Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawska 7

Czy ktoś pracował Jysk-u?

Polecane posty

Gość gość
U nas info od DMa- podwyżki groszowe i nie dla wszystkich., raczej dla mniejszości co w siatkach plac odstaja. Trudno powiedzie ze to podwyżki...sprzedawcy podobno dostali rok temu i teraz nie maja na co liczyć. 50 czy 100 to chyba nie podwyzka, a tylko podobno na takie kwoty możemy liczyć. Czyli podwyżek brak

Gość gość3ui
skoro 100 to nie podwyzka to nie przyjmuj i nie podpisuj aneksu

Gość gość
I tak zrobię dzięki za podpowiedź

Gość gość
Do poprzedniej wypłaty z premią to jeszcze ujdzie Ale do gołej pensji to jakaś kpina ta 100 brutto DM Zastanawiam się czyj to był pomysł żeby zaoszczędzić na pracownikach zabierając im premię już dawno sieciowki od takich pomysłów odeszły bo wiadomo co motywuje Nie GSM, nie filmiki nie strach tylko godna płaca.

Gość gość
Strzelają sobie w kolana. Nikt nie będzie rwał szat i zapierdalał jak mały robocik bo to się zwyczajnie nie opłaca. Sprawiedliwy system premiowania motywuje , przynosi określone profity. W tym przypadku budzi wkurwienie. Więc ja pierdolę , nie robię.

Gość gość
Mam nadzieje ze zaproszone na rozmowy o pracę osoby poczytaja sobie To forum i podziekuja firmie. Może w ten sposób, jak nie będzie chętnych do pracy otworzą oczy i zaczną płacić jak trzeba. Póki co ofert całe mnóstwo. Jak dalej będą gole pensje, u nas w sklepie 3 osoby zapowiadają wypowiedzenie. Jeśli mam nadal zapier... Za grosze to wolę iść do innej sieciowki, gdzie chociaż podstawa jest normalna. Bo u nas to kpina i stawki jak dla studentów na dorobienie

Gość gość
czy rozmowy pdp kierownikow z dm odbywaja sie podczas gsm?

Gość gość
Oni sobie zrobią kiedy będą chcieli, oni nic nie muszą, są ponad wszystkich. Szlachta jednym słowem.

Gość gość
Chu**owa ta wasza firma skoro oszczędza na pracownikach. Każdy wie ze oszczędzanie na ludziach przyniesie katastrofę, zostaniecie bez rąk do pracy! Na waszym miejscu bym to naglosnil gdzie trzeba, albo faktycznie firma upadnie jak nie będzie miał kto w niej pracować

Gość gość
Piotrze, dlaczego pozwalasz żeby podwyżki dostawały osoby co mają najwięcej, a ci co mają najmniej nic nie dostali? Czy Ty byś wyzyl za 1200 zł miesięcznie?? Co byś powiedział swoim dzieciom, że nie dostaną na kino bo mamusia/tatuś nie mają pieniążków?? Nie kupisz im butów na zimę, a niech sobie chodzą w adidaskach w czasie zimy.... Nie masz na lekarstwa dla siebie i dzieci?? Nawet na autobus nie masz do pracy?? Powiedz nam, co mają takie wypłaty jak mamy dalej funkcjonować?? Mam jeść tynk ze ściany??

Gość Kiedyś się pracowało
Od roku nie pracuję juz w Jysk, ale z tego co czytałem parę postów wcześniej ktoś napisał ze wyrzucili Dyrektorkę Hr panią Ewę?

Gość gość
Podwyżki powinny być dla każdego takie jak była premia i była by cisza, a teraz narobili bigosu. Oj będzie się działo

Gość gość
ja dzisiaj otrzymałem informację ze za moja dobra pracę otrzymuje 100zl podwyżki i wprost odpowiedziałem że dziękuję i proszę o przekazanie tej podwyżki komuś innemu i cała sytuacja jest dla mnie pokazująca i jestem z siebie dumy

Gość gość
miało być upokażająca

Gość gość
Naprawde mysleliscie ze dostaniecie po 300 zlotych podwyzek???? Hahaa...nie tu! Tu jest stowa i to proporcjonalnie do etatu. Niektorzy nie dostali nic. Zero!!! Stowa do stowy to zawsze lepiej niz nic

Gość gość
njede ale podobno jest ok

Gość gość
Przecież macie u Was związki zawodowe. Dlaczego się do nich nie odezwiecie,że macie problemy. Lepiej wam jak sobie tutaj ponarzekacie??

Gość gość
Mają zwiazki zawodowe i nie chca sie do nich zapisywac , jednoczesnie wymagaja by robic cos za nich i w ich sprawie. 5 osob ze sklepów jest w solidarnosci. Reszta magazyn centralny.

