Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wiem już co robić

MOJA DZIEWCZYNA ROBI WSZYSTKO...

Polecane posty

Gość nie wiem już co robić

na odwal... byle jak, byle by było zrobione, żeby odchaczyć zlisty i mieć to za sobą... lodówkę umyć, ale zamrażarki już nie, okna umyć, ale najlepiej tylko od środka, śniadanie zrobić, ale nie posprzątać po sobie, umyć naczynia, ale byle jak, tak, że muszę po niej większość rzeczy poprawiać... nie mam już sił, co mam zrobić? wiem, że to wina jej rodziców, którzy ją tak wychowali, bo sami wszystko na odpieprz robią

Gość ajt
wyprowadz sie

a nie możesz jej pomóc? pogadać z nią? poza tym, dla Ciebie życie razem to porządki? bo tak piszesz, jakby tylko to się dla Ciebie liczyło? znam osoby, które po kilka lat okien nie myją :P a teraz bez żartów - pogadaj z nią, albo jeszcze lepiej - sam jej daj przykład, jak powinno się sprzatać skoro lubisz porządek i jest to dla Ciebie ważne!

ło matko...masakra... moze pogadaj z nią...albo wiesz co...weź zacznij przy niej poprawiaj, to jej sie głupio zrobi... jeji ze wstydu bym sie spaliła gdyby chłopak po mnie poprawiał cokolwiek...:o

Gość jak po niej poprawiam
to się na mnie wkurza i robi mi wyrzuty, że się do wszystkiego wtrącam :o nie jestem pedantem i i tak już dużo się przy niej zmieniłem, ale niektórych nawyków nie potrafię zmienić, lubię jak jest czysto w domu, wtedy aż chce się w nim mieszkać ;)

to nie masz wyjścia - rób to po kryjomu, np jak ona śpi :D :P pogadaj z nią! pisanie tutaj nie rozwiąże waszych problemów, a chyba nie tylko o sprzątanie chodzi ? ;)

Musisz sie zmienic TY albo ONA. A tak na prawde to OBOJE ! Jesli zwiazek poz tym Ci odpowiada to nalezy rozmawiac rozmawiac i jescze raz rozmawiac....ale nie czepiac sie i poprawiac po niej np z obrazona mina. Musisz pamietac ze Twoj sposob nie jest lepszy ! jest po prostu inny i musicie wypracowac swoj wlasny nowy

Gość najlepszy sposób
a może ty się tym zajmuj i problem z głowy. Po co masz poprawiać, lepiej rób sam od początku

Robic rzeczy, ktore powinno sie robic wspolnie to pierwsy gwozdz do trumny !. Nie rob za nia bo to nie o wykonanie chyba chodzi ale o to ze ona tak ma a ty wlasnie tego nie akceptujesz. Musicie sie dograc a nie posprzatac mieszkanie :D

znam ten ból... wielu ludzi podchodzi w ten sposób do życia - ja jak już się za coś zabieram, to robię to najlepiej jak się da... i denerwuję się na mojego faceta, ludzi w pracy itd... moja mama, która jest podobną osobą powiedziała mi kiedyś: "masz dwa wyjścia. albo odpuścisz i pogodzisz się z tym, że nie każdy wkłada w to co robi tyle wysiłku co ty i odzwierciedla się to w efektach. albo będziesz robić wszystko sama, będziesz miała wszystko zrobione najlepiej i... zajeździsz się na śmierć"

Wedlug mnie to problem nie jest w tym ze Ty robisz najlepiej a Oni niedokladnie. Problem jest w systemie wartosci. Oni pewnie robia najlepiej inne rzeczy. Sprzatanie traktuja lekko a np rozwoj intelektualny, seks, jada na rowerze, dbanie o emocje partnera...cokolwiek..moze byc na ich pierwszym miejscu. Twoje nie jest jedyne poprawne...twoje jest inne bo i ludzie sa bardziej skomplikowani niz sie wydaje.

Gość eldritch
Nie no bez jaj- jak mozna mowic ze robiebnie czegos na odpierdol to jest dobre podejscie. Ja rozumiem ze nie wszystko trzeba robic perfekcyjnie no ale jak sie juz cos robi to wypadaloby wykonac to conajmniej poprawnie

Czegos na odpierdol ? Powiedz czego. Bo jesli chodzi o porzadek to np Einstein nie bardzo sie nim przejmowal a fizyka zajmowal sie na powaznie. Problem jest w tym ze dla niego powazne moze byc cos innego niz dla Ciebie....howk

Gość dzięki za wszystkie porady
itd brakowało mi zdania na ten temat od innych osób;) pozdrawiam i dzięki :)