Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkk

jak szybko rosną dziecku nogi?rozmiar buta 21 kiedy sie nosi?

Polecane posty

Gość mkk

Jesienią kupiłam Jasiowi adidaski Nike roz 21 miał wtedy 15 miesięcy - teraz ma 20 miesięcy i kupiłam nowe tez tej firmy w rozm 23 - nie wiem jak inne dzieci ale Jaś rośnie skokowo i nie równo - raz na wysokość raz na szerokość :)

moj tez mial troche ponad roczek jak kupilam mu oryginanlne adidaski rozmiar 21,5 (nie polecam takich butow, na tvn style mam dziecko wypowiadal sie pediatra i odradzal wszedlkie adidasy, nike i reeboki markowe dla tak malych dzieci-faktycznie w porownaniu z butami bartka wypadaja kiepsko) teraz ma 2 lata i nosi kapcie i kozaki 24, a na wiosne kupie mu w rozmiarze 25 buty

Evi a nie pamiętasz może czemu ? bo ja w zeszłym roku jak potrzebowałam adidaski na koniec wakacji tak na już to kupiłam u nas jakieś zwyłe (czy Nike czy Bartka u mnie nie dostane) i w nich nóżka małemu się pociła :( i kupiliśmy Nike i jest ok.. a tu piszesz że jednak nie :( półbuciki ma Bartka i po miesiącu wyglądają jakby miały rok ale w nich też mu się nóżka nie poci.. i obie firmy mają wkładki.. i co tu wkońcu kupować? :(

Tu chodzi o konstrukcje buta, a przede wszystkim podeszwy - powinna sie zginac nie w polowie tylko w 1/3 dlugości (od czubka bucika). Tansze buty czy nawet firmowki na gumowej podeszwie zginaja sie wlasnie w polowie :)

nasze mają taką jakby koturne (od palców do piętki jakby rosła) i za cholere ich w połowie nie zegne - tylko jakieś 2,5 cm od czubka buta - to chyba dobrze..

Gość Mama_Zosi
A moje mają małe stopy i wolno im rosną; starsze - 4 lata - 24 młodsze - 1,5 roku - 20

Gość nie łam się
wszystko zależne od kwasu dezoksyrybonukleinowego jaki przekazaliście wy- rodzice, swojemu dziecku.

to moja mała ma jednak wielkie stopu:D od razu urodziła się z wielgaśnymi stopami- ma 9 miesięcy i nosi 21

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.

Gość gość
i po co ta wyliczanka w każdym możliwym temacie, żałosny tr000lu??? :o