Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mp-photo

Fotograf bezpłatnie- Śląsk i okolice

Polecane posty

Gość mp-photo

Witam, oferuję zupełnie bezpłatną ślubną sesję fotograficzną na terenie województwa śląskiego i okolic. Robię to ponieważ potrzebuję rozszerzyć swoje portfolio Fotografią zajmuję się od kilku lat traktując ją jako hobby Posiadam dobry sprzęt Canona. Mogę wysłać przykładowe fotki na skrzynkę mailową. Jeśli macie Państwo dodatkowe pytania proszę o kontakt: Tel. 509215338 lub na baczek79@o2.pl lub GG:4678343 Pozdrawiam, Mateusz

Gość Pajęczynka
Zdaje się ze jest pan tak "dobry" ze pomimo zleceń nie ma co pan pokazać w swoim portfolio. No cóż pewnie znajdzie się ktoś kto myśli zę za darmo będzie miał super fotki których więcej się nie da powtórzyć.. Co do reklamy to jest to beznadziejna reklama...Czy zdjęcia są takie jak ta reklama?...

Gość dajcie sobie luzu
ja popieram Pana fotografa! nie wiecie, co to znaczy zaczynac w biznesie (a nie raz sie zdarza, ze wlasnie nowicjusze maja lepsze pomysly i sa bardziej kreatywni!) - jedna rada tylko: zadna para mloda nie da panu zlecenia na prawdziwy slub, wiec musi pan sobie znalesc modeli niestety! slub to za duze ryzyko, nie tweirdze zeby pan spartolil, ale ja bym nie zaryzykowala - sama jestem fotografem, wiec wiem :)

Gość ACHA.
Zatrudnianie modelek to jest oszustwo. Takich zdjęć nie zrobi się młodej parze. Modelka i model wiedzą jak pozować no i czas na fotografowanie jest nieograniczony. Są lepsze uczciwe pomysły jak pozyskać zdjęcia do swojego, portfolio ale to kosztuje. Bez inwestowania do niczego się nigdy Ne dochodzi

Gość moim zdaniem to nie zły pomył
wielu ludzi nie ma kasy na profesjonalnego fotografa..... a zdjęcia ze slubu chciałyb mieć każdy...... ....na pewno lepsze zdjęcia zrobi taki początkujący fotograf z aspiracjami na profesjonalistę, niż wujek z 15 letnią zroką 3 :P

Zawsze można zapłacić profesjonaliście i pomóc takiemu panu, który potrzebuje zdjęć do portfolio. Ile zdjęć więcej, a ile pomysłów :D Jak by to było jakiś czas temu i w innej okolicy to chętnie bym na to poszła. Oczywiście biorąc dodtakowo profesjoanliste.

Gość ACHA.
Uwzględniając optykę Zorki3M i dobry negatyw to te zdjęcia będa o wiele ładniejsze od tych zrobionych super aparatami ale to tylko zrozumie fotograf profesjonalista i osoba która jest po szkole filmowej. Co zas tyczy się dodatkowej osoby chodzącej po ołtarzu to gratuluje pomysłu na ładny ślub... Ja bym na cos takiego nie pozwoli...

Gość kisi kisi ACHA
chyba ktoś tu boi się konkurencjii :P

Gość Acha.
Jakiej konkurencji.....???

Gość ano ano
"....to tylko zrozumie fotograf profesjonalista i osoba która jest po szkole filmowej..." prawda taka, że dobre zdjęcia dostrzeże każdy, tylko laik, nie będzie umiał wytłumaczyć dlaczego mu się podoba :P nie ma co się puszyć i fochować... ....spójrzmy prawdzie w oczy, na wielu weselach zdjęcia robi po prostu ktoś z gości, widaomo profesjonalny fotograf to spory koszt.....pan mp na pewno zleceń profesjonaliście nie zabierze, bo to nie ta grupa docelowa- kogo stać nie będzie ryzykował.... a komuś kto wogóle nie ma fotografa może być bardzo pomocny..... więc prawdziwy profesjonalista raczej by doradził i pomógł poczatkującemu..... a tacy pseudo się fochują, bo wiadomo, między ich fotami a lakika jest nie wielka róznica i muszą walczyć o każdego klienta....

Gość Acha.
Fajnie to zabrzmiało z ta pomocą młodszemu koledze…. Najlepiej wyszkolić sobie konkurencję i za friko wszystko mu oddać….

Gość ano ano
jak ktoś jest na prawdę dobry to sie konkurencji nie boi....

Dajcie człowiekowi spokój :D Matko, co to za podejście - \"wyszkolić sobie konkurencję i za friko wszystko mu oddać?\" :O Jakby doskonalenie się kiedykolwiek miało koniec. Jakbyśmy mówili o pieczeniu bułek, masz receptę i będziesz najlepszy:D \"Tego czegoś\" nie da się nikogo nauczyć:D A przecież im więcej dobrych fotografów na rynku, tym lepiej dla Młodych (bo zostają najlepsi) :) Powiedziałabym, że jest to lepiej także dla samych fotografów (pomijając zawodowe pomyłki których na runku jest jakieś 70%), bo konkuruje się na określonym poziomie, i ma się motywację do dalszej pracy nad sobą :) .. no ale wracając do tematu:) Bardzo dobrze robi mp foto że chce robić komuś zdjęcia bezpłatnie:) że najpierw kompletuje portfolio, a potem zabierze się do zarabiania :) znam agentów, którzy nie mając żadnego portfolio zdzierali z ludzi kasę, i uczyli się bezczelnie na klientach :P Rada - jeżeli ma Pan dobry warsztat i technicznie ma Pan pewność, że nie nawali np. w trudnym oświetleniowo kościele, a chodzi jedynie o poszerzenie portfolio, niech Pan szuka chętnych na darmową sesję. Ale jeżeli jeszcze nie do końca umie się Pan znaleźć w każdej sytuacji (zwłaszcza jeżeli sprzęt nie jest profesjonalny..) to jednak radzę poćwiczyć na rodzinie i przyjaciołach, którzy będą bardziej wyrozumiali.

Gość FLEX.
Zabulina ale ty jestes mądra............ Tutaj widzę że są sami fachowcy.... co mają WIELKIE doswiadczenie i jeszcze WIĘKSZĄ praktykę....... To wszystko to mącenie brudnej wody kijem a ,,Acha" czy jak tam mu inaczej ma rację!!!!

Gość ano ano
moim zdaniem ACHA ma fatalne podejście.... takie kiszenie się we własnym sosie....niestety popularne w branży ślubnej.... choć nie jestem fotografem, miałam okazję to zaobserwować..... moim zdaniem, lepiej jest wspólpracować, niż walczyć z konkurencją na noże, bo zawsze można się czegoś nauczyć od drugiej strony, w razie jakiejś nagłej sytacji można poprosić o pomoc itp

Gość upupupupupupupu
podnosze

Gość mp-photo
Dopiero dzisiaj miałem możliwość przeczytania całego posta.Aż mnie ściska w dołku jak go czytam A powiem wam że znalazły się pary które chcą skorzystać z moich usług, nie każdego stać na zatrudnienie niby profi fotografa. I powiem wam tyle, że wymysliłem już dla nich kilka fajnych plenerów. Niech się młodzi cieszą i mają zdjęcia z kilku różnych miejsc. Nie rozumiem tylko czemu to środowisko jest tak mocno zamknięte. Dajmy się wykazać innym...