Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość eee taaammm

kto chce cesarke na zyczenie? film

Polecane posty

Gość sophidion
CC wcale nie było super ani bez bólu, ale gdybym ja- drobna miała rodzić moją sporą-małą pośladkami... to już wolę nawis nad blizną

Gość do ike
ile takie dzieciątko żyje??? zmienia mu się jakoś wygląd, a co z tymi oczkami???

hmmm wiesz no jak ja chodziłam - to żyło- teraz nie wiem- dziecku robione są poprostu operację - na rechabilitacji można naprawdę się wielu rzeczy naoglądac - dzieci z pustymi oczodołami, z żołądkiem na wierzchu:( człowiek tylko w duchu dziękuje bogu że mial więcej szczęścia- ale mi osobiście tych małych ludzików szkoda- na szczęście dziś medycyna jest mocno do przodu- kiedys były by dziwolągami, teraz więkość rzeczy jest do "naprawienia"

Gość rudolf987
dziwczyny wy nie jestescie powazne!!cc na zyczenie to glupota!!owszem nic nie czuc(ja bylam uspiona)ale pozniej zwijasz sie z bolu!!nie da sie tego opisac!!przypominam sobie radosc po tyg jak sie polozylam na boku!!nie mowiac o tym ze rana boli ok 3 tyg potem juz tylko ciagnie!! poza tym mysle ze jak ktos chce miec dziecko a boi sie panicznie porodu to niech je adoptuje a nie meczy siebie i dziecko cc na zyczenie!! ja mialam je z powodu zagrozenia plodu i nie bylo innego wyjscia!! porod naturalny jest kolejnym etapem ciazy a nie jakies durne cc na zyczenie!!to nie jest porod tylko operacja!!i juz nigdy mozesz nie urodzic naturalnie nawet jak ci sie zachce!!

Gość ufliczka
mow za siebie rudolf, 3 tuygodnie boleu, co za bzdura, ja po 4 dniach czułam się rewelacyjnie.

Gość ufliczka
oczywiście że to operacja! ameryki nie odkryłas! Róznica jest taka że ta operacja jest i tak lepsza niż poród:)

Gość rudolf987
to widze ze zadnej operacji nie mialas!! nie wierze ze nie bolalo ci po 4 dniach!po jakiejkolwiek operacji rekonwalescencja trwa do 2 tyg!! widze ze jestes wyjatkowa!powiesz mi moze jeszcze ze wogole ci nie bolalo!!mnie owszem nie bolalo w pierwszy dzien ale mialam takie srodki przeciwbolowe ze nie wiedzialam co sie dzieje wokol!i wtalam rzecz jasna po 24 godz lezenia!jak rozumiem ty juz pewnie po jakis 6 i odrazu biegalas po oddziale tak??

Gość rudolf987
A WCZESNIEJ PISALAS ZE POROD NATURALNY JEST UPOKAZAJACY, CO MIALAS NA MYSLI??CO UPOKAZA KOBIETE??ZE RODZI SWOJE DZIECKO??

Gość bonaaaa
tak, lezy taka rozkraczona, najbardziej intymna czesc ciala na wierzchu, czasami sie rozrywa, krew, sluz, pelno ludzi.. W zyciu sie na to nie zgodze. Ja po cesarce wstalam po 7h, za 2 dni bylam w domu i nie bylo absolutnie zadnych problemow. Porod naturalny, ktory mialam kilka lat temu, do tej pory wspominam jako najwieksza traume w zyciu, naciskali na brzuch, rozdarlo mi sie wszystko.. nie wpominajac o depresji jaką mialam po tym wszystkim. Rudolf - generazlizacja jaka uprawiasz jest zalosna i bardzo niedojrzala. A juz to, ze ktos kto nie chce rodzic sn, powinnien zrezygnowac z dzieci, to ... no żenua i tyle :/ dorosnij

Gość DANIM99
WIDAC ZE TO TY POWINNAS DOROSNAC! nie wiem jak ty dziecko poczelas nie rozkraczajac sie przed facetem. ponizajace moze byc obnazanie sie przed facetem a nie przed lakarzem ktory robil to setki razy i naprawde nie sprawia mu przyjemnosci patrzenie na twoje krocze!zastanow sie kobieto co mowisz

