Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lalkowa

saliderm-jak stosować?

Polecane posty

Gość Lalkowa

jw. chcę spróbowac na blizny po trądziku? Czy ktoś próbował? Jakie efektY? Jak to wygląda wogóle?

Gość a na blizny zanikowe dobry
bedzie? czy jeszcze se poglebie te dziurki???

Gość margi78
Nie wiem zabardzo jakie to sa blizny zanikowe,jakbys mogla bardziej opisac

Gość margi78
Az takich duzych blizn to nie mam,nie jestem lekarzem i nie potrafie dpowiedziec czy saliderm zadziala na takie blizny.Moje sa bardziej od czestego oczyszczania skory,od 15 lat mecze sie z tlusta skora,zaskornikami i podskórnymi pryszczami,przeszlam juz wszystkie mozliwe leczenia i uwazam ze lekarze i kosmetyczki to wielcy naciagacze,dlatego sama postanowilam pozbyc sie blizn i problemu tlustej skory.Kwas salicylowy jest najlepszy,nie tylko leczy tradzik i tlusta skore ale splyca i zweza rozszerzone pory i drobne blizny,a jako jedyny kwas robi to trwale.Saliderm kosztuje ok.8 zl i starczy na wiele zabiegow,a u kosmetyczki za taki sam peeling zaplacimy 150-200zl

Gość na blizny zanikowe
to się stosuje ostrzykiwanie jakimiś preparatami, spytaj deramtologa estetycznego, taką bliznę można skorygowac np kwasem hialorunowym peelingi i kwasy nic z bliznami zanikowymi nie zrobią, lepiej nie kombinuj na własną rękę ale idz na konsultację u dermatologa ze specjalnością chirurgii estetycznej

Gość margi78
Skoro wiesz to po co sie pytasz,pisalam juz ze nie mam zadnych blizn zanikowych,a mi tez zel swietnie zluszcza skóre i zwerza rozszerzone pory

Gość blizny zanikowe
właśnie się zastanawiałam czy na tego rodzaju blizny, (ubytki w skórze) złuszczanie spowoduje odtworzenie się tej skóry, czy pogłębi jeszcze bardziej dołeczek. czyli mam szukac jakiegos sposobu co nie zluszczy naskorek a stymuluje odworzenie sie ubytej tkanki??

Gość blizny zanikowe
ten link z laserem co podalam bylby dobry, ale nie stac mnie na taki kosztowny zabieg, musze poszukac cos tanszego

Gość Kania23
Do blizny zanikowe: Ja też myślałam, że złuszczenie mi pogłębi i rozszerzy te dziury po trądziku, ale ostatnio jak się mocno opaliłam i zlazła mi skóra to się wygładziły. Saliderm na mnie wcale nie działał i byłam w szoku jak czytałam, że po nim skóra schodzi jak z węża, piecze i są zaczerwienienia. U mnie nic. Tylko mocne słońce. Od dwóch trzech razy nic się nie stanie.

Gość gość
ja zastowalam na blizny potradzikowe saliderm z alkoholem sluszczyl skore przy nalozeniu skora piekla i byla czerwona w drugim dniu utworzyla sie skorupa a w trzecmi skora pekla i schodzila platami oczywiscie pomoglo ale nie do takiego stopnia zeby znikly blizny bo to 10 procent taka kuracje trzeba powtarzac w zaleznosci od glebokich blizn zluszczac zluszczac i jeszcze raz zluszczac przedewwszystkich wazna jest ochrona przed sloncem uv najlepiej nie wystawiac sie na slonce teraz smaruje saliderm raz na wieczor ale bez alkoholu mala warstwe nakladam lekko piecze i za raz zmywam.

Gość gość
Kremy splycajace stymulujace tkanke mozesz uzywac ale z mojego doswiadczenia. Nie pomoga zbyt wiele oj dlugo trzeba smarowac zeby widoczne byly efekty jesli blizny sa glebokie. Najlepiej tu pomagaja kwasy i zluszczanie dodatkowo trzeba sie wybrac do specjalisty na wiekszy procent w domu uzywam kwasow o nizszym stezeniu stezeniu bo sie boje wiecej.