Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kujonieren

Ustal, w jakiej kolejności są ustawione Słońce, Ziemia i Księżyc w czasie zaćmie

Polecane posty

Gość kujonieren

Ustal, w jakiej kolejności są ustawione Słońce, Ziemia i Księżyc w czasie zaćmienia Słońca. A. Słońce, Księżyc, Ziemia B. Ziemia, Słońce, Księżyc C. Księżyc, Słońce, Ziemia D. Słońce, Ziemia, Księżyc

Gość hfgbdjkgvjkd
A. My z Ziemi widzimy zacmione slonce przez ksiezyc.A do czego Ci to?

Gość hjfgd
no wlasnie do czego ci to????

Gość kujonieren
gówno was to obchodzi

Gość bbbbbbbbbb
b

Gość kujonieren
MARNY PODSZYW pisalam dzis test brobny gimnazjalny i nigdzie w necie nie ma odpowiedzi wiec sie pytaam was ;) ha! to to mam dobrze, a wiecie co tu nalezalo wyybrac? Sok z ugotowanej w wodzie czerwonej kapusty, wskazuje: A. odczyn tylko roztworu zasady B. obecność wszystkich jonów w roztworze C. odczyn tylko roztworu kwasu D. odczyn roztworu

Gość aqqqq
D - ksiezyc swieci swiatlem odbitym od slonca, jak ziemia znajdzie sie w srodku, to ksiezyc przestaje swiecic

Gość hfgbdjkgvjkd
JAKIE B? jAK ZIEMIA BEDZIE PRZED SLONCEM TO JAK MA BYC TO ZACMIENIE? tO KSIEZYC ZAKRYWA SLONCE, WIEC MUSI BYC KOLEJNOSC: sLONCE-kSIEZYC-zIENMIA LUB NA ODWROT zIEMIA-KSIEZYC-SLONCE.cZYLI A

Gość A A A
A

Gość hfgbdjkgvjkd
Na tym rysunku po lewej stronie jest cschemat zacmienia slonca.Widac Wyraznie Ziemia-Ksiezyc-Slonce

Gość o soku zkapusty
D można sprawdzić zasadowość, kwasowość i obojętność roztwor - sok z czerwonej kapusty jest odczynnikiem

TO KAPUSTE TEZ MOM DOBRZE ;) UFF... a co z tym? zaznaczylam d ale sama nie wiem.. Wskaż zestaw, w którym prawidłowo uporządkowane są etapy integracji gospodarczej krajów Unii Europejskiej. A. wspólny rynek, strefa wolnego handlu, unia walutowa, unia celna B. unia celna, unia walutowa, strefa wolnego handlu, wspólny rynek C. unia walutowa, wspólny rynek, strefa wolnego handlu, unia celna D. strefa wolnego handlu, wspólny rynek, unia celna, unia walutowa

Nie wiem dokladnie calej kolejnosci, ale wiem ze unia walutowa jest na samym koncu, a tylko w jednej z podanych propozycji tak jest

http://www.wlodkowic.pl/rcie/htm/dok3_03.htm Tu jest prawidlowa odpowiedz Etapy integracji europejskiej -------------------------------------------------------------------------------- Przebieg procesu integracji europejskiej można zamknąć w kilku etapach: 1. strefa wolnego handlu 2. unia celna 3. wspólny rynek 4. unia gospodarcza 5. pełna (choć z pewnymi modyfikacjami) integracja gospodarcza

to wg tego co mowi love Tito to to z unia tez mam dobrze... moze nie bedzie tak zle... Herbata jest w naszej diecie ważnym źródłem fluoru. Pierwiastek ten A. zapobiega próchnicy zębów B. jest potrzebny do wytwarzania hormonów tarczycy C. jest składnikiem hemoglobiny D. przyspiesza gojenie się ran

A. Słońce, Księżyc, Ziemia - zaćmienie Słońca -oczywiście jeśli obserwatora umieścimy na Ziemi, natomiast jeśli na Księżycu, to Słońce, Ziemia, Księżyc _________________ (D) Słońce, Ziemia, Ksiezyc - zaćmienie Księżyca obserwowanie z Ziemi Ziemia, Księżyc, Słońce- zaćmienie Ziemi obserwowane z Księżyca