Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cilestinka

cilest- któraś bierze??

Polecane posty

Gość cilestinka

chciałabym poczytać coś bo właśnie zmianiłam tabletki na cilest

ja kilka lat temu też zmieniłam na cilest. Prawie natychmiast zaszłam w ciążę;)

pewnie cos zrobilas nie tak, albo jestes w tym niewielkm odsetku, ktore mimo tabletek zchodza w ciaze, nie strasz jej.

Moje sie spisuja bez zarzutu, zadnych problemow, nie ma stanow depresyjnych, nie przytylam ani jednego kilograma, wszystko jest ok

ja tez przez caly ten czas bylam z nich bardzo zadowolona ale ostatnio pojawily mi sie problemy z cera i mam wrazenie ze to od tabletek wlasnie

to prawda zrobiłam coś nie tak:) ale to inna historia:) Jeśli lekarz przepisuje dane tabletki bo uprzednich badaniach to ok. Każde pigułki maja ulotkę. Warto przeczytać:) To nie boli. Każda z nas ma inny organizm i może inaczej reagować na każdy lek.Jeśli Twoją koleżankę będzie bolec głowa to nie znaczy ,że Ciebie tez musi boleć.

Mysle ze po jakims czasie powinnoe sie zmienic tabletki, w koncu organizm sie przyzwyczaja, moze dlatego te problemy z cera.

Gość mozeeeeee
ja tez mam cilest, ostatnio zastanawialam sie nad zmianą na inne, ale z tego co czytalam, inne są jeszcze gorsze. chcialam zaczac brac yasminelle, ale prawdopodobnie po nich baardzo rosna piersi, wiec je wykkluczylam. troche po cilescie przytylam, ale nie moge tego zwalać tylko na tabletki. jednak chyba przy nich zostane.:)

ja nie przytylam w ogole i nigdy nie mialam zadnych krwawien zbednych ani depresji itp..ale martwi mnie ta cera ostatnio..tez woallabym zostac przy Cilescie bo boje sie zmiany na inne ;/

Gość cilestinka
kurcze nawet niemówcie o ciąży nie po to biorę tabletki, do teraz byłam na yasminelle ale fatalne dlamnie 45zł ale niewarte swej ceny

Gość mozeeeeee
dokladnie, zgadzam sie z przedmowczynią, ze yasminelle nie warte są swojej ceny. Moje slodyczy--> moze jestes akurat przed okresem i dlatego ci sie wygląd cery popsuł?

Gość cilestinka
yasminelle miały dlamnie za mało hormonów bo co kilka miesięcy krwawiłam. to tego przybyło mi dobre 10gk

Gość cilestinka
lekarz przepisał mi cilest mam nadzieję że jednak pomimo takiej opini od---niezdecydowanej złośnicy---wszystko będzie ok

ja biore cilest od pol roku i narazie ok w ciazy nie jestem ale gdy zaczynam opakowanie jestem zawsze senna i poddenerwowana!!!

nie nie to pogorszenie stanu cery to nie przez zblizajacy sie okres-mam tak juz od ok.pol roku z ta cera..robia mi sie takie jakby pryszcze co jakis czas ale nie sa to pryszcze tylko swedzace krostki ...nigdy wczesniej tak nie mialam i dlatego podejrzewam ze to przez Cilest niestety

Gość jaśminek
brałam Cilest przez 4 miesiące. Nie zauważyłam żadnych skutków ubocznych, wręcz przeciwnie- okres mi się unormował, poprawiła cera, schudłam 3 kg, pozbyłam się objawów PMS (a miałam makabryczne).

Gość gosiaczekrrrrrr
ja biore cilest od roku (wczesniej bralam inne)>>>>>powtarzam po raz setny kazda reaguje inaczej na tabletki!!!!!!! U mnie OK, nie przytylam, z psychika OK, takze jestem zadowolona

Gość gosiaczekrrrrrr
no i sa tanie:P

Gość kapusniak
Do tych pan co nie moga zajsc w ciaze moja prnpozycja tabletki wam w tym nie pomoga trzeba zmienic samcow

Gość cilestinka
ja wiem że każda reaguje inaczej, poprostu chciałam przeczytać kilka opini zawsze to coś pomoże

Gość dla zabawy nie mam nicka
Cilest jest ok. nie mam żadnych skutków ubocznych, ale jak wiadomo nie kazdy musi tak samo reagować :) Zastanawiam się tylko jakie leki osłabiają ich działanie. Czytałam ulotkę i to nawet bardzo uważnie, ale ciągle nurtuje mnie Amertil :/ Chociaż w sumie nie powinien niczemu szkodzić...

Gość gosiaczekrrrrrr
antybiotyki i np dziurawiec

Gość brałam Cilest
1,5 roku ogólnie ok tylko że....przytyłam 10 kg :( już ich nie biorę i waga powoli wraca do normy

ja biorę od roku- na początku miałam nudności i bolały mnie piersi - ale po jakichs trzech miesiącach mi mienęlo i od tamtej pory jest ok :) też nic nie przytyłam.

warto cilest zmienic na cos lzejszego?? Bo sie tak zastanawiam, ogolnie to mi one sluza,jeszcze sie tylko musze dowiedziec czy watraby sobie nie spieprzylam:) ale zastanawaim sie nad zmina na mniej hormonow JAK MYSLICIE???