Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość myszeczka23

macie jakis przepis na danie obiadowe z makaronem dla 18 miesiencznego dziecka?

Polecane posty

Gość myszeczka23

moja córeczka lubi makaron ale nie znam zadnych dac z makaronem oprucz pomidorówki i rosołu ,mozecie pisac o róznych daniach bo i brakuje pomysłów

Gość allegra+
Może makaron z serem (żółtym) - taki podsmażony, fajnie się ciągnie i jest pychota.

Duszone kawałeczki piersi z kurczaka, do tego dodajesz warzywa (mogą być mrożone na patelnie) trochę ziół, soli, pieprzu. Możesz do tego zrobić sos pomidorowy i dodać i oczywiście gotujesz makaron i dodajesz na końcu. Ja kupuję kolorowy. Moja Zuzanna taki uwielbia:) Tak naprawdę to dnie dla całej rodziny. My bardzo dużo jemy makaronów:) Zapiekanki, pasty itd:)

Albo właśnie jeżeli chcesz bez mięsa, to zrób warzywa na patelnie, do tego makaron (rurki lub świderki) i na końcu tarty, żółty ser. Pycha i bardzo szybko:)

albo wyciągnąć warzywa z rosołu, doprawić czymkolwiek , zmiksować i polać makaron albo sos truskawkowy - zmiksować truskawki (mogą być mrożone) dodać trochę śmietany i polać makaron. albo jak dziecko lubi twaróg, podsmażyć makaron na patelni, dodać pokruszony twaróg, podsmażyć chwilę, polać śmietaną i posypać cukrem kurde aż się głodna zrobiłam :D

Gość myszeczka23
dzieki dziewczyny juz wiem co dzis zrobie dla majeczki piszcie piszcie

ja jak byłam dzieckiem, to uwielbiałam makaron z serem białym i cukrem. Mojej Zuzi jakoś na słodko obiadów nie robię....sama nie wiem dlaczego. Ze słodkich obiadków, to robię tylko naleśniki z dżemem i ryz z jabłkami i cynamonem. Uwielbia to:)

Grzywa, no właśnie ja też go uwielbiam! Dzisiaj sobie zrobię.. :D A moje dzieci twarogu nie cierpią :(

Gość pom34
Piszę na pomarańczowo bo .....na pewno zaraz mnie wszyscy skrytykują .Moja 16 mies. córka uwielbia spaghetti z dosłownie małą łyżeczką sosu tego z torebki ( knorr bolognese) Nie robię jej tego dania często , zwykle jak my też jemy. Pisze że bez konserwantów jest.

Nie wiem czy to już było ale mój synek lubi -makaron z cukrem -zupa owocowa z makaronem -zmiksowane truskawki lub jagody z makaronem -makaron z jogurtem -makaron podsmażany na masłeku z jajkiem -makaron z warzywami (daje mrożonke) -sam makaron bez dodatków -makaron+mięsko+sosik

mój mały też lubi spaghetti, ale ja robię tak: podsmażam mielone z szynki (chudziutkie i smaczne) z cebulką, lekko opruszam mąką i zalewam wodą. Do tego dodaję starte na tarce warzywa (marchewka, pietruszka, seler), albo gotową włoszczyznę mrożoną w malutkich kawałkach (z biedronki) krótko podsmażam i dodaję do mięsa. I przecier pomidorowy. To się dusi jakis czas, jak za rzadkie można jeszcze trochę zagęścić mąką. Oczywiście sól, pieprz, oprócz tego daję suszoną bazylię i oregano. I pokrojony ząbek czosnku. Palce lizać! Dzieciaki się zajadaja. Wczoraj o 18 ugotowałam gar to do 20 nawet śladu po tym nie było...

My tez uwielbiamy makarony. A nasz ulobiony jest chyba ze szpinakiem. Rozmrazam go w garnku, dodaje kostke warzywna i sol dla smaku. Gotuje makaron - rurki, mieszam ze szpinakiem, wkrajam pomidora(fajnie puszcza sok) i scieram na to ser. Do piekarnika na troche. Pyyycha:):)