Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malasmutnakrolewna

co zrobic z tym fantem?

Polecane posty

Gość malasmutnakrolewna

Bardzo chciałabym go odzyskać ale jak to zrobić ... byliśmy ze sobą 2,5 roku, dużo problemów ale szliśmy do przodu, on wyjechał za granicę ... tuż przed powrotem poznał inną .. odszedł bez słowa ... to było 6 miesięcy temu .. początkowo się nie odzywał nic .. pisałam w mur ... w końcu nie wytrzymałam wygarnęłam mu wszystko i wtedy nastąpiła zmiana.. odezwał się... zaproponował przyjaźń. . wiele rozmów, wyjaśnień .. ale gdy pytam o to czy mu lepiej milczy albo krótko mówi niestety inaczej ...nie chcę rozmawiać o drugiej szansie, nie odpowiada na te pytania ucieka z rozmowy ..Teraz do lipca jest z tamtą za granicą .. ale mnie mówi, że jest tam sam, samotny, podkreśla to na każdym kroku, mówi mi jak się zmienił, że teraz jest inny ..sam zaczyna rozmowę, szuka i wypytuje moich znajomych o mnie.. czy jest szansa że jeszcze zrozumie i wróci do mnie :( Co mogę zrobić w tym kierunku

Gość malasmutnakrolewna
nikt nic nie doradzi:(

Gość Allliczek
może zrozumiał, że Cię kocha i chciałby wrócić. Ale czy Ty byś go chciała po tym, jak Cię zostawił dla innej ? Myślisz, że jest tego warty ?

Gość malasmutnakrolewna
w tej chwili chcę tylko wiedzieć czy jest szansa że zrozumie .. czy takie zachowanie może na to wskazywać .. zdaje sobie sprawę że nie nastąpi to dziś jutro, że dopiero za 4 miesiace przyjedzie..

Gość Allliczek
Myślę, że z tym "zrozumieniem" u facetów jest różnie. Czasami chyba po prostu kalkulują, co zyskają lub stracą przy takiej czy innej decyzji. A potem nam mówią to, co chcemy usłyszeć. Pewnie ten Twój teraz nie jest za bardzo happy i przypomniał sobie, że z Tobą było mu lepiej.

Gość malasmutnakrolewna
myślę że nie widzę pewne sygnały ... w sumie z tamtą na stałe na codzień jest 2 miesiąc ... pierwszy były rozmowy z pracy do niej godzinami , słodkie emaile, po pracy nigdy nie wchodził na neta, wspólne słodkie zdjęcia na skype (nie ważne skąd to wiem, ale wiem).. minął miesiąc i jest na necie ale znika ze skype jak ona się pojawia ... po południa i noce na necie .. zniknęła fotka ze skype ..

Gość malasmutnakrolewna
za wszelką cenę chce mi pokazać żebym uwierzyła że jest inny lepszy .. nasze rozmowy w sumie poza zwrotami jakie się mówi do kochanej osoby są identyczne jak były.. pyta co u mnie, jak sobie radzę ...

Gość Allliczek
No i wszystko pasuje do mojej wcześniejszej wypowiedzi. Pewnie, nie mówi jeszcze słodko do Ciebie (kochanie moje itp.), ale wyraźnie chce sobie utorować drogę powrotną do Ciebie przez te 4 m-ce. Nie układa muu się z tamta albo już się rozstali i zanim wróci do kraju chce mieć pewność, że może wrócić też do Ciebie. Tylko Ty musisz być na to przygotowana i wiedzieć, czy chcesz, żeby wrócił...

Gość malasmutnakrolewna
rozstali nie, to jest zbyt daleko żeby ot tak wrócić , bilety powrotne mają na 30 czerwca...

Gość malasmutnakrolewna
Allliczek dzięki za cień nadziei .. oby Twoje spostrzeżenia , podobne jak ja wysnułam okazały się dobre.. oby

Gość i jak kiwnie palcem
Wrócisz do frajera :/. Dziewczyno szanuj się.

Gość malasmutnakrolewna
owszem pewnie tak, dlaczego to ma oznaczać brak szacunku .. na pewno najpierw będzie wiele rozmów nowe warunki .. nie od razu

Gość Allliczek
No to ma facet czas do tego 30 czerwca na podjęcie decyzji - czy Ty czy ona. Może będzie chciał Cię przez ten czas przekonać o swojej WIELKIEJ zmianie na lepsze, a jak nie będziesz go chciała, to zostanie z tamtą... A na razie z nią tam będzie, bo z daleka od domu fajnie mieć kogoś obok, nawet bez miłości... Oczywiście mogę się mylić i on po prostu chce tylko odnowić starą przyjaźń między Wami, ale to też nie jest dobry pomysł, bo domyślam się, że nadal go kochasz.

