Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KAPATKA

CZY PRZYJACIEL MUSI O WSZYSTKIM WIEDZIEC ? PROSZE O POMOC !

Polecane posty

Gość KAPATKA

Witam! Moj problem polega na tym,ze obrazil sie na mnie ktos, na kim mi zalezy. Byl pewien okres, w ktorym tej osobie (facet) sie podobalam bez wzajemnosci. Nigdy nie dawalam mu tzw. sygnalow, ktore moglby odebrac jednoznacznie. Utrzymywalismy dlugi czas kontakt,a ja czekalam "az mu przejdzie". I chyba w koncu przeszlo, na co dowodem jest jego aktualna dziewczyna. Niedawno mialam okazje go odwiedzic (mieszkamy od siebie b.daleko). Cieszylam sie z tego bardzo, zwlaszcza,ze nie grozilo mi zranienie go. Mial dziewczyne i wygladal na zakochanego. Mieszkalam w jego pokoju, obok innych wspolokatorow. Moje 1sze zazenowanie nastapilo w momencie,gdy on sie spytal,czy przeszkadzac mi bedzie to jak bedziemy spali w jednym lozku czy ma isc do dziewczyny (dodam ze jest innej narodowosci,wiec moze miec inne przyzwyczajenia i jeszcze to,ze wczesniej powiedzial: przyjezdzaj, oddam ci swoj pokoj). Ja oczywiscie sie nie zgodzilam. Podczas tej wizyty zblizylam sie do jego wspolokatora. Bledem bylo to,ze nastapilo to w pokoju osoby mnie goszczacej (oczywiscie nie w jego obecnosci!). Nie chodzi mi o ocene mnie i mojego postepku (bo byl przemyslany i od dawna planowany),zas o to,ze moj kumpel-przyjaciel,czy jak go tam juz teraz zwal, jak sie dowiedzial (nie wiem jak) obrazil sie na mnie smiertelnie,twierdzac,ze go zranilam. W skrocie chodzilo mu o to: powinniscie mi powiedziec albo w ogole tego nie robic!!! Zalezy mi na tym, zeby to zrozumiec. Nie moge pojac jego zachowania. Wiem,ze miejsce wydarzenia nie bylo stosowne i pod tym wzgledem czuje sie nie fair i wstydze sie,ale czy to powod aby zrywac kontakt? Czy moze bylam zbyt naiwna,twierdzac,ze mozemy byc przyjaciolmi? Czy przyjacielowi trzeba naprawde wszystko mowic ??? Nie sadze ... ale moze sie myle. I w koncu zo zrobic,zeby odzyskac z nim kontakt jak w ogole nie chce odpowiadac? Nie lubie krzywdzic ludzi, czuje sie z tym zle i niestety wszelkie nieporozumienia chce zawsze wyjasniac ...Czy jest aby sens????

Gość oferma
Einstein miał rację. ludzka głupota nie zna granic.

Gość KAPATKA
to co ze ja glupia, czy ze on ? :)

to ja tu odpiszę. przeczytałam i myślę, żę: 1.tak jesteś naiwna myśląc że możecie być przyjaciółmi bo ewidentnie(mimo innej narodowości i ewentualnych zwyczajów) wydaje mi się że nic mu nie przeszło. 2.zastanów się czy warto odzyskiwać ten kontakt, bo wcale nie musiałaś mu się tłumaczyć z tego że przespałaś sie z jego kolegą. (pominę fakt, że w jego łóżku) 3. twierdzi, że go zraniłaś pewnie dlatego, że nadal coś czuje a ja nie uważam tego co zaszło za nieporozumienie. sama napisałaś, że swój czyn przemyślałaś a on jako przyjaciel, jeśli za takiego się uważał, powinien się cieszyć że kogoś masz, że jesteś szczęśliwa. no i to by było chyba na tyle z mojego zdania.

Gość KAPATKA
dzieki wielkie ...we wszystkim sie z Toba zgadzam!!! ulzylo mi, bo juz myslalam,ze jestem swinia ;) buzka

Gość KAPATKA
tylko co z tego,ze ja mam racje ...chcialaby,miec z nim nadal kontakt i nie wiem jak do niego przemowic ... (?)

ja myślę, że nie przemawiać... a że niby chcesz go przepraszac tak? chociaż jak Ci zależy na tej przyjaźni to zwyczajnie zadzwoń do niego lub napisz i wyjaśnij wszystko. ale czy to coś zmieni? pokażesz mu że Ci zależy a on może zrozumieć żę na czymś więcej niż na przyjaźni. ja nie wiem...ja się nie znam:(