Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewka Marchewka

Problem z odrastającymi włosami po depilacji

Polecane posty

Mam problem i to duży.Golę nogi maszynką do golenia, od kostek po pachwiny. Problemem jest to ze muszę to robić bardzo często ponieważ jakich nie ogolę to na tylnej części uda rosną mi włosy jak u faceta, takie ciemnie i mocne.Z przodu spoko bo są jasne (już jakiś czas nie golę ich tak często jak tych z tyłu nogi). Ale co ja mam teraz zrobić żeby je jakoś osłabić? Depilator czy co? Pomóżcie proszę.

Gość akle
upup

po depilatorze z reguły włoski zaczynają wrastac...

chyba ze zrobisz przed tem peeling.. to mi juz po tym nie wrastaja :)

Gość ale przed
czy po ten peeling?

napisalam ze przed :) 1. peeling 2. depilacja

macie sposób na mój problem, wiem jak jest z depilatorem używałam wcześniej, moim problemem są grube odrastające włosy po goleniu maszynką, jak je osłabić, sama nie wiem co już mam robić wcześniej takich nie miałam (jestem blondynką) dopiero po goleniu maszynka takie się mocne i twarde zrobiły. Jakie są sposoby aby je osłabić?

Gość uuuuuuuuuuuuupppppppppppp

Gość Wiosna55
Mysle ze nie ma sposobu na osłabienie tych włosów,pytanie-po co goliłaś tylna czesc ud??jedyne co mozesz zrobic to depilator albo penceta.Maszynka scina włosy a depilator wyrywa z cebulkami,dlatego doradzamy depilator

czy po zastosowaniu depilatora czy pensety i wyrywaniu tych włosków, osłabią sie i nie będa już takie mocne odrastały? a co sądzicie na rozjaśnianie i osłabianie ich wodą utlenioną? proszę moze ktoś wie co robić? bo ja już nie mam siły, wiem że nie przemyuślałam sprawy i konsekwencji tego, ale może da się jakoś wybrnąć z tej sytuacji?? :(

Gość A WOSKIEM PROBOWALAS
mam podobny problem, tez bylam glupia i zaczelam golic caaale nogi i mam teraz ciemne wloski i do tego mocne.. poza tym moim problemem sa zaje!@#$% wrastajace wloski po depilatorze :o najlepiej sprawdza sie wosk- najpierw porzadny peeling a potem depilacja woskiem. tez sie zastanawialam nad woda utleniona ale normalna nic nie zdziala, a mocniejsza moze poparzyc skore :/

Woda utleniona to zły pomysł, szczegolnie na delikatnej skórze ud ;) Nejlepiej woskiem bądź depilatorem usuwać zbędne włoski, po pół roku będę już bardzo słabiutkie :) i po depilacji macie spokój na 2 tygodnie :D Jeśli macie tendencję do wrastania, to najlepiej dosyć szorstką rękawicą masować te partie skóry bądź peelingować ;)

miałam kiedyś depilator, ale strasznie mnie bolało więc go się pozbyłam, piszecie też o wosku a czy pasta cukrowa by się nadawała? głównie chodzi mi o osłabienie tych włosków bo teraz to normalnie masakra :(

no pasta cukrowa tez rpzeceiz nie ejst bezbolesna... wszystko boli:(

Gość A WOSKIEM PROBOWALAS
wszystko, co bedzie wyrywalo wlosy powinno je oslabic. poza tym kup sobie jeszcze jakis balsam po depilacji, ktory tez oslabia wloski (ja obecnie mam ziaje i jestem zadowolona)