Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kfijs0g

przesuniecie okresu o tydzien? moge?

Polecane posty

Gość kfijs0g

moje kochanie przyjezdza za 4 tygonie i akurat wtedy wypada mi okres :/ tabletke powinnam wziac z nowego opakowania we wtorek.Czy moge wziac ja we wtorek tydzien pozniej przez 2 tygodnie i tak nie bedzie sexu wiec w 3 tyg nie powinno byc wpadki? prawda?

Gość kfijs0g
?????????????????

jeśli dobrze zrozumiałam to co napisałaś to nie, nie możesz. Możesz za to brać dwa opakowania nie robiąc przerwy (czyli kończysz jedno opakowanie w poniedziałek a we wtorek już od razu tabletkę z nowego opakowania).

Gość lamia555
radze wziąć od razu dwa opakowania pod rząd. Nie zabardzo zakumałam jak chcesz to zrobić, w kazdym razie przerwa nie może być dłuższa niż 7 dni. W innym wypadku wpadka sie może zdarzyć.

Gość kfijs0g
no pierwsza tabletka wypada mi na 4 marca a wyczytalam ze jak wezme po okresie i tydzien bez sexu bedzie to organizm sie unormuje i bedzie ok ale nie jestem pewna.:/

Gość kfijs0g
nie mam 2giego :/a jestem we franci do lekarza bede czekac minimum 5 tygoni :/

Gość lamia55
zrób jak uważasz, ale moim zdaniem (i chyba nie tylko moim) po co ryzykować??nie lepiej wziąć dwa opakowania pod rząd, albo tyle tabletek z drugiego opakowania ile Ci odpowiada i wtedy zrobić przerwe na okres??wydaje mi sie to dużo prostsze i wtedy masz pewnośc że nie ma ryzyka. A potem będzie stres i topic w stylu,, czy moge cyć w ciąży\"

no to w takim razie musicie sie przemęczyć z okresem. Jesli weźmiesz tabletkę tydzień po terminie w którym miałaś wziąć, to działanie antykoncepcyjne nie będzie zachowane.

Gość kfijs0g
nie no biore juz od 2 lat z prerwa 2 miesiecna w zeszle wakacje

Gość blackcat
Nie możesz brac sobie tabletek 2 tyg a później przestac na tydzien i znów brac bo działania antykoncepcyjnego NIE BEDZIE i wpadka murowana - równoznacznie możesz WOGÓLE już ich nie brac ;| I pewnie okres i tak bys dostała bo po 2 tyg na tabsach i jednym bez organizm by "zwariował"... Skoro masz tylko jedno opakowanie tabsów a na wizyte czekasz 5 tyg to znaczy że masz zamiar przerwac kuracje ? Bo inaczej chyba cos krecisz O_o

Gość kfijs0g
ale ja nie chce so bie brac i nie brac. Tabletki sonczylam tydzien temu, dostalam okres nastepna paczke powinnam zaczac we wtorek a chcialabym to przesunac na wtorek póżniej.I potem brac caly czas dalej normalnie... i na necie wyczytałam ze niby mozna tak zarobic tylko stosowac zasade 7 dni . i juz sama nie wiem

Gość nieeeeeeeeeeee
nieeeeeeeeee

Gość kfjhf
ale ja chce wziac 21! chce tylko zrobic 2 tyg przerwy miedzy jednym opakowaniem a drugim.

Gość vferge
mozesz