Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama_bezradna

LAMBLIOZA - LAMBLIE

Polecane posty

Gość mama_bezradna

Moja córka (12 lat) ma lamblie. Mam leki i wiem że mieszkancu domu muszą je brac (ja i mąż). Mam jednak dylemat. Mój syn nie mieszka z nami ale często u nas przebywa razem ze swoją rodziną. Czy on też powinien brac leki? Jego rodzina to synek (5 miesięcy) córka (6 lat). Czy oni też powinni brac? Wiem że nie jesteście lekarzami ale może wiecie? Zapomniałam zapytac lekarza.

czym sie charakteryzuje ta choroba i skad sie bierze?

do zakażenia dochodzi głównie drogą pokarmową w sytuacji przestrzegania zasad higienicznych - mycie rąk po skorzystaniu z wc - nie powinnaś obawiać się zarażenia dalszej rodziny, czy też znajomych jeżeli masz wątpliwości skontaktuj się ze swoim lekarzem lub parazytologiem pozdrawiam:)

Gość mama_bezradna
No skoro tak mówicie... Trochę się zdenerwowałam bo w końcu są efekty uboczne leczenia i takiemu małemu może zaszkodzic natomiast kobieta karmiąca (synowa) nie może brac leków też z uwagi na e. uboczne.

Gość lalaal
up

Gość jezeli sa objawy labliozy to
trzeba leczyc. a jezeli nie to lepiej zrobic sobie test GSA z kalu i wtedy wiadomo czy sie leczyc czy nie. po co truc organizm lekami. wiele osob ma lablie i o tym nie wie i zyje i zyc bedzie.

Gość mama_bezradna
Czy jeżeli córka będzie wyleczona po 10 dniach (przez tyle ma łykac leki) i po 14 nie nic nie wyjdzie w kale może byc prawdopodobieństwo że one kiedyś powróca? Po jakim czasie znowu zrobic kontrolne badanie?