Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

owocowamama

kubki niekapki, jedzenie, chodziki-jezdziki i stoliki edukacyjne

Polecane posty

nie chcialo mi sie piac pod innymi nickami:P:P ani zakladac tylu tematow jako 1 osoba wiec wsadzilam tu wszytko o co chcialam spytac;) 1. jaki kubek niekapek najlepszy do mleka wgWas ja mialam avent- nie nadaje sie do cieplych.. i nuby - nuby super, nie przecieka, fajnie zuzia z niego pije ale wkurza mnie to ze jak jest 1/3 butelki to juz sie nie da.. musialaby sie chyba polozyc;/ 2 co z doroslego jedzenia dajecie Waszym ok 10 m maluchom?? ja daje zupy bez zadnych szucznosci, chlebek z maslem, ryz, kasze, ziemniaki, biszkopty, flipsy, herbatniki, warzywa gotowane, owoce, kopytka, makaron 3.mam chodzik- jezdzik ale jest do dupy.. bo \"ucieka\" dziecku.. kolka mimo ze sie nie kreca to on sie slizga i jedzie.. mozecie polecic jakis fajny jezdzik do nauki chodzenia?? 4. szukam bajeranckiego stolika edukacyjnego.. albo innej zabawki dla 10 m dzidziusia.. ok - skonczylam.. bede wdzieczna za odpowiedzi i podpowiedzi chocby na jedno z pytan z gory dzieki

a nie wiesz że chodziki bardzo szkodzą na bioderka i każdy pediatra ci to powie!!!! i jeżeli masz parkiet albo panele to podejrzewam że każdy będzie się ślizgał. a stolik hmmm myślę że na Allegro powinnaś poszukać, pełno tam tego

chodzik pchacz szkodzi?? a co za roznica czy dziecko podpierac sie bedzie o meble czy o raczke chodzika-pchacza?? wiem ze na allegro sa chodziki-pchacze ale bardziej mnie interesuja opinie i liczylam na to ze ktoras z mam poleci mi jakis dobry ktory sprawdzila

Ale czy wy widzicie różnicę między chodzikiem a pchaczem? Do pchacza dziecka nie wsadzasz, nie chodzi za niego, nie rozstawia źle bioderek i nie robi nic za dziecko.

1)jeździk FP, my mieliśmy ten co się przeksztłaca w wózek do ciągniecia, ale bardziej funkcjonalny okazał się samochodzik-jeździk z tym oparciem co jednocześnie pełni rolę prowadnicy 2)avent magiczny chodzi o kubek 3)stolik chicco gdzie można obrocić blat na drugą stronę i układać klocki. U nas się sprawdza. 4)na tym etapie dawałam podobne czasem jogurt i takie tam. Pozdrawiam :)

1 mam z aventu i mala go poprostu nietoleruje. uwaza ze to gryzak. umie sie napic ze szklanki!!! a z tego durnego kubka nie!. Nie kupuje jej zadnego. nie chce to nie bedzie pic z butelki a potem nauczy sie ze szklanki :) 2 moja 11 miesiecy narazie ma diete i staram sie jej trzymac wiec z doroslego jedzenia zupa pomidorowa ( bez śmietany) chleb z szynką i w sumie tyle. Jadla juz wiele rzeczy ale nie wiem na co jest uczulona i musialam jej wszystko wyeliminowac. apropo uczuleń to dowiedzialam sie ze SELER jest silnym alergenem :) 3. takiego do pchania nie mam. jezdzik mam ale malą uczy sie na nim mechaniki smaochodowej :P rozmontowuje kola i kierownice :D:D:D mam chodzik i go uzywamy choc ostatnio coraz mniej bo Mania dobrze sobie radzi raczkując wiec chodzik troche poszedl w odstawke, ale nam baaaardzo dobrze sluzyl i uwazam ze mimo roznych opinii to sie oplacalo go kupić. Oczywoiscie trzeba uzywać "z glowa" a nie przez caly bozy dzien dziecko w chodziku trzymac, ale tak 20 minut dziennie to jest ok ( rada mojej pani doktor) :) 4. polecam tamburyn z chicco. - na allegro wystepuje pod nazwą bębenek. stoilka nie kupilam bo malą ma rozne takie zabawki z przyciskami ktore ucza kolorow liter i odglosow zwierząt- są male. uwazam ze bez sensu kupowac to samo tylko w wiekszym formacie :) :)

Chodziki generalnie są odradzane przez pediatrów, ale PCHACZE (to takie ustrojstwo, co to Dziecię PCHA przed sobą CHODZĄC za tym, a nie odpycha się nóżkami będąc doń wsadzonym). Mnie się wydaje, że najlepszy by był taki, który ma gumowe kółka.......ja również mam pchacz Fisher Price.....nie sprawdził się absolutnie w nauce chodzenia, ale teraz gdy Maluszki już chodzą - baaaaaardzo lubią go przed sobą pchać:D - o ironio....... NIEKAPKI - mam dwa (plus dodatkowo z 6 kijowych:D) świetnie - jeden NUK - kupiłam go na Słowacji w Tesco - i niestety w Polsce takowego NIGDZIE nie znalazłam. Twardy ustnik, nie wylewa się z niego ani kropelka, leci tyle ile sobie Maluszek pociągnie - rewelacja. I dziś kupiłam drugi - w Tesco w Polsce - firmowany przez Tesco za parę złotych.......okazał się równie świetny jak poprzedni:). Tyle, że ustnik ma miękki.......ale akurat nie jest on traktowany jako gryzak.

Gość mama 2008
A znacie jakieś chodziki z gumowanymi kółkami? Takie to na pewno się nie będą ślizgać

Gość uppp
niestety trzeba skopiować całość albo wejdź w temat KUPIE -SPRZEDAM i tam jest dobry link