Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maly rekin

Ryby akwariowe - jesli ktos jest w temacie prosze wejdzcie!

Polecane posty

Gość maly rekin

Wlasciciel mieszkania ktore obecnie wynajmujemy zostawil na swoje rybki. Nie chcielismy poniewaz oboje z mezem nie mamy zielonego pojecia o opiece nad rybkami ale on pokazal nam jak zmieniac wode, jak karmic itd.. Moj maz robil wszystko wg jego instrukcji ale niestety wczoraj zdechla nam rybka. Kurcze nawet nie wiem co to za ryba ale wygladem przypominala 12 cm rekina. Wszystkie ryby w akwarium sa sparowane wiec dzis rano zdechl kompan tejze ryby. Od 4 dni obserwowalismy ze te 2 rekiny staly sie jakies osowiale, nie chcialy w ogole jesc a wczesniej przybraly porzadnie na wadze i zrobily sie wieksze. w ciagu tych 4 dni zmniejszyly swoj rozmiar i ich skora wygladala nieciekawie jakby z alergia hmm Czy ktos moglby mi powiedziec co mogloby byc przyczyna ze obie rybki zdechly? ja sie totalnie na tym nie znam...

w miesszkaniu jest klątwa wyjdż stamtąd jak najpredzej i nigdy nie wracaj, jesli Ci zycie miłe a drzwi posyp solą

Gość maly rekin
nie przesadzaj ok

Gość maly rekin
ale reszta rybek wyglada w porzadku.. to dopadlo tylko te dwa rekiny

ja kiedyś miałam podobną sytuację, ale mi prawie wszystkie rybki zdechły wtedy... to była właśnie wina wody, do której nie dodawałam jeszcze żadnych specyfików dla ryb ale jak tylko dwóm rybom coś się stało, to nie przejmuj się, może po prostu były już stare czy coś ;)

Gość maly rekin
ale najdziwniejsza sprawa jest wlasnie taka ze totalnie z dnia na dzien cos sie im stalo. tak jak pisalam wygladaly na najzdrowsze i zrobily sie wieksze itd i raptem przestaly jesc.. to chyba nie ze starosci

może zmieniliście im żarełko, dodaliście jakieś nowe rośliny?

Gość maly rekin
nie.. w akwarium w ogole nie ma roslin i pokarm caly czas dostaja taki sam.

no to ja już nie wiem... ale dopóki nic się nie dzieje pozostałym rybkom, to nie panikuj i nie stresuj się, może na tamte dwie po prostu przyszła już pora ;)

Gość hej kochana
nie czekajcie az pada wszystkie ryby!!! szybko do zooligicznego i kupcie MFC i zapodajcie do wody rybkom.