Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tolaa

ZOBACZ TO ZDJĘCIE !!!!

Polecane posty

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/63ab708a353a8492.html Mój synek ma to od urodzenia, urodził sie zagranicą, tutaj lekarze mówią, ze jest OK:( w Polsce lekarka podejrzewała uczulenie i dostawał Bebilon Pepti, ale raz jest takie czerwone, raz blednie, nie znika, więc to nie na mleko. Dodam, że ma to tylko na policzku. Czy któraś z mam wie co to może byc????

Gość vanessa19ppp
A CO CO POWIEDZIELI PRZY PORODZIE?? NIEWYRAŹNIE WIDAĆ... CZY TO JEST TAKA CZERWONA PLAMKA CZY JAKIEŚ KROSTKI SĄ NA TYM?? IDŻ DODERMATOLOGA. mÓJ MIAŁ TWARZ CAŁAW KROSTKACH I CAŁA CZERWONA ALE TO BYŁ ALERGIA I NIE ZAWSZE MLEKO ODPOWIADA TAKIE JAK LEKARZ CI ZALECI.

i nie zawsze alergia może być na mleko- wystarczy proszek do praniaa i to że śpi na tej stronie

z tego teraz zchodzi skóra i on to czasami drapie i zrobiło sie wypukłe. nie mam jak iśc do dermatologa , jestem za granicą, pisałam, proszek zmieniałam kilka razy, więc odpada, mleko miał zmieniane też kilka razy odpada, słoiczki je różne więc też razcej nie, tym bardziej, że miał to już przed ich jedzeniem:(

Gość vanessa19ppp
i tu ze słoiczkami się mylisz kaszki też mogą uczulać wiem to bo ja walcze od poł roku z alergią michasia. Słoiczki go uczulały wiecie ile tam jest konserwntów. Zaczęłam sama mu gotować ziemniaczek marchewka troche ryżu indyczek i jest wporządku. Kaszki też go uczulały. Pił nutramgen też uczulał teraz pije bebilon pepti 2 i jest ok. Pomogłami też maść Elidel nie ma sterydów i musisz ją długo stosować ale jest droga bo 70 zł mała tubka. Jeżeli on to drapie to jest to atopowe zapalenie skóry tak mi się wydaję potem się to łuszczy. Ale przechodzi nie martw się

a zwykłym tormentiolem próbowałas ????

Chodzi mi o to, że on to ma od urodzenia, a słoiczki je dopiero od miesiąca, natomiast z tego co wiem atopowe zapalenie skóry pojawia się w innych miejscach a syn ma to tylko na policzku, a może się mylę?????

Gość vanessa19ppp
to ze maja konserwnty przyznało mi 7 lekarzy. Atopwe zapalenie skóry tak się zaczyna. Mój miał na początku pare plamek na buzi. Potem cała buzia a nie leczone u mnie zła diagnoza lekarza doprowadziła do tego ze dostał atopowego zapalenia skóry na całym ciele to była straszna walka:( ale teraz już jest dobrze ma pół roku i tylko czasami cos mu wyskoczy na buzi. A powiedz mi czy ta plamka sie powiększa?? Czy jest od urodzenia taka sama??

Gość mama taka mama
wszędzie piszą, ze lepiej dawc słoiczki na poczatku przynajmniej, bo one nie zawieraja konserwantów niż gotowac samemu, po pierwsze dlatego że w nich są uwzględnione właściwe proporcje, a po drugie dlatego, ze właśnie nie ma konserwantów, a marchewki, ziemniaki itp z których ewentualnie przygotowujesz danie są pryskane, chemiczne i sztuczne, zawierają wiele tych konserwantów, chyba że robisz obiadki z warzyw z przydomowego ogródka to wtedy tak!!!

od urodzenia raczej na wiekszosc jest taka sama, tylko raz blednie, a raz czerwienieje strasznie, teraz akurat od kilku dni jest strasznie sucha:(

