Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmęczona_życiem

Jak żyć za 1200 brutto...?

Polecane posty

Gość zmęczona_życiem

Może ktoś wie...? Bo ja już nie mam siły. Nie chce mnie się. Jestem zmęczona tym ciągłym szarpaniem się o każdą złotówkę. Przecież to bez sensu. Dobrze, że meiszkam z rodzicami, to i tak jeszcze nie ejst źle. O własnym mieszkaniu nawet nie marzę. Ani o zagranicznych urlopach. Ale marzę o pójściu od czasu do czasu do kosmetyczki, o zapisaniu się na angielski, na jogę i o założeniu stałego aparatu na zęby. Okulista i dentysta też na mnie od dawna czekają. Podobnie ginekolog. Tak bym chciała móc załatwić to wszystko wtedy, kiedy tego potrzebuję, a nie odkładać, oszczędzać, żeby potem i tak wszystko wydać w ciągu godziny. Czy w tym chorym kraju mogę liczyć tylko na złapanie dzianego męża, żeby móc NORMALNIE żyć...?? (i proszę, nie wypominajcie mi, że większość tych spraw można załatwić za pośrednictwem służby zdrowia...próbowałąm nei raz....więcej tego dziadostwa nie zniosę. To już lepiej niech mi wszystkie zęby same powypadają :P)

Gość euzebia
każdy by chciał dzianego partnera ale takich jest bardzo mało zreszta tacy zazwyczaj są strasznie skąpi więc nie łudź sie wyjedź za granice bo w tym kraju nigdy nie będzie dobrze

Gość hhdffdvb
ja licze na to, ze jednak może kiedys sie zmieni...

Gość helolllll
rozumiem Cie;(( ja wyjezdzam do Irlandii-bylam tam w wakacje i zarobilam naprawde duzo!!jestem po studiach wyzszych,perfe.ang i niestety...nie moge znalezc pracy..nie znosze tego kraju

Gość dfdsfs
kurna, mieszka z rodzicami a jeszcze narzeka :o niektorzy mieszkaja sami i daja rade

Gość facet ....
a gdzie pracujesz, ze tak mało zarabiasz?w Urzedzie?urzednicy bardzo mało zarbiaja z tego co wiem!

Gość m ghmh
zmeczona zyciem-->ile masz lat?

Gość ceroa
urzednicy zarabiaja tyle, na ile zasluguja.

Gość facet ....
w sumie, tak obija sie i tylko petnetom utrudniaja zycie, zamiast poomagac!!

Gość zmęczona_życiem
Widocznie jestem nieudacznikiem, cóż, i tak bywa... Bo pracuję po 10 godzin dziennie a mam z tego tyle co nic. Prędzej garba się dorobię niż czegoś swojego... Ja nei narzekam. Jestem po prostu trochę zniesmaczona tym, co się w kraju dzieje. Rodzicom wiele zawdzięczam i wolę nie myśleć co by było, gdyby nie oni. Problem w tym, że właśnei chciaąłbym rpzestać zawdzięczać komukolwiek , cokolwiek. Chciaabym sama na wszystko zapracować. Przestać liczyć na rodziców, a na faceta tym bardziej! Sama, sama.... Hehhh, a takie pseudogwiazdki potańczą sobie 3 miesiące w tvn-ie, polansują się na bankietach a zarobią więcej niż ja rpzez całe życie. Może im powiedzcie, żeby nei narzekały potem że im tak źle i ciężkei życie mają...? :P:P:P

Gość zmęczona_życiem
26 lat. Nauczyciel na etacia, niania po godzinach.

Gość m ghmh
Ja tez nauczyciel. Rozumiem Twoj bol;) 1240 brutto:O

bez urazy, ale dziwne, żeby zostać nauczycielem z nadzieją na koksy i samorealizację ;) jaką masz specjalizację? wczesnoszkolna? czy liceum? jakiś konkretny przedmiot?

Gość zeli papą
jak tak czytam posty to nie wiem czy jest sens reaktywacji studió kótre pzrerwałem - nie che zapieprzac jeszce 3 lat i pózniej 1200 zeta :-(

Gość m ghmh
Wybacz, ale jakos w wieku 18 lat nie myslalam,ze nie znajde w tej pracy samorealizacji i pieniedzy;) Nie mysli sie wtedy o takich sprawach (a powinno:O) Kiedy zdalam sobie sprawe z tego co mnie czeka bylam na 4 roku studiow, wiec chyba juz za pozno by je rzucac:P

Gość taka zyciowa prawda
-dzien dobry panu, chciałabym załatwic swojemu synowi jakas prace, zeby sobie chłopak zajęcie znalazł... - oooo potrzebujemy pracowników na wózki widłowe...2500 netto...pasuje?? - ojjj nie , nie to za duzo, chłopak troszku pije i by przepił wszystko.. - no to amy prace dla niego...jako ochroniarz w sklepie...1200 netto.. - to tez za duzo.. - no to prosze wysłac syna na studia, jak skonczy to zarobi 500 zł ;)

Gość m ghmh
ja ciesze sie chociaz,ze skonczylam anglistyke, to zawsze jakis grosz wpadnie za korepetycje, chociaz niestety siedze w papierach caly dzien. Czasami mam powazne kryzysy i chce rzucic tym wszytskimw cholere;)

Gość m ghmh
Powtorzylam slowo "chociaz" 10 razy. Wybaczcie, ale godzina juz poznawa;) zaraz sie rzuci na mnie pol kafe,ze nauczycielem jestem a nie potrafie zdania po polsku sklecic:P ;)

Gość m ghmh
helli......---> Na razie zajmuje sie uczeniem (moja 1sza praca, wiec nie wybrzydzalam);) , ale rozgladam sie za czyms innym. problemem jest to,ze za malo wierze we wlasnie umiejetnosci;)

Gość m ghmh
od tlumaczen sie chce trzymac z daleka;) Nie skonczylam specjalnosci translatorskiej i boje sie,ze nie dalabym rady zrobic tego porzadnie.

Gość zeli papą
m ghmh- A NIE myslałas zeby pracowac w szkole jezykowej anglisci tam trzepia głownie kase

Gość euytururyr
no mieszkasz z rodzicami i narzekasz?????????bez sensu ja mieszkam z narzeczonym i mamy na ns dwoje 1300zl na miesiac i co mam sie pochalstac jakos dajemy rade ale robi wszystko zeby ta sytuacja sie zmienila i niebawem sie zmieni nareszcie i bedzie koniec ubozyzny!!