Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaraz sie udusze

zatkany nos, nie moge oddychac....prosze o pomoc!!!

Polecane posty

Gość zaraz sie udusze

jestem w 24 tyg! zaraz zwariuje!

Normalka w ciąży, ja mam nos zatkany od samego początku ciąży. Używam tetrisalu, lub możesz inną wodę morską do nosa. Naprawdę pomaga.

Gość zaraz sie udusze
ale ja chyba jestem przeziebiona, mam te sol fizjologiczna w ampulkach, wlasnie tata mi przywiozl, co mam z nia zrobic? wlac do nosa? ja naporawde zaraz wykituje, dzwonilam przed chwilka do swojego lekarza a on rozklada rece! robilam juz parowke z sola kuchenna! i mam krople homeopatyczne do nosa i nic! czy w szpitalu mi pomoga?

Gość gość
mi lekarz polecil maśc "Ung.Acidi borici z mentholem" inaczej kwas borny z mentholem. jest prawie w kazdej aptece, kosztuje kilka zlotych, wyciskasz na paluszek i smarujesz nosek delikatnie.odtyka tak ze szok:):):)

Gość gość
albo halls'y te cukierki:) naprawde tez dzialają:)ale masc czyni cuda:) goraco polecam, mi pomaga:)

Pytanie czy jest sens jechać do szpitala z katarem i denerwować się jak trzeba będzie czekać. Dobrze ainom radzi z tą maścią.

Gość zaraz sie udusze
no dobrze dziewczynki, ale dzis jestem sama w domu i juz nie russze sie do apteki, chyba ze jutro, a teraz w moim miescie to nie wiem ktora jest czynna...

Masz w domu krople żołądkowe? Takie miętowe, of kors :). Weź kilka kropli na łyżkę ( tak 4-5 ) i zapal to zapałką. Jak się płomyczek wypali to \"sztachnij się \" tym - tak ci nos wykręci, ale i udrożni :). Inna bajka, ale to już na jutro, jak pójdziesz do apteki: MAŚĆ MAJERANKOWA. Robisz sobie z niej takie wąsiki pod nosem, majeranek ma w sobie tyle olejków eterycznych, że powinno ci pomóc. No, więcej \"ciężarówce\" poradzić nie potrafię - bardziej inwazyjne metody to tylko z dohtorkiem konsultować...

mozesz zaaplikowac sobie krople do nosa o stężeniu dla dzieci a nawet niemowląt-przyniosa Ci ulgę.

Gość gość
wszystkie propozycje do kitu.

Gość gość
normalne krople do nosa są zabronione w czasie ciąży - otrivin, xylometazolin?

Gość gość
weź głęboki oddech i zatrzymaj powietrze w płucach, zaciśnij na moment palcami nos i wykonaj jakieś ćwiczenie, np jakiś aerobik dla kobiet w ciąży

Gość gość
Zrób sobie kobieto płukanie nosa roztworem soli z wodą dużą strzykawką poczytaj otym w internecie mi pomogło. Polecam również zmielić gożdziki kilka lub kilkanaście sztuk w młynku do kawy i je zjeść efekt murowany.

Gość gość
"normalne krople do nosa są zabronione w czasie ciąży - otrivin, xylometazolin?" One nie szkodzą ciężarnej ani płodowi.. ale w ciązy jest cos takiego jak wtórna suchość śluzówki po zwykłych kroplach wiec pomogą na chwile a potem pogorszą. Ja się dusiłam połowe ciązy. Doszło do tego że spałam na pół-siedząco bo tak tylko mogłam trochę oddychać. Bardzo pomagało mi regularne wietrzenie pomieszczeń i nawilżane powietrza.

Gość gość
a to w ciazy nie mozesz kropli do nosa uzyc, ja uzywalam i mam 2 dzieci zdrowe jak rybki

Gość gość
Po pierwsze to post jest stary, bez sensu jest zwracać się do autorki. Po drugie, jesli ktoś jest przeziębiony i ma katar, to lepiej jest używać kropli niż ich nie używać. Dziecku jest potrzebna odpowiednia ilość tlenu, a jak ktoś ma zatkany nos, to wiadomo. Więc na noc krople, a w ciągu dnia do 2 razy można użyć. Warto próbować z kroplami dla dzieci najpierw.

Gość gość
masc do nosa Nisita bez recepty ok 10zł. odtyka nos, mozna stosowac w ciazy. ja mam alergie i sie tez tym wspomagam. działa.

Gość gość
D. U. P. A

Gość gość
Wielka dupa, nic nie pomaga. Biorę xylogel, rhinocort, nasonex i nic nie pomaga już.POMOCY!!!

Gość gośćula
to nie przez ciażę tylko zawalone zatoki,ja czwarty dzień biore renopuren zatoki i dzis rano wreszcie zaczęłam oddychać ,to ziołowy lek ,chyba można w ciąży.

Gość gośćula
zerknęłam na ulotkę ,nie zaleca sie stosowania w ciąży i w okresie karmienia. Może parówka z rumianku,tez na chwilę pomoże

Gość gość
biore tabletki ziołowe sinulan lub jego odpowiedniki, przetykaja nos. chyba kazdy lek-nielek nawet ziołowy ma napisane zeby nie stosowac w ciazy. najlepiej bedzie jak zapytacie dobrego ginekologa.

Gość yrenka
Trudna sprawa z tymi inhalatorami. Sporo jest ich na rynku. Ja się zastanawiam nad modelem Pro Sanity. To polska firma i ten fakt mnie chyba najbardziej właśnie do tego modelu przekonuje. Raz kiedyś kupiłem chiński sprzęt medyczny – dokładnie ciśnieniomierz i nie byłem zadowolony. Może w przypadku polskiego producenta z jakością nie będzie źle.

Gość wiktoriaskrobek
W przystępnej cenie jest do kupienia inhalator Baby Sanity. Stosuję od kilku miesięcy prawie codziennie i działa ciągle tak samo wydajnie. Szybka i dokładna inhalacja, w zestawie maska dla dziecka, smoczek, ale też maska dla dorosłego. Wszystko można w chwilę spakować do torby, a akurat często muszę brać inhalator ze sobą jak wyjeżdżamy z synkiem.

Gość ramzone
A co sądzicie o leku http://nozitix.pl/ czytam sobie o skutecznosci dzialania na ich stronie i niby jest bardzo, bardzo skuteczny czy ktos z was moze uzywal i moglby napisac kilka slow?

Gość gość
Mi tak naprawdę pomaga allertec, to dzięki niemu nie chodzę zakatarzona i nie mam czerwonego nos. Jeśli katar ma podłoże alergiczne leki na przeziębienie nie pomogą.