Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

unijny liberał

apel do wyborców PO

Polecane posty

Gość PO-jest
do dupy

Gość Zuziek Kosovar
tak jest!

ciekawe w jakim stopniu tylko nienawiść i jakiekolwiek inne formy nieuwielbienia do PiSu spowodowały zwycięstwo PełO :o

nie jestem , ale popieram i jestem "za" i myślę ,że na wiele rzeczy przyjdzie czas. Choć jestem pesymistką , myślę pozytywnie.

pedro* moze mieć rację. Po 2015 mogą. I na to się nastawią. Dlatego nie będą chcieli np vicepremiera w ewentualnym rządzie PO-LiD-PSL po 2011. Jak kadencje będą pełne to w 2015 pokryją się wybory parlamentarne i prezydenckie. A Olejniczak i Napieralski to młodzi ludzie. I słabo popularni. Potrzebują czasu. A wtedy powalczą o najwyższą stawkę (premier i prezydent). I ideowo. Przy PO nieiwele by zdziałali w tym temacie. No chyba ze kandydat PO zostałby w 2010 prezydentem. W interesie LiD będzie by jednak był to L.Kaczyński (w 2015 kończyłby prezydenture bez możliwości reelekcji)

ksenofaryna Ja nie przewiduje. Piszę że będą walczyć o najwyższą stawkę. I nie dziwmy się że bardzo mozliwe że PiS i LiD zablokują przejęcie TVP przez PO (wtedy - jak za Dworaka z PO - przekształcili by to w drugi Tusk Vork Network . W skrócie TVN) Prawdziwa lewica ? Od "rewolucji 1968" mamy pojęcie Nowej Lewicy, stawiającej na inne wartości niż te z Miedzynarodówki Socjademokratycznej z Programu Goteborskiego z 1951. ps: ale zgadzam się z tobą w temacie UPR, ZChN. To samo LPR. A PO i PiS mniej dzieli niż PO i LiD lub PiS i LPR :-D

Gość demagogia pełną gębą
ziewam

ksenofaryna Niekoniecznie . Egalitaryzm już nie jest na to receptą. LiD będzie dążyć do oderwania lewegpo skrzydła elektoratu PO (to nie biedota. Tu bardziej będzie chodzić o sprawy aksjologiczne. Mniej ekonomiczne). Kiedyś ci wyborcy głosowali na SLD (np gdy mieli 27 proc.) ale sukcesem SLD-UP było rónież zapuszczenie się na wyborców centrowych. W Polsce egalitarne są elektoraty parwicowy i lewicowy. Wyborcy centrowi już niespecjalnie. Natomiast ci prawicowi to nie budżetówka, dlatego PiS mógł sobie pozwolić na bardziej prorynkowy kurs niż kiedyś KLD. Kaczyńscy dla retoryki egalitarnej z kampanii dali substytut antyelitarny w trakcie rzadów (taki manewr zastępczy to wynalazek M. Thater)

ksenofaryna Zdaje mi się, czy czytujesz Dziennik ? :-) Model irlandzki. Fajna sprawa. Jego istnienie po części też zależy od \"medernizacyjnych\" prądów z Europy Zachodniej. A ta jednak w wiekszości różni się od Polski, Irlandii czy USA. (choć niewykluczone że może tam kiedyś nastąpi syndrom rewolucji konserwatywnej jak w USA, które kiedyś były prekursorem tego co mamy w Europie Zach. Ale na razie kompletnie się nie zanosi.:-( )

Gość Zuziek Kosovar
p. Sikorski is the best!

Gość PO DO D******UPY
PO to beznadzieja!!! I tyle. Donald MARZY!hehehe

Gość ale z was łosie
PO -PiS i LiD to jedna hołota, prawdziwy rząd mamy w Brukseli a Tusek czy inny Kaczor to tylko figuranci :) Oni sie róznią detalami ale główne kierunki sa identyczne a i pole manewru po wstapieniu do Unii i NATO mamy niewielkie. Najlepiej zrobili istatnio senatorowie odwołując posiedzenie bo nie mieli co robić :D

a propos Orwella mogę powiedzieć, że premier Tusk jest dwaplusdobrym kwakmówcą :classic_cool: