecie p贸艂 roku za psie pieni膮dze ale taka informacja w CV wygl膮da wiele lepiej ni偶 tylko praktyki studenckie albo praca w knajpie. Sama tak zaczyna艂am i w przysz艂ym tygodniu jad臋 na kolejny test do US. Nadal pracy nie dosta艂am ale zapraszaj膮 mnie na ka偶dy test na jaki si臋 zg艂osz臋. Zaczynam traktowa膰 to jak wy偶szy sport :) Wi臋c g艂owa do g贸ry!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
W艂a艣nie wr贸ci艂am z testu na stanowisko referenta do spraw wprowadzania i przetwarzania danych.Test PORA呕KA. 30 pyta艅 i 20 minut,wi臋kszo艣膰 z obs艂ugi programu POLTAX.Nikt przecie偶 z zewn膮trz nie zna tego systemu!!!Ewidentnie przygotowany pod osoby ju偶 pracuj膮ce w US.By艂o jeszcze kilka pyta艅 odno艣nie formularzy PIT i terminu ich sk艂adania do US.Kto艣 po te艣cie rzuci艂,偶e to by艂 chyba sprawdzian dla pracuj膮cych w urz臋dzie,a Pani z-ca naczelnika odrzek艂a,偶e na zast臋pstwo wymagaj膮 jakiej艣 wiedzy...tylko,偶e w og艂oszeniu dotycz膮cym tego stanowiska nie by艂o ani s艂owa o pracy na zast臋pstwo, a tym bardziej o do艣wiadczeniu z programem POLTAX!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Madziulkaa191
Witam wszystkich :) Jest nab贸r do Katowic do Izby Administracji Skarbowej na : Referent w Drugim Dziale Spraw Wierzycielskich (IEW2) konkurs sk艂ada si臋 z 2 etap贸w test wiedzy i rozmowa kw. MAM PYTANIE O CO CHODZI Z WYMOGIEM PONI呕EJ znajomo艣膰 przepis贸w stosowanych w trakcie wykonywanych zada艅 (okre艣lonych w Regulaminie organizacyjnym Izby dla danej kom贸rki).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
We wtorek (17.10.17) i czwartek (19.10.17) bior臋 udzia艂 w drugim etapie rekrutacji. Walcz臋 o stanowiska referenta w II US w Gda艅sku i tak samo w Gdyni. Wymogiem jest znajomo艣膰 przepis贸w prawa podatkowego proceduralnego i materialnego. B臋dzie to moje pierwsze podej艣cie do pracy w urz臋dzie, za sob膮 mam wy艂膮cznie praktyki studenckie i do艣wiadczenie w sektorze prywatnym. Oczywi艣cie postaram si臋 napisa膰 szczeg贸艂owo jak taki etap wygl膮da. Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nie warto starac si臋 o prac臋 w urzedzie skarbowym ze wzgledu na nierowne traktowanie pracownikow. W egzekucji zarabia si臋 wi臋cej ni偶 w innych dzialach. Nie jest to praca dla ambitnych ludzi po studiach na d艂u偶sz膮 met臋. Zreszt膮 wyksztalcenia wyzszego wcale si臋 nie premiuje, wystarczy 艣rednie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z艂o偶y艂am dokumenty, po 2 tyg kiedy ju偶 straci艂am nadziej臋 zadzwonili, zaprosili na test i rozmow臋. Test 20min 20 pyta艅 zale偶y na jakie stanowisko np. Czynno艣ci sprawdzaj膮ce to o pod.doch. i ordynacja, wystarczy troch臋 pogrzeba膰 w necie, ka偶dy ma szans臋, wraz ze mn膮 test pisa艂y tylko 2 osoby ale nikt z wewn膮trz.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Z艂o偶y艂em dokumenty aplikacyjne na stanowisko referenta ds obs艂ugi bie偶膮cej w I US w Kielcach. Termin sk艂adania ofert 19 marzec o tym 偶e zosta艂em zakwalifikowany do 2 etapu czyli testu dowiedzia艂em si臋 ze strony Izby Administracji Skarbowej w Kielcach i jak widz臋 jest blisko 65 os贸b na jedno miejsce. W podanej li艣cie zakwalifikowanych os贸b nie ma informacji aby 3 etap tj. rozmowa kwalifikacyjna mia艂a by膰 tego samego dnia, wi臋c wnioskuj臋, 偶e nast臋pnego dnia pojawi si臋 kolejna lista os贸b kt贸re przesz艂y 2 etap. Po przeczytaniu waszych wpis贸w kreuje si臋 og贸lny obraz tego, 偶e naprawd臋 trzeba mie膰 znajomo艣ci (95% przypadk贸w) i szcz臋艣cie (5%). Powiem szczerze, 偶e pierwszy raz przyst膮pi臋 do takiego testu a zakres wiedzy jest dosy膰 du偶y. Pewnie mi si臋 nie powiedzie ;) ale chc臋 zobaczy膰 na w艂asne oczy jak wygl膮da taki test (nawet je艣li mia艂bym dosta膰 zero punkt贸w), by m贸c si臋 przygotowa膰 do podobnego w przysz艂o艣ci. Widz臋 w艂a艣nie 偶e kolejne podobne og艂oszenie zako艅czy艂o si臋, wi臋c zastanawia mnie czy w US jest taka rotacja na stanowiskach czy czym to t艂umaczy膰? Test mam w czwartek rano zobaczymy jak to b臋dzie cho膰 nie wi膮偶臋 z tym testem jaki艣 rewelacji w postaci zatrudnienia. Og艂oszenie w艂a艣nie takie nieokre艣lone co do sta偶u pracy wi臋c ca艂kiem mo偶liwe 偶e pod konkretn膮 osob臋. Z reszt膮 podobnie by艂o w mojej gminie gdzie na wolne stanowisko zatrudniono osob臋 po sta偶ach i pracach biurowych oraz rotacja na stanowiskach na kt贸re przecie偶 by艂y rozpisane konkursy odby艂a si臋 w obr臋bie pracownik贸w urz臋du. Jednak spr贸bowa膰 przekona膰 si臋 na w艂asnej sk贸rze, nabra膰 do艣wiadczenia zawsze warto. :) Aha mo偶e kto艣 mia艂 test na podobne stanowisko i wie czego konkretnie mo偶na si臋 spodziewa膰? Po wszystkim w czwartek postaram si臋 opisa膰 jak by艂o.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
By艂o du偶o os贸b, jedni pisali test na inne stanowisko przede mn膮 i pisali r贸wnie偶 test na stanowisko na jakie si臋 ubiega艂em. 20 pyta艅 w sumie og贸lna wiedza, 60% trzeba zdoby膰 (12 pkt) by zosta膰 zakwalifikowanym do rozmowy kwalifikacyjnej. Test trwa艂 30 min, ale je艣li kto艣 wcze艣niej sko艅czy艂 to oddawa艂 i wychodzi艂. Du偶o ludzi tam si臋 zna艂o, mo偶e ze studi贸w, mo偶e byli sta偶ystami, mo偶e dawniej lub nadal pracuj膮, ale ubiegaj膮 si臋 o inne stanowisko. Wynik贸w jeszcze nie ma. Kto艣 pyta艂 o ubi贸r.. elegancko koszula, 艂adny sweter, czy spodnie wystarcz膮. To w ko艅cu tylko test, a garnitury/偶akiety itp pozostawcie na etap samej rozmowy kwalifikacyjnej. :)

Udost臋pnij ten post