Gość malasmutnakrolewna
wiesz odnowić przyjaźń po tym jak go zmieszałam z najgorszym błotem, skoro wcześniej na normalne prośby o rozmowę nie reagował ..

Gość Allliczek
I wiem jedno: jak się kogoś kocha, można mu wiele wybaczyć. Tylko musisz wiedzieć, że on jest tego warty!

Gość malasmutnakrolewna
w sumie to on tam z nią jest niewiele z pracy wraca przed 19 ... do 22-23 jest na necie .. czasem nawet do pierwszej.. pracuje też w soboty i niedziele... tyle to nawet bez miłości można wytrzymać, a ma uprane, ugotowane, posprzątane .. a wiadomo jak to facet który ma diwe lewe ręce do tego

Gość malasmutnakrolewna
wiem, że jest warty to ja wiele zawiniłam ale nie o winę tu chodzi ... ja teraz się wiele zmieniłam .. co prawda nie mam jak mu tego pokazać niestety ..

A moim skromnym zdaniem on zorientował się, że z tą do której odszedł nie jest mu tak dobrze jak z tobą. Teraz na siłe chce cie przekonać, że jest jeszcze wart twojego zaufania. Tylko pomysl też, że jak już raz odszedł do innej, to czy po miesiącu nie zrobi tego samego? Nie daj się zwieść "pustym" słowom.

Gość malasmutnakrolewna
wiem, ale wole żałować że coś zrobiłam niż że sobie odpuściłam ..

Gość malasmutnakrolewna
czasem były takie sytuacje, że mówi mi nie pije alkoholu ja oczywiście na skype mu odpisuje ależ tak takie ta gadanie, skrytykowałam, wątpiłam ironizowałam sobie... mija parę godzin dostaje smsa dlaczego ty nie wierzysz że ja się zmieniłem, uwierz mi to może jeszcze będziemy normalnie rozmawiać mogli ..

Gość Allliczek
No tak, jak każdy facet jest po prostu wygodny... Tylko czy tak naprawdę chcesz byc z kimś takim? Wiem: miłość, tęsknota itp. Ale tak pomyśl... Najpierw Cię zostawił i skrzywdził, teraz jest z tamtą i też ją w pewnym sensie krzywdzi. I tak naprawdę nie masz pewności,że tobie już to nie grozi z jego strony. I trochę Ciebie nie rozumiem - naprawdę nie boli Cię to, że jest z inną tak sobie, tylko po to, żeby było... Wiem, że czasami tylko nadzieja na powrót ukochanego nas trzyma jeszcze w pionie (sama to teraz przechodzę :(( ), ale zastanów się bez emocji, czy chcesz go z powrotem ? Jeśli nie przeszkadza ci to wszystko, co Ci zrobił i jesteś mu w stanie wybaczyć - TRZYMAM KCIUKI !!!

Gość malasmutnakrolewna
wiem, że to głupie ale popadłam w jakąś obojętność .. nie boli mnie że gdzieś tam teraz jest z inną ...po prostu czekam

Gość i jak kiwnie palcem
No pewnie potraktował Cię przedmiotowo, zostawił dla innej baby bez słowa jak zimny drań ale wie że liczysz na jego powrót. Jak zrobił raz tzn, że nie jest wart zaufania. Tamta może mu się znudziła, może mu nie pierze i nie gotuje, a on ma 2 lewe ręce jak sama określiłaś i robi sobie furtkę na powrót. Pamiętaj nie liczą się słowa a czyny. A teraz mówisz jak zaślepiona dziewczynka i zaczynasz jego tłumaczyć.

Gość Allliczek
Taaaaaaak, bo my baby już tak mamy: jak kochamy to bez względu na wszystko... Tylko czy warto ??? :O

Gość malasmutnakrolewna
nie on nie wie, ja mu okazuje obojętność ... nawet mówię , że może wyjadę za granicę ...

Gość malasmutnakrolewna
miłość ci wszystko wybaczy ... jeśli tylko czujesz że to prawdziwa warta miłość

Gość i jak kiwnie palcem
No miłość wybaczy raz drugi trzeci czwarty. Wiesz jedno on potrafi być bardzo okrutnym człowiekiem i zrobił najgorszą rzecz jaką mógł zostawił dla innej to najboleśniejszy powód.

Gość malasmutnakrolewna
tak pisze po 3 miesiącach się odezwał ponad...

Gość malasmutnakrolewna
nie wiem ale u mnie zadziałało jak go zwyczajnie brzydko mówiąc zwyzywałam... zmieszałam z błotem ... sam się odezwał i zaproponował po tym przyjaźń ... myślę że gdyby nic już nie czuł .. w ogóle po czymś takim nie chciał by rozmawiać ...

Gość malasmutnakrolewna
też mam taką nadzieję ... na pewno nie bo mu się nudzi .. bo 3 miesiące był sam za granica i wtedy nic... a teraz będąc z nią się odzywa.