Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość śmieciareczka

gdzie mogę się pozbyć kilku worów śmieci?

Polecane posty

Gość śmieciareczka

chwilowo wynajmujemy piętro domu, i mamy problem ze śmieciami :o właścicielka - wyjątkowo oszczędna osoba, na śmieci ma jakiś mini kontenerek na śmieci, a opróżnianie to chyba z raz na miesiąc się odbywa :o taką podpisała umowę :o no i mamy kłopot, bo my strasznie dużo śmieci gromadzimy, co kilka dni taki wieeeelki czarny wór:p no i nie bardzo mamy co z tym robić, składujemy te śmieci na balkonie, ale uzbierało się tego chyba z 7 worów i teraz nie wiemy, jak i gdzie się tego pozbyć 😭 nie ma jak korzystać z tego jej kontenera, bo tam to się mieści chyba tylko z 35 litrów śmieci ... oczywiście nie wywiozę do lasu ani nic , tylko chodzi mi o miejsce, gdzie mogłabym je wywieźć legalnie macie jakiś pomysł? pomóżcie, bo niedługo mi się zrobi na balkonie wysypisko [wściekły] albo coś mi się zalęgnie :D

najlepiej znaleźć jakiś śmietnik na jakimś blokowisku i tam wyrzucić lepsze to niż do lasu, choć ostatnio spotkałam się z tym ze często te śmietniki są zamykane A jak nie do zadzwonić do miejscowego MPO i poprosić o wywóz śmieci ale to cię będzie chyba trochę kosztowało

A ja bym zwróciła się z tym do włascicielki domu. Płacisz za wynajem, w tym mieści się również wywóz śmieci. Że ona śswoje śmieci kondensuje w jakis cudowny sposób, to jej sprawa, Ty nie masz takiego obowiązku. Inna sprawa, że można spróbować trochę mniej tych śmieci "produkować", np. nie biorąc na wszystko oddzielnych opakowań w sklepie.

Gość minuisnska
wy6wozka smieci tez kosztuje i wlascicielce licza za kazdy taki kontener minimum 35zl wiec jakbys dowalila Twoje smieci to powinna Ci podniesc koszty najmu.

Gość śmieciareczka
kurcze no nie wiem :o My jak się wyprowadziliśmy a jeszcze chwilowo mieliśmy mieszkanie w bloku, to rzeczywiście śmieci wywoziliśmy tam do kontenera ...w końcu jeszcze płaciło się tam czynsz, no ale teraz nie mieszkamy tam juz od jakichś 2 m-cy a poza tym widziałam, że zlikwidowali ostatnio tam pod blokiem ten wielki kontener a postawili 4 małe plastikowe...i za chiny nasze śmieci by tam się nie zmieściły :o poza tym trochę się boję,że ktoś mnie opieprzy że z jakiej paki wywalam tam śmieci, jak już nie mieszkam :o a jest możliwość, żeby np. podpisać umowę z jakąś spółdzielnią mieszkaniową czy coś i za jakieś niewielkie pieniądze mieć możliwość wywozu śmieci legalnego do jakiegoś kontenera?

Gość blondi_22
Jeśli nie masz na balkonie nic innego, to najlepiej polej wory jakimś płynem łatwopalnym i po prostu spal je. Pół godziny i wszystko się ładnie sfajczy. Tylko zamknij okno, bo może trochę śmierdzieć. Rozwiązanie jest proste i ekologiczne (nie zabierasz gleby pod składowanie śmieci, tylko wszystko zamienia się w gaz). Pozdrawiam

No, ale jak baba wynajmuje komuś pół domu, to chyba oczywiste, że ten ktoś będzie produkował śmieci i powinna to sobie wliczyć w koszty wynajmu. To chyba oczywiste! Ja na miejscu autorki dostawiałabym sukcesywnie po 1 worku śmieciowym co jakiś czas, żeby pozbyć się zapasów i tyle. A potem nie gromadzić, tylko od razu wynosić i stawiać koło śmietnika, jeśli nie mieści się do środka.

a sowją drogą aż tyle worków śmieci ci sie uzbierało trzeba było w mniejsze i wywalic gdzies do pobliskiego konterera i po sprawie

Gość Happy Freeta
Dowiedz sie gdzie jest najblizsze wysypisko i mozesz tam wywiesc legalnie...

Warto by było nauczyć się segregowania śmieci, minimalizowania ich np: przez zgniatanie kartonów po mleku, czy sokach, butelki plastikowe gnieść i zakręcać - będą płaskie itp., poza tym gazety i inne rzeczy papierowe składać bądz wyrzucać na bieżąco do pojemników do tego przeznaczonych - myślę,że takie na pewno gdzieś w pobliżu stoją.

Gość kto taki mądry i karze po
blokach wyrzucać. A potem właściciele mieszkań mają płacić za wasze smieci ? Zawoźcie to na wysypisko, jak was nie wpuszczą to zostawcie to pod bramą i ich brocha.

Gość śmieciareczka
jest wysypisko jakieś 30 km. od nas... ale czy przyjmą od nas śmieci? ot tak sobie? pobierają jakąś opłatę?

Gość katorga
Po prostu zamowcie usługę w firmie wywożącej śmieci-będą przyjeżdzac jak często będziecie chcieli,dostaniecie swój kontener-no ale za to sie płaci....i częste wywożenie śmieci kosztuje

Gość śmieciareczka
a nie możemy sami wywozić na wysypisko jak nam się uzbiera?