Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szabatinka

menu komunijne

Polecane posty

Gość szabatinka

wkrótce komunia,macie jakies pomysły na dania?

Gość Ony
Wódka przede wszystkim !! Może być schowana w garażu i tam można pić ale wódka to podstawa każdej polskiej imprezy. A do jedzenia to weź kup dzieciakom chipsy i chrupki w Biedronce, a starszym śledzie w pomidorach i jakiś chleb. Niech maja coś na zakąskę :D

szabatinka ja tez mam w maju komunie i sie zastanawiam nad potrawami mysle że obiad tradycyjny będzie rosół i ziemniaki z jakimś mięsem moze schabowy

może zrazy do obiadu i mysle ze jeszcze ze dwa dania gorące moze udko z ryżem lub frytkami i barszcz czerwony z krokietami

Gość szabatinka
ja robie rosoł, z mies chyba schabowy ,piersi z kurczaka i dewolay,buraczki czerwone ,mizeria,jakaś jeszcze surówka warzywna,kompot wiśniowy,zastanawiam sie co dalej tzn.jakieś ciepłe danie na podwieczorek

Gość szabatinka
kawa oczywiscie i tort oraz ciasta tylko nigdy mi dobre nie wychodziły i nie wiem co zrobię

Gość szabatinka
ja zaproponuje wódke zeby nie było

Gość lelumpolelum11
wódaka wódka wódka musi byc

Gość kasbak
myslę,żę do obiadku to kluseczki musowo.no a po torcie to miło jakieś sałateczki,może mięsko np.schab w galarecie.a ten barszczyk z krokietem to raczej na kolacyjkę.obiadek to nie bardzo;-)

Gość mezalians3
To w końcu ile ma trwać ta impreza? Trzy dni? Rozumiem, że obiad po kościele: - barszcz z krokietami (lub czysty do popicia, jak kto chce) - dewolaj z piersi kurczaka - groszek z marchewką na ciepło - surówka - do kuraka np marchewka z jabłkiem - kawa lub herbata i kruche ciasteczka Potem ewent. podwieczorek: - kawa - tort i ciasta - np sernik pieczony i na zimno - dla dzieci - mogą być lody - odpowiednie wino, owoce I koniec!!! Każdy przyzwoity gość ok godz 18 powinien się ewakuować, bo i tak wysiedział za długo

Gość wsoanialomyslna
najlepiej zrob w jakims lokalu i niech cis ami uloza meni a ty tylko zaakceptujesz badz nie:)

Gość wsoanialomyslna
a jak nie to zawsze mozna zamowic katering do domu z tegoz lokalu

A po co wódka na I Komunię? Jest co oblewać? Przecież to uroczystość kościelna, nie trzeba się tym szczęściem dzielić. Co do menu, to najpierw jakaś zupa: u mnie był pyszny rosół z makaronem i do tego maleńkie tosty zapiekane z serem. Następnie drugie danie obiadowe: ziemniaki z koperkiem, kilka rodzajów mięs np. zrazy z karkówki ,piersi zawijane z pieczarkami ,udka kurczaka w cebuli z majerankiem, do tego różne rodzaje surówek, sosy do wyboru. Potem kawa ciasto, lody.

U mojej córki był niemiłosierny upał.Goście ledwo wepchnęli obiad,potem już tylko szły lody i zimne napoje.A narobiłam żarcia jak głupia.Nie powtarzajcie tego błędu.Wiadomo,że jak impreza bezalkoholowa to icgoście mniej jedzą.

W przyszłym roku czeka mnie komunia dziecka, wiem że to dużo czasu, ale już się przejmuję i rozmyślam jak to ogarnąć. A propos menu komunijnego zastanawia mnie czy na komunii powinien pojawić się tort? Oglądam sobie właśnie dekoracje komunijne http://www.sweetdecor.pl/category/17,dekoracje-komunijne Widziałam też inne ozdoby komunijne na torty, więc chyba to taki standard teraz. Nawet zdjęcie dziecka można wydrukować na torcie. To chyba nawet fajny pomysł jest. Co sądzicie?