Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

beybe29

Buciki.... dla maluszka

Polecane posty

Moj mały ma 4 msc powyrastał z tcyh takich niemowlecych kapcioszkow ichcemu jakieskupic, jak to jest z ta długoscia wkladki rowna sie ona dł stopki dziecka? mierzyłam ma ok 11 cm, jaki jest przyrost stopki u takiego dziecka? jak kupie rozm 20 na ile wystarcza? jak podesc do sprawy bucikow? chyba teraz nie warto inwestowac w super papucie? ( jak wtedy gdy bedzie stawaił pierwsze kroczki)?

Gość hmmmmmmmmmmmmmmm*
To kup mu większe niemowlęce kapciuszki. Nie rozumiem problemu :o Chyba nie chce wbić 4-miesiecznego dziecka w buty?? Zresztą rozmiar 20 to nosi roczne dziecko :)

Gość Allegrowiczka pełną gębą
Moja córka ma 10 miesięcy i daleko jej do rozmiaru 20.Nosi teraz 17-18.....wydaje mi sie że 20 r to zdecydowanie za duzo.

Gość Allegrowiczka pełną gębą
Twoje dziecko jeszcze nie stawia pierwszych kroczków i nie warto teraz kupować jemu butów.Kup zwykłe szmaciane byłe miał na nodze cos w wózku.

rozumiem ze chodzi ci o buciki do wyjscia na dwor by nie zmarzl- nie wiem jak sie odniesc do tego bo ja bym ponakladala skarpet i okryla nozki kocykiem ale jak juz musisz to pomysl o tym kiedy je bedziesz uzytkowac bo ja mysle ze buci na przyszly rok dopiero beda iec trudno rozpoznac rozmiar ale ale moze powstrzymaj sie bo mozesz mu dac w buciach malo swobody i obciazyc. poszukaj na allgero jakis fajnych niemowlecych.

ja równiez nie polcam sztywnych takich typowych bucików jak dziecko jeszcze nie chodzi ( a 4 miesiaczniak na pewno nie chodzi) są śliczne buciki kapcie i warto je kupic. Moja córcia dopiero od niedawna ma prawdziwe buty wczesniej zakładalam jej cieple kapciuszki albo podwójne skarpety jedne zwykle a drugie grube welniane. Mala ma 10 miesiecy i ma rozmia 18- 19, wiec rozmiar 20 bedzie zdecydowanie za duży dla tak malego dziecka zobacz jakie śliczne sa paputki dla niemowlaków http://www.allegro.pl/item312938559_antyposlizgowe_kapciuszki_z_grzechotka_5_kol.html http://www.allegro.pl/item312939049__babyono_antyposlizgowe_buciki_z_grzechotka.html Po domu moze takie fikuśne skarpetki? http://www.allegro.pl/item316620205_skarpetki_z_grzechotka_3_6_miesiecy_5_wzorow.html a na wyjście moze takie cieplutkie http://www.allegro.pl/item317296495_buty_gwiazd_emu_australia_baby_bootie_chestnut_m.html http://www.allegro.pl/item317296477_buty_gwiazd_emu_australia_baby_bootie_blue_m.html http://www.allegro.pl/item317296454_buty_gwiazd_emu_australia_baby_winners_braz_m.html

Gość do goryyy
9 cm - 18r 10 cm - 19r 11 cm - 20r 12 cm - 21r 13 cm - 22r 14 cm - 23r 15 cm - 24r 16 cm - 25r

dziekuje za odpowiedzi i wskazowki, własnie chodzi mi o takie wyjscie na dwor czy przemieszczenie autem. Zawsze jak jezdzimy(niemalze co tydzien do dziadkow) mały miał cos ala tych kapciuszek ale juz z tego wyrosł ( stopa si enie miesci), a czasem idac po dworze mogłby miec jakies osłonki tak mi sie wydaje by cieplej mu był w nozki ( lubi spacerowac bedac na rekach)

moj syn skończył 5 miesiecy i kupiłam mu buciki rozmiar 19

chłopcy zazwyczaj maja wieksze nozki od dziewczynek i zalezy od firmy ja w jedej kupuje 22 a w drugiej 21 jest za duże. a dzieciaczkom rosna stopy szybko i ja zmienialam buty no tak raz na 3 miesiace i nigdy nie kupowalam dopuki nie zmierzyłam bo dzidzia moze miec wysokie podbicie i wtedy trudno kupic buciki -tak jak u mnie

Gość hmmmmmekhmmm
polecam obrysować stópkę dziecka, zmierzyć z rysunku, od palucha do pięty, dodać 0,7 do 1 cm i na taki wymiar kupić jakieś fajne butki... W skarpetkach? Dajcie spokój... jak dziecko ma mieć nóżki na dworzu w skarpetkach... Do kombinezonów są szmaciane jakby butki z napami do przypięcia. Idzie wiosna, więc polecam mięciutkie adidaski. Moje dzieciaki miały mini nike i nosiły ze 3 w sumie, więc całkiem długo. Gdzieniegdzie w sportowych sklepach są fajne przeceny takich mikrych butków. Pozdrawiam

hmm no ja nie wwiem, czy pomysł z tymi buciakami dla takiego maluszka to dobry pomysł. Ortopedzi grzmią, żeby nie zakładac dziecku (takiemu co jeszcze nic nie chodzi) butów, ponieważ ma za slabe mięśnie, nóżka jest w jednej pozycji i nie będzie mogło swobodnie sobie nią ruszać. Są takie mięciutkie kapciuszki ocieplane nawet do 12 miesiąca życia. Po co męczyć dziecko? Dla własnego widzimisię?

Moja Luśka ma 4 miesiące i syrkę 10cm bez wędkarskiego naciągania :) Czyli wg rozpiski rozmiar 19. Zresztą takie też skarpetki nosi. Dzieci różne nóżki mają. Niemniej zgadzam się z dziewczynami, że na butki jest jeszcze za wcześnie, jakieś "mięczaki" najwyżej. Zresztą... Taki maluch ma tak galaretowatą stópkę, że tego nie sposób upchnąć w bucik choćby nie wiem co :) Ja mojej małej na spacery zakładam rajtuzki+portki+skarpetki, z tym że z wózka jej prawie nie wyjmuję.

fakt, na "poważne" buty to chyba za wcześnie; my też przerabialiśmy miękkie mini Adidasy; ale błagam nie szarżujcie z uogólnianiem rozmiaru stópki; mój synek w swoim życiu wykorzystywał pierwsze skarpetusie, które (takie słodkie) najczęsciej służą jako pierwszy prezencik od cioć jako rękawiczki; nijak nie mogłam mu ich wcisnąć na stópki; paputy rozpoczynał od rozmiaru 21; a przy urodzeniu nie był mutantem (3200g); ale każda nowa położna na oddziale komentowała jego duże stopy ;-) nie ma reguły moje panie.... :-)

Gość Gosia Liszki
Buty dopiero jak dziecko dobrze chodzi. Dziecku bardzo szybko rośnie stopa i wygodniejsze są skarpetki. Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.

Gość gość
spadaj z tym spamem