Gość Agatka_
Ja po cc wstałam z łóżka tego samego dnia…laki przeciwbólowe odstawiłam w dniu następnym…jestem pewna ze w trakcie porodu i po nie cierpiałam nawet w połowie tak jak cierpiała dziewczyna, która rodziła w sali obok!!!Rodziła pierwsze dziecko, które ważyło prawie 5 kilo!!! (JA TO SŁYSZAŁAM I PŁAKAŁAM RAZEM Z NIĄ)Mój lekarz był w szoku, że personel na to pozwolił!! Cieszę się bardzo, że odeszły mi wody i nie miałam skurczy. Jedyną sposobem na urodzenie mojego synka było cc.Obecnie jestem w ciąży z drugim dzieckiem..Za 5 dni rodzę i tym razem jest to mój wybór!! Tylko cc. Nie wiem czy jest lepiej … ja byłam bardzo zadowolona i wcale nie cierpiałam!! Wiem, co mnie czeka.

Gość rodzilam naturalnie 2 tyg temu
siostra 2 miesiace temu, przy porodzie mniej sie męczyła niz ja, ale bóle brzucha ma do dzisiaj

Gość babyland
Witam serdecznie wszystkie Panie, Mam pytanie do wszystkich przyszłych lub obecnych mam dzieci w wieku do 16 lat. Prowadze badanie rynku dotyczące sklepu internetowego z markową używaną i nową odzieżą angielską dla dzieciaczków, od noworodków do ok. 160cm wzrostu. Trwają przygotowania do uruchomienia takiej strony, dlatego musimy wiedzieć ile osób byłoby zainteresowanych zakupami w takim sklepie? Ceny produktów od 3zł w górę. Koszt przesyłki od 6zł do 13zł(w przypadku pobrania). Główna dewiza: Odzież tylko dobrej jakości w przystępnych dla wszystkich cenach ( wszyscy wiemy jakie są teraz czasy, więc staramy się aby ceny były jak najniższe). Odzież takich firm jak next, cherokee, st.bernard, marks&spenser, disney i wiele wiele innych. Dlatego miałabym prośbe, jeżeli to nie problem to prosiłabym o wysłanie do mnie maila o treści TAK, jeżeli ktoś byłby zainteresowany takim sklepem. Żeby strona ruszyła musimy otrzymać conajmniej 300 pozytywnych opini. Pozdrawiam wszystkich i życzę zdrówka i powodzenia dla wszystkich mam i ich maluszków:)

Gość Agatka_
witam Panie w poniedzialek mialam cc ... jestem bardzo zadowolona .o godzinie 14 mnie cieli a o 22 bylam pod prysznicem : ) tylko 6 godzin mialam nie podnosic glowy. w srode zostalam wypisana z kiliniki dostalam tabletki przeciwbolowe ktore mam przyjmowac 3 razy dziennie ale ja biore tylko wtedy gdy mnie boli (nie jest to bol nie do wytrzymania) dzisiaj jestem bez tabletek i czuje sie dobrze .

NIE ROZUMIEM JAK MOZNA NA WŁASNE ZYCZENIE MIC CC!! ROZUMIEM PRZY ZAGROZENIU ZYCIA LUB ZDROWIA!!!!!!!!

Gość beruska
Witam Wszystkie Panie ! Do konca mojej ciazy myslalam ze bede rodzic naturalnie. Okazalo sie jednak ze bede miala cc, poniewaz moje dziecie nie odwrocilo sie . Balam sie ogromnie.Pierwsza ciaza...i do tego cesarka. Wszystko trwalo 30 min, mam wspaniala coreczke (2.5 l.) Po cesarce czulam sie swietnie, nic mnie nie bolalo, nie bylo zadnych komplikacji. Wspaniala sprawa.Ani ja sie nie meczylam ani dziecko. Blizny nie widac ! Lekarz poinformowal mnie ze przy nastepnej ciazy na 99% bedzie cesarka, chyba ze bede chciala rodzic naturalnie. Przy drugiej ciazy na wlasne zyczenie chce cesarke !!! Ja mieszkam w Stanach, tutaj nikt sie nie przeraza gdy slyszy ze ma isc na cesarke. To normalny zabieg, ktorego nie ma sie co bac. Ja bardzo balam, ale niepotrzebnie.

