Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Sweet Dreams II

Czy oglądał ktoś UPADEK- historia z ostatnich 12 dni życia Hitlera ?

Polecane posty

Ja dopiero niedawno obejrzalam, a chcialam sie was zapytac o wasze zdanie na jego temat, jakies komentarze? bo moze zglupialam do reszty...;) pozniej napisze o co chodzi ;)

Gość pancernik szelzwik
fajny gosc z tego adolfa, aktor swietnie wcielil sie w postac, trzasl rekoma jak sie denerwowal, wspaniale krzyczał, a co najwazniejsze, to tak samo jak wujek adolf porownywal pole bitwy do natury, naprawde swietny aktor

no wlasnie o to mi chodzi, ukazali hitlera tak, jakby mu trzeba bylo wspolczuc, bo walczyl za swoją ojczyznę do konca, do konca w nią wierzyl, ludzil się, to tak jakby jakiemus wspanialemu wodzowi odebrano wszelkie idee o ktore walczyl i w ogole na koniec tych niemców bylo mi jakby szkoda, a przeciez to barbarzyncy (pomijając niektorych oczywiscie)

Gość tak szczerze
bo ten koles szczerze wierzyl,ze robi dobrze wykorzeniajac zydowska masc

a kiedy to bedzie? w ogole przyznam sie wam, ze pociąga mnie biografia Hitlera, lubie o nim filmy dokumentalne, mial chorą osobowosc to prawda, ale jednoczesnie byl znakomitym oratorem, wierzyl ze to co robi jest sluszne, mial olbrzymią moc i sile przebicia, jego dziecinstwo ma ponoć olbrzymie odbicie na jego pozniejsze poczynania i tak naprawdę wyszlo kiedys ze byl zakochany w swojej siostrzenicy, nie w ewie braun, mial tez olbrzymie problemy z seksem, nie podniecal sie jak normalny czlowiek, a co najciekawsze, gdzies wyczytalam, ze nie byl rodowitym niemcem, tylko austriakiem ktos moze mi to jakos bardziej przyblizyc?

Gość y6yrytry
Babka Hitlera pracowała 'na służbie' u bogatego Żyda, potem zaszła w ciążę (prawdopodobnie z nim). Tak to prawda Hitler nie był rodowitym Niemcem i miał na tym punkcie ogromne kompleksy.

y6yrytry> skąd masz te informacje? jesli to prawda, mozna przypuszczac skąd u niego taka nienawiśc do żydów, natomiast dlaczego tez tak gnebil polakow?

Gość y6yrytry
czytałam książkę na ten temat (o rodzinie Hitlera i o nim samym) teraz podobno były jakieś badania które dowiodły, że ojciec Hitlera nie był Żydem w połowie.Ale są różnie teorie na ten temat. Poza tym ojciec Adolfa i jego matka byli bardzo blisko spokrewnieni, zgodę na ślub musiał wydać im biskup. Pewne jest tylko to że babka Hitler zaszła w ciąże będą utrzymanką Żyda

Gość pancernik szelzwik
jesli chodzi o wujka adolfa to on byl austryjakiem, jedyna rzecza nieprawdziwa w tym filmie jest to ze wujek adolf zabil sie po tym jak bolszewicy opanowali berlin, poniewaz wiekszosc historykow w to nie wierzy, prawdopodobnie wyjechal do argentyny tak jak wiekszosc wysoko postawionych esesmanów.ogolnie spoko film

No dobra znowu morderca na szczytach ,czemu tak lubimy brutalność, ?

tak myslisz? jezeli bylo jak mowisz, to on jako ten ktory pragnie wladzy, wręcz chory bez niej, predzej czy pozniej by się ujawnil, nie wierze ze tam zaczal normalne zycie i mysle ze tak jak w filmie, prędzej by się zastrzelil niz opuscil swój berlin, ale to tylko moje przypuszczenia, prawda moze od nich daleko odbiegac;) a wiecie cos moze na temat dzieci hitlera i ewy braun? kiedys obilo mi sie o uszy ze mieli dwojke, w filmie ten motyw się nie pojawia

tu nie chodzi o to ze lubimy brutalnosc, tylko o to ze niestety ale taka psychopatyczna osobowosc zawsze bedzie bardzo pociagająca nie oszukujmy sie hitler mial w sobie pewnien geniusz, ale nie uzyl go do budowania lepszego swiata, a wyniszczania kazdej innej rasy niz niemcy nienawidzil ludzi slabych i podobnie jak nietchze uznawal sie za nadczlowwieka, jednoczesnie byl czlowiekiem szalenie sfrustrowanym przez swoje kompleksy tyle osobowosci w jednej- geniusz, szaleniec, maminsynek, dyktator, a jednoczesnie abstynent, wegetarianin... jednak to jest pociagające, bo to czlowiek ktory manipulowal masami ludzkimi, malo kto potrafi tak ufac i wierzyc w swojego wodza jak udalo sie to osiagnąć hitlerowi a przeciez na ich oczal zabijal ludzi, mordowal dzieci... oczywiscie osobiscie nie brudząc sobie przy tym rąk wojna pochlonela 50 mln. ludzi to cala polska i jeszce troche

Gość pancernik szelzwik
w filmie ten motyw sie nie pojawia, tez to zauwazyłem, mysle jednak że niemcy nie pozwolili by na smierc dla wujka Adolfa.jak wskazuja pewne zrodla historyczne takie jak "sensacje 20wieku" to jednak wujek Adolf miał sposobnosc zeby wyjechac do argentyny i upozorowac samobujstwo, dlaczego wiec nie znaleziono ciala wujka Adolfa?Przecież z tymi skarbami od zydów ktore posiadla rzesza nie bylo ciezko przekupic paru ludzi i zalatwic wujkowi Adolfowi drogie zycie

no mozna bylo, ale w tych czasach chyba nie robiono badan dna, a cialo spalono więc jest mozliwosc ze naprawde popelnil samobojstwo, zresztą dlaczego mialby tego nie zrobic, skoro zyl tylko III Rzeszą, jaki sens widzialby w dalszym zyciu?

Mnie też ten temat interesuje. Aktualnie czytam już drugą książkę o Hitlerze, i można się dowiedzieć sporo interesujących rzeczy. Nie mieli dzieci, poza tym Hitler prawdopodobnie nie był nawet do tego zdolny. Ewę poślubił dokładnie 36 godzin przed ich podwójnym samobójstwem, i do samego końca błagał ją żeby uciekła z oblężonego Berlina. Zresztą ucieczka z każdym dniem była już coraz trudniejsza. Na jego prośbę za życia, zwłoki po śmierci zostały spalone, resztki zabrali Rosjanie, a czaszkę zidentyfikowano na podstawie dokumentacji stomatologicznej. Owa młoda sekretarka, mimo że i jej Hitler proponował ucieczkę, powiedziała że zostanie przy nim do samego końca, a on wtedy powiedział: oby wszyscy moi generałowie byli tak odważni jak wy kobiety:) Przegryźli oboje ampułkę z trucizną i tak umarli. Wcześniej przetestowali ten środek na ulubionym owczarku niemieckim - Blondie. Dodatkowo Hitler strzelił sobie w łeb, ale nie jestem pewna. Ja to wszystko piszę z pamięci, ale żeby nie było że się wymądrzam:-D

Hitler do samego końca wierzył w zwycięstwo, nadworni astrologowie wmawiali mu że wiosną 45 r przyjdzie przełom, pojawi się "nowa doskonała broń" i w końcu Niemcy zapanują nad światem, a o życiu Ewy po wojnie miał być nakręcony film, w którym obiecał jej główną rolę:) Fajnie:-D