Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nietypowa 23

Fiat Cinquecento jako drugi a w rodzinie 3 samochód

Polecane posty

Gość uiuuuuuuuuuupppppppppppppppppp

Gość Goskaaaa 26
No na kradzież to można autoalarm założyć :-) Poza tym chyba chętniej kradną golfy i audi niż CC.. Bo po co jakiemuś złodziejowi ryzykować dla fiata cinquecento? Lepiej juz dla lepszego auta.... A ten matiz to cena minimalna nie osiągnietą

Gość Goskaaaa 26
A skąd cześci do DAEWOO brac jak daewoo padlo, FSO padlo

Gość Lepiej kupić Matiza
1. autoalarm raczej nie odstraszy złodzieja, lepsze jest własne, nietypowe zabezpieczenie 2. Fiaty przoduja w statystykach aut kradzionych (głownie na części) 3. Części do Daewoo sa tanie i jest ich od cholery. FSO nie padło tylko zmieniło właściciela i działa dalej - jak ktoś nie wierzy to niech poszuka ich strony internetowej 4. Matiz jest lepszy od CC, bo ma i 4 drzwi i lepsze przyśpieszenie

Gość Nietypowa 23
Jakos nie przepadam za Matizami.Dobry model to ok 6 -7tys (tzn egzemparz). Za 6 tys wole juz cos innego Mi chodzi o autko za 3 -4 tys... Poza tym Matiz nie może ciągać przyczepy (konstrukcja jest do tego nieprzystosowana). A co do kradnięcią Fiatów.... Może kradna niby maluchy ale to naprawde ludzie je wyrzucaja i zglaszaja kradziez, bo nie moga sprzedac. Stąd takie statystyki... Po co ktoś by ryzykował dla fiacika, jak kradnie się lepsze fury (jesteśmy w sferze Schengen). Na części fiatów już się nie opłaca kraść (w sklepach ceny są nieduże).... Statystycznie idąc na spacer z psem ma się 3 nogi (2+4=6/3)

Gość Choooooooomik
NAJLEPSZY SAMOCHÓD TO TRABANT 1.1 z silnikiem VW Polo. Zakladasz gaz i jezdzisz tanio :)

A ja mam CC 700 13 letnie z 120 000 Km przebiegu ... mam ciężką sytaucje w rodzinie ... sam zapracowałem na samochód i prawo jazdy i bardzo się ciesze że mam swoje cztery kółka ... a Wy tylko narzekacie bo jak już komuś się lepiej żyje to mówi że to szmelc.

Cinquecento 700 - fakt, gówno.. źle się jeździ, bo ja takie miałam ;) ale 900 i 1,1 to już raj.. 3.000 tys. też nie za wiele za ten samochód :p i na dodatek żółty - podobno najładniejszy dla cinquecenta ;) Ja kupilam własnie Fiata Punto GT 136 KM i też fiat, i też jest zajebistym autkiem ;) Jeżeli miałabyś odłożyć trochę kaski proponuję Punto GT albo Brawo GT - turbiny robią swoje ;) Pozdrawiam :)

Gość DO Nietypowej23
Masz rzeczywiście wybitną wiedze motoryzacyjną . Więc kupuj sobie tego fiacika od dziadka. Tyle że jest jeszcze jedna rzecz. W CC jakiś mądrala wymyślił reflektory na żarówki "zwykłe" (tzn. nie halogenowe) 45W jak w maluchu. Nadaje się do może do sygnalizacji , ale nie do oświetlania drogi w nocy. A u was na wschodzie bieda - pewnie po nocach na wsi można jeszcze często spotkac nieoświetlone furmanki, rowery itp. pojazdy, prowadzone przeważnie przez pijaków :P Może zastanów się nad jakąs SKodą Felicją z LPG ? Wieksze i bezpieczniejsze auto od CC. Nie bez powodów powstało powiedzenie "Fiat g... wart" :P

Gość kazia zza wody
A ja mam CC 900 od 6 lat. Kupiłam jako czterolatka, wiec teraz ma 10 lat. Jestem zadowolona. Owszem, poszaleć nim nie poszalejesz, ale mi nie chodziło o wyścigi tylko normalne użytkowanie. A, dodam, ze koleżanka, która kręciła nosem, że kupiłam fita, a ona ma takiego wspaniałego volswagena, to więcej ma go w warsztacie niż nim jeździ i prosi mnie, żebym zabrała ją do pracy :-D.

Gość kazia zza wody
Dodam, że często jeżdzę nim do lasu z moim facetem, rozkładamy siedzenia i kochamy sie aż miło, a zawieszenie fiacika wspaniale amortyzuje wstrząsy :P

Gość Nietypowa 23
No to co mam kupic ? Mója mąż powiedziął, ze mi kupi jako prezent wielkanocny pod choinke, tylko mam sobie sama wybrac to autko

Gość Nietypowa 23
Jakis podszyw znowu wyzej. Skode Felicie mam jako 2 samochod wlasnie na wspolwlasnosc. W miescie spala ok 10 l/100 km (benzyny)... Czyli mówicie, ze jak na 10-11 letniego Fiata Cinquecento(wersja 900) 3000 to jest niedużo? Bo ja ostatnio widziałam 12 letniego Fiata Brava za 4500 ... Swoją drogą wydaje mi się, że Cinquecento ma lampy H4. Ja u w Maluchu z 1997 roku miałam fabryczne lampy H4 (no i alternator oczywiście)

Gość Nietypowa 23
Tzn tego co wiem wersja "EL" malucha miała już fabrycznie lampy H4 (od 1994 roku)...

Gość MOTYLEKk
Teraz cos ciekawego_zauważ,że odradzają Ci kupno...faceci, i tu pada pytanie dlaczego??:) Bo oni najchętniej jeździliby super furami, na widok których miękną kolana...kolegom:D A teraz powiem Ci cos jako kobieta....mam Fiata CC od 2 lat, słuzy mi on do jazdy do pracy i na zakupy.Żadna to rewelacja, ale nie potrzebuję bolidu formuły 1 żeby jechać kupić marchewkę do marketu:D:D A moje maleństwo zmieści się wszędzie i wszędzie dojedzie:) Dla kobiety -polecam:):)

Gość uuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuupppp

hm, czemu nie? Ja od dwóch lat mam fiata cc sporting, rocznik 97. Auto ma swoje zalety i wady. Jest bezawaryjny - nie ma się co w nim psuc - opinia mechanika, a jeśli nawet sie zepsuje to jest tani w naprawie. Autko jest ekonomiczne i latwe do parkowania w miescie. Ubezpieczenie tez powinno byc tansze. Minusem sa osiagi (choc ja moim wyciagnelam 150 km/h), slabe bezpieczenstwo i kiepski komfort jazdy. Moim zdaniem za 3 tys zl nie kupisz nic lepszego, nie ma sensu kupowac kilkunastoletniego auta, teoretycznie lepszego, do ktorego dolozysz kupe kasy. Jak na drugie auto w rodzinie to takie toczydelko jest w sam raz.

Gość Nietypowa 23
Dzieki achajka27. :-) Znalazłam wersje eksportową za 3500, kolor zielony (jasno)... Jedynie rocznik 1994 (końcówka)... Ale zero rdzy i zadbany