Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość głąb jakich mało ........

Doradźcie głąbowi !!!!!!

Polecane posty

Chcę sobie kupić cyfrowy aparat fotograficzny. Odwiedziłam wiele stron w internecie, ale parametry, które są tam opisywane, nic mi niestety nie mówią. Czy możecie mi coś doradzić? Moje preferencje - nic skomplikowanego, bo to dla amatora - to będzie moja pierwsza cyfrówka. Po prostu żeby zdjęcia wychodziły ostre i kolorowe - w dzień i w nocy. No i fajnie by było, żeby aparat był malutki, płaski - w końcu to dla baby ;)

ale doradziłaś, fajny bo niebieski ;/ Przejrzyj ofetrę SONY, mają bardzo dobre maryce, optykę carl zeiss. Modele DSC-W55 i DSC-W80 są także w kolorze różowym ;) A ogólnie na Soniaku ciężko się naciąć, sama mam DSC-P150, dość stary model, a pstryka fotki niczym nieustępujące najnowszym modelom :) Siostra na święta kupiła sobie właśnie W80, ma system antywstrząsowy, duży wyświetlacz (choć mógłby być lepszy), za 650zł naprawdę fajny sprzęt

dziękuję, zaraz poszukam :)

najpierw się pisze jak dużą sumę chcesz na ten aparat przeznaczyć :) co innego wybierać aparat za 300 zł a co innego za 700 :D

Panasonic jest niezły, zwlaszcza na początek. Lumix dobrze oddaje kolory, jest łatwy w obsłudze, obiektyw Leica. Naprawdę polecam, mam taki od dwóch lat i jest niezawodny. Jeśli chcesz zobaczyc przykładowe zdjęcia Lumixa to poszukaj w necie, albo pisz - coś wstawię.

a w ogole co innego za 5000. Bo takie tez sa, Pedro:) kurde, napisalam, ze niebieski, bo tez jestem w tej materii glab, wiec myslalam, ze chociaz dziewczyne na model naprowadze, jesli sie dokopie do oferty Panasonica. Ale slusznie, zabrzmialo conajmniej glupio:P

co do panosiaczy największą zaletą jest układ optyczny i bardzo dobry tryb automatyczny, największą wadą widoczne szumy już często przy iso 100 :(

o, wlasnie, dziekuje, o Lumixa mi chodzilo:) maly, poreczny, a specyfikacja bardzo dobra jak za takie pieniadze. Wybieral jej ktos, kto sie orientuje w tej kwestii bardzo dobrze. Bo ja to jak Stevie Wonder wybierajacy najczerwiensze jablka na targu.

panasoniaczy* :P > Im głupsze zasady tym lepsze a są i lustrzanki po kilkanaście tysięcy... i obiektywy po kilkadziesiąt tys... :D

Pedro, racja, szumy to problem, ale zauważyłam dopiero przy 400, a nie 100.

mój tata ma Lumixa FZ-50, niby zdjęcia robi poprawne, ale biorąc pod uwagę to, że aparat kosztował 2,5tys to naprawdę jakościowo wypada tak sobie porównując z Soniakami serii H

Gość casio exilim seria z

no i najważniejsze z najważniejszych: trzeba pamiętać że zdjęcia robi fotograf a nie aparat!

no to po kolei :) pedro - moge przeznaczyć dowolną sumę, ale z kolei nie widzę sensu wydawania Bóg wie jakich kwot na aparat dla początkującej, którym będę co najwyżej robiła fotki z imprez, czy swojej skromnej osoby z jakimś ciekawym miejscem w tle :D im głupsze zasady tym lepsze - dziękuję kochana :)

Pedro, właśnie. Nawet przeciętnym aparatem można zrobic świetne zdjęcie.

Gość siema Pedro*
:classic_cool:

Gość Canon A 560
Warto. Ok 500 zł. Polecam, jest ładny, mały i rewelacyjny:D

Gość ksywka zmieniona na życzenie
:) nie mam pojęcia, co kupić, żeby fotki były niezłe no i żeby niepotrzebnie nie wydać zbyt wiele w stosunku do potrzeb

grubość canona A560 (43.1 mm) może być? czy coś bardziej płaskiego jak np. nikon L15 (29.5 mm)? :D albo coś mega płaskiego jak casio exilim?

im głupsze zasady tym lepsze ---> :D jeszcze raz dziękuję :) pedro - już pieprzyć tę grubość ;) aż tak mi nie zależy na wyglądzie, to ostatnie kryterium :) a co możesz powiedzieć o jakości tych modeli? bo mnie puścić do sklepu, to porażka, każde gówno mi wcisną :O

wiadomo, że jak będę miała do wyboru kilka aparatów o podobnej jakości, to wezmę ten ładniejszy ;) ale nie chcę wywalić kasy w błoto :)

ja również polecam panasonica:D jako,że ignorant ze mnie klasy zerowej, jako pierwszy aparat nabyłam model LS-2 i pomimo 2 lat użytkowania- jeszcze nie znalazłam w nim ŻADNEJ wady!! nie pamiętam ile kosztował, ale to było w media markcie, no i na bank nie było to więcej niż 600 zeta! 🖐️

Canon A560 ma szybki procesor Digic III, wykrywanie twarzy (dopasowuje kontrast, kolory i ostrość do twarzy), ma duży 2,5'' wyświetlacz ewentualnie A570 IS ze stabilizatorem (przydatny jeśli ci się trzęsą ręce albo robisz zdjęcia jak jest ciemno bez statywu) jeszcze z innych ciekawych modeli mamy A720 IS Panasoniki też niczego sobie. Najlepiej wybierz się do sklepu, pomacaj i wybierz ten który najlepiej leży w dłoni ;)

zasady - :) patty diphusa - a on będzie jeszcze w sprzedaży? :) pedro - zaraz zobaczę te 3 Canony, dziękuję, jesteś niezastąpiony :)