Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama taka mama

SCHEMAT KARMIENIA NIEMOWLĄT - jak odżywiacie własne dzieci?

Polecane posty

Gość mama taka mama

Jak karmicie swoje niemowlęta, jaki stosujecie schemat jeśli karmicie sztucznie? Ja mam 5 miesięczne dziecko, karmie je ok 5 razy na dzień, zjada ok200 ml mleka 3 razy, raz na noc 200 ml kaszki i ok 12 dostaje gerberka albo hipp plus soczek albo herbatka. A jak Wy karmicie, czy prawidłowo karmię?

Gość mama taka mama
nikt się nie wypowie????????????:(

Gość mama taka mama
dziewczyny wypowiedzcie sie, chce porównac wasze i moje karmienie:)

Gość mama taka mama
ale jesteście:(:(:(

mój synek zjada 4 razy mleko z kaszka tak po 120 ml momiedzy butą idą w ruch słoiczki ma 6 miesiecy

Gość mama taka mama
czyli jeśli dobrze zrozuiałam to 4 razy dziennie dajesz mu kaszkę myszka? a co do słoiczków ile mu dajesz ? Pół, jeden,dwa?

4 razy mleko NAa active z kaszką Bobow\vity malinową a słoiczki to róznie owoców nawet potrfi zjesc 120 g a zupki czy obiadku tak 80g

Gość mama taka mama
czytałam ze kaszkę w takim wieku nalezy dawac tylko raz dziennie...

papier wszytko przyjmie a każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby a to z pediatrą nie konsultowałaś karmienia???

Gość mama taka mama
konsultowałam z dwoma i oboje mi powiedzieli ze częściej niz 2 razy na dobę nie można dawac dziecku kaszy

hmmm moja mała jak miał 5 miesięcy to owszem przybierała ładnie- ale jak na siebie za wolno- i lekarka kazała do każdego mleka dawać kaszke lub kleik ale mniej niz na normalną kaszę żeby nie było znowu sytuacji odwrotnej

tym bardziej że nie chciała nic pić - lekarka stwierdziła ze mała poprostu traktuje samo mleko jak picie a porządnie musi się najesc ;) więc jednak każde dziecko jest inne

dziwnych masz lekarzy pryzan,m bo ja o takim czyms nie słyszłąm ale to twoja sparwa jak karmisz dziecko ja karmie tak bo inaczej sie nie najda i już co mam głodzic dziecko bo ksiaża pisze tylko raz dziennie daj spokój w ksiażkach rozne bzdury poiszą któr maja sie nijak do wychowywania dzicko nie jest lanne w forme i kazd innaczej je i sie rozwija zreszta zauważ ze mój zjada po 120 ml a twoje 200ml to tez róznica

moja córka ma 5,5 miesiąca i karmię ją tak: 8.00 - 120 ml Bebilonu 2 + 1 łyżka kaszki bananowej (choć ostatnio ma wyraźną awersję do kaszki i ledwo 100 ml wypija) 11.00 - zupka - cały słoiczek :) 14.00 - 140 ml ściągniętego mleka 17.00 - 140 ml ściągniętego mleka 19.00 - 1/2 słoiczka deserku 21.00 - 200 ml Bebilonu + 6 łyżeczek kleiku (ewentualnie 100 ml Bebilonu i 100 ml mojego mleka + kleik) 3.30 - cycuś (tylko przez sen pije z piersi) a między karmieniami woda - 2 x 40 ml i sok 50-60 ml Podałam przeciętne ilości mleka, bo czasami zje 160 ml, a innym razem mniej o 10-20 ml (to się zdarza częściej)

Gość baby to wy
nic innego nie robicie tylko siedzicie z cycorem przy gębie małego/małej albo cały dzien zapuchacie ich żołądki zupami i klejami o matko!!!!!!!!! ZGROZA!!!!!!!!!!

tofikowa mój Benio tez ma awersje do bananowej kaszki :9 uwelbia malinową

Gość a wasze bachory
sa przekarmiane!!!!!!!!!!!!

Gość monika zall
a ja na wieczor daje mleko 200ml+5 łyżeczek kaszki Nestle bezsmakowej +pół słoiczka deserku, jest pucha i juz nie mam problemu z pluciem kaszą:)

Gość monika zall
miało byc pycha:D

moja raczej nie jest przekarmiana. Zgodnie z \"normami\" powinna jeść 4 x 180 ml mleka tj. 720 ml / dobę, a je 600 ml + 1 x pierś. Poza tym powinna jeść do 180 ml zupki, a je mniej bo ok. 130 g. Przecieru owocowego z sokiem nie powinna jeść więcej niź 150 g, a je 65 g deserku i 60 ml soku. A gdybym wieczorem nie dawała kleiku do mleka, pobudkę miałabym nie 1 raz w nocy, a 3-4. Dziecko je mi trochę częściej, a mniejsze porcje. A przybiera cały czas na tym samym centylu.

Gość a gzie ty
takie normy wyczytalas?????????????????????????

tofikowa to masz ksiażkowe dziecko :D nie przesadzaj że dzicko karmisz wg ksiazek

Gość gość
Ja mojego 5 miesiecznego łakomczuszka karmie tak: 7:00 180 ml mleka modyfikowanego Bebilon 1 10:00 60 ml kaszki mieszam z 60 ml deserku. 12:00 -13:00 180 ml Bebilonu 1 15:00-16:00 Obiadek tak ok 100ml czasami wiecej bądź mniej to zależy co na obiad;P bo dań z ziemniaczkami nie lubi;] 18:00 jeśli je wczesniej ok 15:00 dokarmiam go mlekiem. 19:30 180ml Bebilonu 23:00 dokarmiam przez sen 150 ml Bebilonu i śpi mi do 7:00 Nie opycham go za bardzo bo i tak jest pulchniutki, ale urodził się 4,340 wiec teraz waży już 7,800. Bałam się że go przekarmiam ale widzę po komentarzach, że nie. Uff:D