Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pestka1986

obniżona skuteczność pigułek?

Polecane posty

witam, mam pytanie dość złożone i mam nadzieję, że pomożecie, bo ja się gubie.... ponieważ : przyjmuję mercilon i w czasie cyklu przyjmowałam antybiotyki (trzy dokładnie, każdy inny), więc skuteczność może być zaniżona w czasie przyjmowania i 7 dni po, zgodnie z tym co wyczytałam? dodatkowo jeszcze w środku cyklu pojawił mi się okres, nie plamienie tylko okres, co podobno też obniża skuteczność? i jeszcze, żeby dopełnić zamieszania to w 2 tygodniu nie przyjęlam pigułki jednego dnia, a dopiero następnego i minęlo ponad 12h, co teoretycznie w 2 tyg. grozne nie jest, ale biorąc pod uwagę całe zamieszanie to wygląda mało ciekawie .... za dwa dni skończę opakowanie, chciałam nie robić 7 dniowej przerwy i wziąć następne i teraz, czy ktoś mógłby mi powiedzieć w którym, czy moje zabezpieczenie teraz może jest i przy tym następnym opakowaniu będzie już normalne, czy też powinnam stosować dodatkowe zabezpieczenie? z góry baaardzo dziękuję za odpowiedz ...

Nie kombinuj i zabezpieczaj się do końca tego opakowania. Jeśli do początku nowego opakowania, przy nie robieniu przerwy - minie 7 dni od czasu skończenia brania antybiotyku to będziesz bezpieczna od początku nowego opakowania.

hmm teraz mam problem kalkulacyjny, skończyłam brać w środę i w środę w następnym tyg. zaczęłam kolejne opakowanie, to jest 7 dni, czy tylko 6? ;/ z góry dziękuję za odpowiedz ...