Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ewqasdfrrr

Czy to możliwe, pytanie o test ciążowy?

Polecane posty

Gość ewqasdfrrr

Witam mam pytanie, czy możliwe jest żeby uprawiać sex bez zabezpieczenia 7. a 10 , już na tescie ukazała by sie druga kreseczka bardzo słabuitka? poczym powtórzyłam go na następny dzień i już była bardziej widoczna? Czy jednak zaszłam w ciąży przed tym 7? bardzo ważne jest to dla mnie.

Gość wrózka z oz
czary mary...tak:)

Gość kotuś musiałaś zajsć
w poprzednim cyklu, bo zaden test nie wyjdzie ci pozytywny po 3 dniach od stosunku

Gość no nie wiem...
hm...ja bym raczej obstawiała wcześniejszy termin poczęcia...

Gość ewqasdfrrr
dzienki, ja też obstawiła bym wcześniejszy, tylko jak byłam u ginekologa to on wyliczył mi właśnie ten termin czyli między 7 a 20, więc jakim cudem testy po 3 dniach wykryły ciąże, a i tłumaczył iż testy nie wykrywają ciąży tylko produkcje jakiegoś hormonu, komu mam wierzyć testom czy ginekologu?

Gość ewqasdfrrr
wiem że może głupie pytania zadaje , ale wasza pomoc jest bardzo ważna.

Gość kotuś musiałaś zajść
nie wiem co to za lekarz, ale bzdury gada kompletne! żaden test nie wykryje ciąży po 3 dniach od stosunku!

Gość wttttttttttt
a czy test wykryje po 5dniach?

Gość kotuś musiałaś zajść
nie, nie wykryje po 5 dniach:)

testy wykrywaja stęzenie ciążowego hormonu HCG który jest produkowany przez zapłodnioną komórkę jajową. Na początku przed zagnieżdżeniem (które trwa od 5-10 dni po zapłodnieniu) są to minimalne ilości...dopiero po zagnieżdżeniu poziom HCG wzrasta...więc no nie wiem...mało prawdopodobne, żeby testy wykryły 3 dniową ciążę - to nawet jeszcze nie ciąża, bo za poczatek ciąży uznaje się moment zagnieżdżenia zarodka... Na 99,999% to ciaża z poprzedniego cyklu.... a dodam jeszcze że standardowo testy wykrywają stężenie HCG na poziomie 25, niektóre na poziomie 10.

a i poszukalabym jednak innego gina...bo ten twój jest jakis dziwny i nie ryzykowałabym z takim lekarzem prowadzenia ciąży...

Gość wttttttttttt
dzieńki dziewczyny, właśnie sie zapisałam na wizyte do kolejnego lekarza, to wszystko jest takie dziwne, już nie wiem, okresy mam nieregularne to odpada wyliczanie wieku ciązy , bo nawet nie pamietam kiedy miałam, lakerz mówi co innego, w dniu gdzie beta mi wylicza 8 tyg ciąży to lekarz 4:( już nie wiem kiedy aszłam, a jest to ważne , dla tego że kandydatów mam 2:) w dzień kiedy zerwałam z chłopakiem wróciłam do byłego, i teraz nie wiem z kim zaszłam:)

Gość mytre
mi wykazał szybko

Gość wwwwwwwwtr
kamka82 he he:) spoko:D dam rade, tylko że chciałą bym wiedzieć kiedy zaszłam to będę wiedzieć z kim zaszłam:)