Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaka kariera

Drapcze chmur i wysokie biurowce poza warszawa

Polecane posty

wiesz urodziem sie w lublie i znam troszke to miasto , jak tam przebywam to mam wraznie , ze wcale nie jest nudne, na ulicah młodzi ludzie wiekszosc studentów , duzo osób z rzeszowa studiuje w lublinie i to miasto mimo ze jest bardzo zadbane i pnie szybko do przodu wydaje mi sie nudniejsze niz Lublin.wiekszosc wydarzen kulturalnych i koncertów w Lbn skierowana jest do studentów - nie mozna zarzucic ze lublin jest kulturalna pustka wprost przeciwnie ,a le rynek pracy jest nieciekawy z tym sie zgodze

co ty awers masz tak do lublina całkiem sympatyczne maisto , etż kiedys za nim nie przepadałem ale jak zaczałem jezdzi c po polsce to dostrzegłem plusy lublina :-) andzrej niebezpiecznie??....a byłe kiedys w łodzi albo warszawie?

a zmniejszych wiezowców to całkiem sympatyczny kompelks biurowy zhotelem o nazwie Capital Towers w planowany jest w Rzeszowie 80metrów wyskosci

ale chyba nikt nie pobije trójmiasta tam jest kilka planów w fazie projektów jak na razie ale plany sa imponujace, Gdansk pozazdroscił Gdyni i che mieć najwyzszy budynek nad bałtykiem tak aby przebić szwedów :-D

Brama Wolnosci I (Labaro), 220 m ?, 62 kondygnacje, Gdansk Srodmiescie / Mlode Miasto (2010) . Brama Wolnosci II (Labaro), 175 m ?, 50 kondygnacji, Gdansk Srodmiescie / Mlode Miasto (2010) . Marina Primore (Hossa), 'BigBoy', 202 m, 51 kondygnacji (?), Gdansk Przymorze (2011) . Apartamentowce (Vitania & Afik haYarden) , 4 x 175 m (?), 51 kondygnacji, Gdansk Brzezno . Centrum Stocznia, biurowiec (TK), 100 m, Gdansk Srodmiescie / Mlode Miasto (2010) . Centrum Stocznia, apartamentowce (TK), 2 x 94 m, Gdansk Srodmiescie / Mlode Miasto (2010) jestem ciekaw czy wszytkie uda im sie zrealizowac????? ambitne wizje ale coś czuje ze zbyt dalkosiezne

zgadza sie sadze ze jak chociaż połowa z tych planów Gdanskowi wyjdzie to bedzie juz sukces .podejrzewam ,iz ambicjonalnie podeszli do sprawy gdyż ich mnijeszy i młodszy brat buduje sea towers wiec oni nie cha być gorsi :-)

dobranoc wysokosciowcy :-) mam nadziej ,iz nastepne dyskusje beda ewalułowały w kierunku zasadnosci istnienia tak wyskokich budynków w polskich miastach oraz ich wpływowi na miejska przestrzeń.

Gość Pudelek z Rodowodem
UP

Problematyka kompleksu w Rzeszowie jest szeroka---architektonicznie nie jest to żadna rewelacja, mnóstwo nieuzasadnionych \"cytatów\", kiepsko dopracowany urbanistyczny kontekst, zaburzenie sylwety starego miasta i szemrane interesy z gruntem na którym ma powstać. Środowisko rzeszowskich architektów jest źle nastawione do tej inwestycji, a główną role przy rozdawaniu kart dzierży ratusz i radni z nadania czerwonego. MPZP nie przewidywał tam takiej inwestycji ale głosami radnych wykluczono ten teren ze studium planu i wydano DWZ odpowiadające inwestorowi który od lat psuje Rzeszów pszenno-buraczaną architekturą.

ciekawe, na wizulaizacjach ten budynek prezentuje sie całkiem przyzwoicie, nie znam dokłądnie rzeszowa wiec trudno oceniac mi czy zburzy historyczna czesc miasta bardzo ( chociaż Rzeszów nie posiada jakiegoś spójnego stare miasta czy cos , wiec nie wiem czy faktycznie zburzył by porzadek urbanistyczny na tym teranie)

skoro problem jest z wizowcem wyskosci 80 metrów to zastanwaim sie jak moga powstac w tak unikalnym i zabytkowym miescie jak Gdansk 200 metrowe drapacze :-( chyba ze w dzielnicy dalko oddalonej od sródmiescia