Gość akitaki
tola wygląda to na jeden z rodzajów łuszczycy (objawy nasilają się przy złej diecie), znajdź dobrego dermatologa

Gość akitaki
stosuj na to Bepanthen (póki dermatolog nie zaleci czegoś z konkretym lekiem)

Gość akitaki
na atopowe zapalenie to nie wygląda... kontroluj skórę za uszkami, przyglądaj się też paznokciom (powierzchcnia równa czy z charakterystycznymi pofalowaniami) no i przede wszystkim dobry, prywatny dermatolog, najlepiej profesor

skóra za uszami ok, paznokcie ok, a czy ten Bapanthen można używac dla 5 miesięcznego dziecka????

Gość vanessa19ppp
no ja mam z ogródka. Ale dziewczyny gdyby oni nie polecali słoiczków to by zbankrutowali czy wy nie wiecie ze kazdy lekarz poleca bo ma za to płacone reklamy gazety... A kiedyś nie było słoiczków i co kazdy z nas wyrósł i żyje. Pomyślcie zaoszczędzicie

Gość ja wole dawac
słoiczki, widziałam ile konserwantów, chemikali ma nawet głupia marchewka a hipp czy gerber ma ich na pewno mniej, poza tym wiem że proporcje są tam dobre i moje dziecko sie super rozwija, natomiast Tolaa na pewno to nie jest atopowe zapalenie skóry!!!!!!!!!nie słuchaj kogoś kto sie nie zna!!!!!!!!!!!

Gość zochaaaaaaaaa
również mieszkam za granicą i wolę dawac słiczki niż wiecznie żywe i czerwone jabłka, czy niepsujące się 3 miesiące marchewki!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wygląda na liszaj
,grzybica objawia się podobnie.Proszę udać się z dzieckiem do dermatologa .

Gość vanessa19ppp
kurcze tam aż 3 miesiące marchewki są ważne niemożliwe:/ współczucia. Tak masz rację to nie jest atopowe zapalenie skóry, ja tak nie twierdze nie jestem lekarzem. A ja wam nie zabraniam dawać słoików róbcie jak chcecie ja też ze sklepu niedaje dziecku marchewki. Mam swoją. Ale to poprostu wygoda otwierasz słoik i już a tak trochę się trzeba napracować mamusie

mojej przyjaciolki synek rowniez urodzil sie z taka czerwona plama tzn. on ma na oku i wokol oczka; byla u roznych specjalistow ktorzy twierdzili ze z wikiem to zniknie a napeno zmaleje i zblednie; on teraz ma 2 lataka; jeden specjalisty stwierdzil ze taka palme na skorzy mozna zlikwidowac tylko laserem ale kiedy skonczy min 10 lat dopiero mozna przeprowadzic ten zabieg

Gość zochaaaaaaaaa
no i co z tego że otwierasz i już???? nie można choc w jedzeniu isc po najmniejszej lini oporu otworzyc i już????

Paulina i co lekarze orzekli, że to jest jakieśznamie???

Gość akitaki
tą maść można stosować od urodzin dziecka paulina pisze o naczyniaku, ale to nie jest naczyniak. Naczyniaki nie łuszczą się, nie przesuszają. Grzybica być moooże, ale stawiam na formę łuszczycy lub coś podobnego.

Gość akitaki
co do gadania o słoiczkach to przy problemach skórnych lepiej się trzymać właśnie słoiczków niż gotować samemu

Gość akitaki
warto też stosować herbatki specjalne dla niemowląt z witaminami lekarz zapewne zaleci też jakiś preparat witaminowy, ale to tylko lekarz może zalecić

Gość akitaki
łuszczącą się skórę ZAWSZE należy traktować kremami i maściami mocno natłuszczającymi, żeby dziecko nie cierpiało co do konkretnych maści z lekami przeciw łyszczycy, przeciw grzybicy itd. to TYLKO lekarz dermatolog.

Gość jestem w szoku jaka cena
moze to znamie?mojej kuzynki dziecko ma na nodze cos takiego