Gość gość
Kochani, nie liczyłbym specjalnie na interwencję Danii, gdybyście próbowali złożyć na piśmie jakiś protest. To, czego doświadczacie to konsekwencja neokolonializmu. Polska jest dla Duńczyków takim krajem kolonialnym, gdzie za ochłapy polscy pracownicy wypracowują gigantyczne zyski. Polskie władze tego koncernu są tylko trzymanymi pod strachem namiestnikami. Muszą poprzez wyszukany sposób upokarzania i zastraszania pracowników utrzymywać niskie wynagrodzenie i stale zwiększać zakres obowiązków personelu. To powoduje, że Jysk staje się miejscem nie do zniesienia. Zapieprzacie w 2 osoby na sklepie a Pan Dyrektor przyjedzie i zrobi zdjęcia, że ręczniczki są w nieładzie. Tak to działa!!! Pod płaszczykiem "Jysk Values" czai się prawdziwa idea przyświecająca zarządzającym: "NADZOROWAĆ I KARAĆ". W imię wydajności i niebotycznych zysków. Bierzcie urlopy na żądanie i pokażcie, że też możecie stawiać warunki. Ale najlepiej uciekajcie stąd i mówcie otwarcie swoim znajomym, prasie, PIP jakie warunki tu panują. Z całego serca Wam współczuję. I nie pozdrawiam wyższego managementu z wypranymi mózgami.

Gość gość
Patrząc na to, że w jysk nordic Polska ma najwięcej sklepów wydaje się że znaleźli sobie prawdziwych niewolników. Dlaczego w Danii, głównej siedzibie firmy jest tak mało sklepów? Bo zysk przynoszą sklepy np w Polsce i Niemczech, wszystko trafia na zagraniczne konta, Lars jest szczęśliwy a my dalej robimy na sklepach coraz więcej, więcej, więcej, więcej... Aż padniemy wszyscy na pyski. Pisanie do związków to jedno a drugie to dbanie o swoje prawa. Czy bez związków nam się nie należy to na co tak ciężko pracujemy? W takim razie zapiszmy się wszyscy do związków i zróbmy strajk. Kilka dni pozbawi firmę wielkich obrotów i kasy. Może coś pomoże. Ale powiem tyle- trzeba coś robić a nie tylko narzekać w kącie. Nawet jak Dania odpisze ze mamy się w d### pocałować, to i tak warto walczyć o swoje. Takim cichym przytakiwaniem dajemy im tylko wolna rękę i przyzwolenie na to co się dzieje. A uwierzcie ze skoro jest tak, to może być i gorzej.

Gość gość
A jakie warunki panują? Ktos tu chyba przesadza...najgorsze to warunki placowe a nie bytowe, to spora różnica. A co do placyp0, premi itd ma PIP??? Nie nakrecajmy sie bez sensu tylko pomyslmy jak można zwiększy c pensja, bo to jest kiepskie obecnie...

Gość gość
poczekajcie spokojnie do grudnia i sie wtedy wypowiadajcie

Gość gość
Liczysz na dużą premie? Bo wiele sklepów nie dostanie nic! Wiec nie trzeba być matematykiem żeby sobie policzyć czy się zarabia mniej czy więcej

Gość gość
A do grudnia mam co jeść? Tynk ze ściany? Czy od razu do providenta po pożyczkę?

Gość gość
Dogrudnia dostajesz taka pensje na jaka sie zgadzales podpisując umowę.

Gość gość
O widzę ze jakiś wyprany mózg się wypowiada.... SMT? Kierownik? A może centrala? A Ty jaka dostajesz pensje? Również 1200?

Gość gość
Podpisując umowę na 3/4 etatu powiedziano mi że zazwyczaj wypłata będzie większa niż na umowie o jakieś 200 zł dzięki premiom miesięcznym. W tej chwili 1250 zł już drugi miesiąc- ja się pytam jak mam żyć i utrzymać rodzinę za taką kwotę??czy tym całym dyrektorom i kierownikom nie jest wstyd żądać jeszcze od nas więcej i więcej pracy, lepszej obsługi, większej sprzedaży??

Gość gość787
Napiszcie jaka jest różnica pomiędzy sprzedawcą, kierownikiem a opiekunem biura ?:) Mam na myśli obowiązki

Gość gość73737373
Napiszcie jaka jest różnica między sprzedawcą/ kierownikiem a opiekunem biura? Mam na myśli obowiązki

Gość gość
Moim zdaniem to nie ma tak, że dobrze albo że nie dobrze. Gdybym miał powiedzieć, co cenię w życiu najbardziej, powiedziałbym, że ludzi. Ludzi, którzy podali mi pomocną dłoń, kiedy sobie nie radziłem, kiedy byłem sam.