Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaka kariera

Drapcze chmur i wysokie biurowce poza warszawa

Polecane posty

Gość jaka kariera

co sadzicie o powstajacych w mniejszych maistach wysokich budynkach i biurowcach(mam na mysli takie powyzej 100 metrów) czy szpeca i czy mogą poztywnie wpływac na architekturę miasta??

Mogą zdobić ale i mogą szpecić. Zależy od miasta, każde ma swoje uwarunkowania, topografię, urbanistykę etc szeroki temat

Gdziesz czytałem ,ze ten budynek nie powstanie , poaztym to watek o innych maistach a nie o Warszawie ( tam wysokich wiezowców jest az pod dostatkiem).

okreslenie Drapacz chmur jest w Europie umowne :-) Mam na mysli budynki powyzej 100 metrów, Np w Gdyni Budyje sie Sears tower, w Gdańsku planowany jest big boy, we Wrocławiu też jakiś ponad 30 pietrowy gigant etc.

Ja jestem z Gdyni i owe \"Sea Towers\",które się właśnie budują w moim mieście,jakoś nie pasują mi do ogólnego wyglądu miasta.Niby nowocześnie,ale jakoś tak...ciężko powiedzieć. tak maja wyglądać http://www.spedycje.pl/images/artykuly/2007/Image/october/Sea_Towers_wizualizacja_od_ulicy_Waszyngtona.jpg jak narazie tak http://www.digitalphoto.pl/foto_galeria/3682_2007-2090.JPG

wiesz ja bym tak bardzo wizulizacji sie nie przejmował, trudno mi ocenic jak to bedzie wyfladać byłem w lipcu 2007 roku w gdyni i ST rosnie jak na drożdzach

wydaje mi sie iż bedzie wyraznie odstawął od reszty miasta i to chyba nikoniecznie w pozytywnym znaczeniu :-( Gdyby powstwał w warszawie to nie było by widą c róznicy ale tak bedzie kolosalna we wrocławiu nie ma wyskich biurowcow a ty nagle poand 200 metrów ( jeden z najwiekszych w europie)

wiesz jest zadbana ze wzgledu na pienizaki kóre przez kilkadziesiat lat były ładoowane w odbudowa , poza tym to stolica ale nie moge powiedziec zeby była zbyt piekana, mam momenty ładne i tyle. obecna warszawa niewiele ma wsólnego z przedwojenna warszawa, duzo komunistycznego socrealizu w architekturze, nastrzelanych w ostatniej dekadzie mnóstwo biórowców i tyle :-) fajne momnety to odresteurowane stare miasro , pałac w wilanowei itp.

no zauwazyłem, ze w Lublinie nic nie powstaje wyskiego a to naprawde spore miasto jedno z 10 najwiekszycvh w Polsce !!!!! chociaż sadze ze w Lublinie nie powinny powstawać za wzgeldu na ukształtowanie powerzchni i jest zabytkowa czesc miasta, ale np na ul. zana mogłby powstawąc takie budynki okoo 100 metrów a jest tam taka nieciekawa lipa , podbno budyje sie tam jakiś biurowiec ale niski dosć jak na takie miasto.