Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

gackowata

7 lat ...za zbite lustro...mit czy prawda kto wie?

Polecane posty

mam zbite lustro w domu zbilo sie samo ..a moze kot je zbil niewiem ... mam putanie czy majac w domu zbite lustro 7 latek ciazy na wlascicielu czy nie ... czy tylko zbijac lustro osobiscie 7 latek nas w nieszczesciu dopada?

Gość kot będzieMiałPecha7lat
a tak poważnie moja mama kiedyś zbiła i posypały sie tragedie więc ja w to wierze i mam z gorem na tym punkcie.

...hmmm sama niewiem to nie z naszej winy lustro sie potluklo ...ale od pewnego czasu moj facet ma naprawde ciezkie dni

No bez przesady, teraz to wymówka na wszystko z tego zbitego lustra będzie ;-) Nie popadaj w paranoję, czasem nawet nie trzeba lustra rozwalić, żeby przydarzyło się nieszczęście.. :-)

Gość tez chce białego kota

Bo to czarny kot zbił lustro, kiedy przebiegał pod drabiną na drugą stronę drogi.

Gość goddessa
to chyba tylko prosci, niedoksztalceni ludzi w to wierza... a tak na marginesie- wierzysz jeszcze w mikolaja i krasnoludki?

Gość mi sie sprawdzilo
mi sie sprawdzilo , ex maz zbil lustro ,od tego czasu byly same niepowodzenia w tym rozwod

Gość Czy masz te kawałki
lustra ? Odpisz szybko.

moze i to moja paranoja bo te lustro juz 2 tyg. zbite jest ..ale dopiero wczoraj jak znajoma wpadla z wizyta i mnie poinformowala ze lustro zbite trzeba wyjebac bo to nieszczescie przynosi ot co !!!! a kot ...jakby niby nic ....

Gość A JAK SÓL SIĘ RZOSYPIE TO TEŻ
NIESZCZĘŚCIE wczoraj wsypywałam sól do solniczki i rozsypałam trochę :) Kiedyś lustra oraz sól były dobrami luksusowymi, a przynajmniej nie tanimi. dlatego jak się zmarnowało lub zepsuło - było nieszczęście. Teraz można powiedizeć - jak się plazma zepsuje to pech, albo jak się porche skraksuje - to siedem lat nieszczęścia :) Wykształceni, światli ludize i wierzą w zaboony

Gość Czy masz te kawałki
U mnie w domu też zbiło się lustro, samo. Wysunęło się z obejmujących je uchwytów. Wierzyć, czy nie, te lata wspominam koszmarnie. Nie wiedziałam wtedy, że trzeba kawałki lustra zakopać w ziemi. I działo się , jak się działo. Te siedem lat niedawno się skończyło. Uff...

A We WLoszech jak rozlejesz oliwę z butelki :O to murowane nieszczęście też przez 7 lat:);)

Gość sanie w gardle
to se je wsadz w dupe, to uwierzysz ze to rzczywiscie nieszczescie przynosi, co za wies!

no to teraz pozdejmuj wszystkie lustra i zakop w ziemi. Bo jeszcze które znów sie rozbije

Gość sanie w gardle
"Nie wiedziałam wtedy, że trzeba kawałki lustra zakopać w ziemi"... naprawde? kurde ja tez nie wiedzialem, skad takie madrosci sie biora? dzieki za informaje. Moze nie zakopie a ugotuje w garnku, wtedy sie moze zejdzie w calsoc!

u mnie w szafie stoi upchnięte kryształowe lustro w pieknej ramie. Jest pęknięte, ale nie mam sumienia go wyrzucić, mam do niego stosunek sentymentalny. A moje życie to pasmo szczęścia

Gość Czy masz te kawałki
Tak, serio piszę. I guzik mnie obchodzi, czy ktoś uważa, że to wieś i zabobon światło ćmiący. Doświadczyłam na własnej skórze. Nikogo nie chcę przekonać, ale co Ci szkodzi lustro zamiast do śmietnika ( tak zrobiłam ja ) zakopać w ziemi ?

Gość sanie w gardle
ja jeszcze slyszalem, zeby nie miec pecha jak sie rozbije lustro, trzeba sie wytarzac w wacie szklanej i tanczyc nago przed ogniskiem z brundych majtek

niby nie wierzyć ,ale na wszelki wypadek? :D

Gość sanie w gardle
a jak sie sol rozsypie, to zeby nie bylo klotni i nieszczescia trzeba ja wciagnac do nosa i wsmarowac w odbyt