czemu sie tak irytujecie?? Boshe.. niech kazdy robic co chce. Jasne, ze najlepiej urodzic naturalnie, ale kazdy czlowiek jest inny, inaczej znosi bol. Moja kuzynka rodzila 1h, prawie nie poczula, druga 15h, dwie baby cisly jej na brzuch a dziecko wyciagali proznociagiem :o mialo glowe wielka jak kon! Ja sama nie wiem co bede miala, lekarz przewiduje cc, bo dziecko jesz duze, ja mam waskie biodra, do tego sie nie przekrecilo.. to co mam zrobic-?? dziecko w brzuchu obrucic :o nie panikujcie tak, kazdy porod ma dobre i zle strony, dla kazdego dobre jest cos innego. Moja ciotka miala 2 cc i jest zadowola, oczywiscie musiala,bo skurcze miala ale rozwarcia nie. Wstala w ten sam dzien, kilka godzin po porodzie, mowi , ze 1 wstanie najgorsze.. wszystko da sie przezyc ;)

Gość Lilinkaa
czy cc wykonują pod narkozą czy tylko znieczulenie? interesuje mnie to bo czeka mnie cc ze względu na ciąże mnogą

Gość beata1401
ja miałam dwie cesarki

Gość beata1401
witajcie cc nie jest super ,a szczególnie po nie rodziłam naturalnie to niewiem,ale bym chciała spróbować .

Gość Lilinkaa
moje znajome znów chwalą sobie cc może ktoś odpowie na pyt?

Gość Ja też miałam cesarkę
z konieczności i też 4 dni mi zajęło dojście do siebie! Także nie jest to bzdura jak ktoś wcześniej napisał. Każda kobieta jest inna i różnie do siebie dochodzą.

Gość Ja też miałam cesarkę
można mieć znieczulenie zewnątrzoponowe ale róznież ogólne.

Gość Skoro jest to takie zagrożenie
to dlaczego 9/10 lekarek rodzi przez cc?? W mojej rodzinie jest 4lekarzy i kilka pielęgniarek, którzy mają znajome po fachu i wierzcie mi, nie słyszałam jeszcze żeby któraś rodziła naturalnie...

Gość Becia101
jestem w siódmym miesiącu ciąży, koszmarnie się boję porodu, od kilku lat mam problemy z kręgosłupem (po wypadku) a to duży wysiłek! nie wiem czy nie zdecyduję się na cesarkę. co wy o tym myślicie??? beatabudzik@interia.pl

Gość za cesarką jestem
po naturalnym porodzie czułam się okropnie,rodziłam długo,siedzieć na tyłku nie mogłam przez miesiac,nie wspomnę już o potrzebach fizjologicznych:o. 7 dni po cesarce biegałam,a blizna na brzuchu nie była tak męcząca jak naciecie

Gość Becia101
dobrze wiedzieć, czy to prawda że długo się goi? beatabudzik@interia.pl

Gość AGA Warto wiedzieć
Ja miałam tydzień temu cesarke i wcale jej nie chciałam po prostu musiałam. Dziewczyny które chcecie mieć cesarke zastanówcie się. Czy ktoś wam powiedział że po cesarce można wstać po 24 godz i jaki to ból jak się wstaje i to nie tylko w pierwszym dniu bo tak jest przez dłuższy czas. A w pierwszym dniu po to nawet napić się nie można tylko kroplówki na drugi dzień dają gorzką herbatę na trzeci już słodką i dopiero na czwarty można jeść zupki a do tego okropny ból. Nie wspomnę o cewniku który nie jest naprawdę przyjemny i o tym że muszą robić koło ciebie wszystko nawet podmyć się sama nie możesz. Czy myślicie że to przyjemne? Zastanówcie się bo po normalnym porodzie już po paru godzinach robisz wszystko sama. A wiecie że niektóre kobiety po blokadzie czyli znieczuleniu mają okropny ból głowy nawet do miesiąca ja miałam przez tydzień i serdecznie dziękuję to jest naprawde okropny ból. Radze się dobrze zastanowić ja osobiście nie polecam cesarki...