Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mercury

Co lepsze?

Polecane posty

Gość Mercury

Zastanawiam się co lepsze: 1. ślub pod koniec października ale wesele w fajnej polecanej przez wielu miejscówce, brzydka pogoda, szybko ciemno i zimno 2. ślub we wrześniu, ciekawe zdjęcia plenerowe, słoneczko i ciepełko ale rezygnacja z fajnego miejsca na rzecz trochę gorszego. Nie umiem się zdecydować a czas goni...

Gość viola_2
juz we wrzesniu moze byc zimno. ja bym wybrala jednak wrzesien. Jednak w dniu slubu lepiej jak jest cieplej:) kiedys bylam na weselu w pazdzierniku to trzeslam sie z zimna i jak dla mnie to juz lipna zabawa:(

Gość grty
Ja miałam 29 wrzesnia i pogaoda była super, ale to była JEDYNA sobota wrzesnia w która nie padało, mimo tego wrzesień jest piekny!!!

Gość Mercury
no tak ale to jest tak naprawde wybór pomiędzy fajnym weselem a fajna pogodą...wesele i tak odbywa się w środku więc jak będzie zimno to nic sie nie stanie. Ale jak wstanę rano w dniu własnego ślubu i będzie padać to... taka pogoda nastraja dołująco :/ Z drugiej strony nikt nie powiedział że we wrześniu musi być piękna pogoda - byłam w tamtym roku 8 września i lało przez cały dzień. oj dylematy, dylematy...

właśnie z tą pogodą to różnie bywa. ja w tamtym roku byłam na weselu 7 lipca i lało cały dzień :O dopiero ok 23 w nocy przestało padać.

Gość grty
Ja bym chyba wybrała lepszy lokal, przeciez zabawa nie bedzie na podwórku, tylko całą noc wszyscy beda sie bawic w wymarzonejprzez Ciebie knajpie!!!

Ja też się opowiadam za październikiem. Tak się składa, że byłam w identycznej sytuacji - i wybrałam październik. Przecież wesele i tak odbywa się pod dachem. Pogody nie przewidzisz -może się okazać, że we wrześniu będzie lać, a w październiku będzie piękna złota jesień! Co do zdjęć - zawsze można coś wykombinować. Ja mam w takiej sytuacji dwa pomysły na wyjście awaryjne - zdjęcia albo na stacji kolejowej (motyw torów i podróży jest według mnie bardzo ciekawy), a jak nie to innym rozwiązaniem są dwa wielkie parasole (ja biały a mój Misiek czarny) i sesja z tymi parasolami. Ale to tylko moja sugestia - decyzja należy do Ciebie.

Gość ona7777
ja tez wybralabym pazdziernik..czasem bywa ladniejszy od wrzesnia:) Ja mialam podobna decyzje do podjecia 30 sierpien z gorsza sala lub 27 wrzesien z ladniejsza -i wzielam wrzesien:) Powodzenia!!!

Gość Mercury
no 24 października to już na pewno nie będzie polska złota jesień. Ja cały czas widzę to przez pryzmat wszystkich świętych (wtedy już zawsze jest tak buro i szaro) i myślę jak to będzie jak w dniu mojego ślubu będzie tak samo. Z drugiej strony - ten ślub w październiku wychodziłby nas dużo taniej niż we wrześniu. Dzięki za sugestie wrotka85 - też już myślałam o takich parasolach bo pierwsze na co zwróciłam uwagę w związku z tą datą do ta parszywa październikowa pogoda. Ciągle się zastanawiam, mam czas do końca tygodnia :)

Gość audrey.
Wybrałabym ze względu na lepszy lokal. Problem tylko w co się ubierzesz, żeby nie zmarznąć po kościele, gdy goście składają życzenia. Ale ten sam problem może dotyczyć października.

wiecie, jak tak przypominam sobie miesiące letnie to chyba najlepsza pogoda jest w czerwcu i najwieksze prawdopodobienstwo , że bedzie cieplutko. Z lipcem, sierpniem, wrzesniem to juz nie ma takiej pewności, moze być upal a moze lać desz i być bardzo zimno. Pamiętacie jaka byla koncowka sierpnia w ubieglym roku? Ja akurat wracalam z wakacji wTurcji i przezylam szok temperaturowy. Bylo jakos 12 stopni. 2 lata temu bylam na slubie kolezanki 29 wrzesnia i pogoda byla idealna, ani a zimno ani z acieplo. Tej to się udalo:) Ech ta pogoda u nas w kraju to prawdziwy totlotek:)

Gość aem
wesele w październiku ma też dodatkowy koszt ukryty w ubraniu - w czymś trzeba wyjść z kościoła i nie zsinieć z zimna. No a zdjęcia? może da się wymyśleć coś do czego nie jest potrzebna pełnia słońca. Co do września to przecież nie ma pewności czy wtedy też nie będzie padać. A lepsza sala weselna to niewątpliwie duży plus.