Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pryszczaty-pysk

CEBULA - Sposobem na pryszcze i wągry?

Polecane posty

Gość pryszczaty-pysk

Czytałam że właśnie cebula pomaga. Nie wiem jednak jak i kiedy ją stosowac. Czy ktoś mógłby coś na ten temat powiedziec?

moze jakis okald ze zmeilonej celbuli,cytryny i miodu....

Gość pryszczaty-pysk
Ale z samej cebuli... jakie.s nacieranie czy cós..

Maść cebulowa pomaga w usuwaniu blizn,min potrądzikowych właśnie. Może stąd skojarzenie?

masc cebulowa?? a to jest do kupienia normalnie gdzies w aptece? powiem szczerze ze pierwsze slysze a tez mam wlasnie problemy z cera.

Uśmiałam się :D Na pryszcze i wągry pomaga zjedzenie plasterka cebuli CODZIENNIE a nie okłady :D

Maść cebulową można kupić w aptece. A dokładniej nazywa się to żel silikonowy na blizny. zawiera wyciągi z cebuli i jakieś tam inne składniki,śmierdzi nieziemsko,a czy pomaga? Mam nadzieję,że tak-bo od wczoraj stosuję :) Kosztuje ok 17 zł,poleciła mi to znajoma farmaceutka,więc liczę,że nie jest to wyciąganie pieniędzy.

to sluchaj slonce, jak tylko zoabczysz jakies efekty pisz tutatj,dobra?

na pewno dam znac :) stosuje na potrądzikowe na twarzy i świeżą szramę na brzuchu,której nabawiłam się przez nieuwagę,przeciskając się przez zbyt wąskie przejście ;p Nie zauważyłam ostrej nierówności na framudze metalowych drzwi (zdolniacha ze mnie :) )

Gość pryszczaty-pysk
Nie nie nie nie!!!!! Chodzi o to że smarowanie się plasterkiem cebuli 3 razy dziennie pomaga na trądzik. Usuwa pryszcze, wągry i przebarwienia. W leczeniu blizn też pomaga. Czy ktoś to tak stosował? Podaje wam linka: http://www.biomedical.pl/komentarze/tradzik-zanika-w-100-2805.html Proszę o odpowiedź.

Gość z tego co czytałam
ciekawe

Gość pryszczaty-pysk
Jak tym się nacierac? Bo czytałam że nie można zbyt długo a nie wiem jak jest na prawdę. Proszę powiedzcie.

pod wplywem tego tematu wlasnie posmarowalam twarz kawalkiem cebuli ;) na twarzy jest bez zapachu.

zapach bardzo zybko wietrzeje. mozna nacierac, ale ja tre cebule na tarce i tak jak maseczke nakladam na troske - ok 10 min. To pomaga bo cebula zawiera w sobie naturalne antybiotyki , kotre nizcza bakterie powodujące zmiany skorne.

ja slyszalam o czosnku ktory ma w sobie naturalny antybiotyk i moja kolezanka to sobie wcierala na czolo a mala naparwde z tradzikiem klopoty i naparwde jej pomoglo ;) pozdrawiam :)

ja akurat nosze soczewki, wiec nie ;) nie mozna nakladac w okolice oczu i pod nosem zeby nie plakac :) a dla wrazliwych osob polecam zakladac okularki takie do plywania :D fajn esa tez do krojenia cebuli hehe

o jeny- widze ze znas zmoj sposob..... ze mnie sie smiali,ale rpzynajmniej nie mialam lez w oczu.. ale dobry spoos bto zaplaka w ustach

Gość ewkaaaaaaa
no to od jutra zaczynamy cebulową kurację:D zobaczymy czy pomoże

Gość pryszczaty-pysk
Dziś posmarowałam się sokiem z cebuli. Nawet tak nie śmierdzi. Będę smarowała się raz dziennie przez 2 tyg. Może pomoże.

Gość agasz
jak stosować tą cebule,czy ją trzeba pokroić i nałożyć na twarz???

Gość syfiara...
ile trzymacie to na twarzy ? zmywacie to czy zostawiacie na caly dzien badz na noc ?

Gość bliźniara
ja stosuje cebule na blizne.. po prostu pocięłam się i strasznie tego żałuję. teraz robię okłady z cebuli i pocieram nią blizne. o efektach ciężko mi na razie mówić, bo robię to dopiero drugi dzień, ale chyba zauważyłam minimalną różnicę (troche rozjaśniła bliznę) nie wiem niestety czy jest to efekt długotrwały czy skoro blizna jest jaśniejsza to już taka zostanie czy to tylko takie chwilowe i niedługo blizna wróci do dawnego odcienia... Oby nie... z pryszczami nie mam na szczęście ŻADNYCH problemów, ale potrafię sobie wyobrazić jakie to straszne z nimi walczyć ; / życzę powodzenia :) spróbujcie z tą cebulą, bo warto ! zawsze może pomóc a zaszkodzić raczej nie zaszkodzi :) pozdrawiam ; *

Gość Passionate91
spróbowałam i teraz piszę to z jednym okiem zamkniętym i płaczę jak kot :D :D :D