Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Figaa

Wesele jednodniowe a dwudniowe - KOSZTY.

Polecane posty

Jaka jest różnica w kosztach między weselem jednodniowym a dwudniowym?

Gość ja nie wiem co to
jest wesele dwudniowe. nigdzie na swecie sie takich nie robi tylko w Polsce. masakra.

jak sala w resteuracji to koszty za sobote bezxpoprawin od 130 do 180 zł a za pprawiny nie wiem jak sala + kucharki i takie inne ( mnie wyniosło 11 tyś za wszytko jedzenie wystrój sali suknia fryzjer i inne )

zapomnialam dodac u nas było wesele poprwiny i w poniedziałek tez jeszce imprezka :D

Myszka 11 tys z Twojej strony rozumiem, a na ile osob mialas wesele? jak dzieliliscie sie kosztami? Ja mam mała rodzine facet duza jak to pogodzic?

mojego meża wyszło 13 tys wesele 100 osób koszt ja miałm swoich gosci 35 osób on 65 osób czyyli jego rodzice oddali róznice za te 30 osób ( płacili za nich )

a no to ogolnie nie duzo nie malo was wyszlo kto jeszcze moze ktos sie orientowal ile wyniesie jednodzniowe a ile dwudniowe?

my mieliśmy z wzeszłym roku wesele jednodniowe i płaciliśmy 120 zł od osoby, prz weselu 2 dniowym koszt- 180 zł/osoba

u nas różnica byłaby minimalna: orkiestra +1000 PLN knajpa +15*100= 1500 PLN reszta kosztów taka sama czyli jednodniowo wyszło około 30 000, dwudniowo wyszłoby 2 500 drożej - powiedzmy do 3000 bo być może tort ciut większy jeszcze

my za wesle płacimy po 140zł bez alkoholu a za poprawiny po 30zł od osoby też bez alkoholu

Gość iwi123
nas wesele wyniosło 17 tyś + 1000zł za poprawiny dodatkowo

u nas wesele ok 135zl, za poproawiny połowa czyli jakieś 70zl od osoby :o mnie sie te poprawiny bez sensu widza, zwlaszcza, ze to tylko obiad (dla 1 os za 70 zl? :o ) no ale taki cennik :o

U mnie wesele plus obiad (nie poprawiny!) na drugi dzien 120 zł od osoby (normalnie ok. 90 za jeden dzien).

Iwi123 to malutko a ile osbo na weselu? Sekata ja ma wlasnie mieszane uczucia co do popeawin, bo moze chcialaby spozytkowac tyle co zaoszczedze na poprawinach tym ze wbierzemy sie w podroz poslubna, dolozymy do lepszego samochodu lub odlozymy na przyszłośc,

Gość pannna mloda
ja plce 120 za wesele- 5 posilkow i 60 za poprawiny- 5 posilki plus zimna plyta i napoje

No a jaka jest roznica w kosztach wynajcie sali lub w kosztach kamerzysty lub zespolu?

Gość iwi123
65 osób, ale to bez ciast, napojów i alkoholu,kapeli, bez ubioru mojego i mojego męża. Ogólnie tyle nas kosztował lokal, wystrój samochodu i kościoła+ moja wiązanka, wszystkie opłaty kościelne i w USC, obrączki i cała reszta o której już nawet nie pamiętam:)

Gość iwi123
acha w tych kosztach jest kamerzysta i fotograf...ogólnie razem gdybym miała wszystko zliczyć to ok 25 tyś wszystko ( przy czym zaznaczam, że kupowałam dość drogą sukienkę więc i koszty wzrosły)

Moj slub i wesele ze wszystkim wyniósł około 19 tys (suknia i dodatki, garnitur, fotograf, DJ, alkohol, ciasta, napoje, sala na dwa dni, nocleg dla przyjezdnych gości, fryzjer, kwiaty, zaproszenia, koszty związane ze ślubem czyli zapowiedzi organistka uroczystość, itp ).

Gość ja place za pierwszy dzień
170 od osoby, a za drugi dzień 70 zl. ale w innych lokalach. no i w tej cenie jest juz wszystko wszystko. oprocz orkiestry oczywscie. orkiestra na 1 dzien kosztuje 1200 a na 2 dni 1600 wiec niewielka roznica.

Gość gyuret
U naswe wrzesniu było wesele w knajpie na 120 osób, 112 od osoby w tym na drugi dzień poprawiny (od 11 do ok 16) fajnie było :-)

Gość gyuret
Poprawiny bez orkiestry poprostu taki obiadek z alkoholem

Gość a my mamy na 2 dni
drugi dzien juz tylko dla najblizszych znajomych i rodziny. bo pierwszy dzien beda tez znajomi rodzicow. bardzo tego chcieli... wiec drugi dzien bedzie o 100% tanszy od pierwszego liczac za osobe. dlatego, ze w innym lokalu no i to poprawiny wiec juz az tylku posilkow goracych np. nie bedzie co w 1 dzien. do tego robimy jeszcze na 3 dzien ognisko dla naszych znajomych (bedzie ich wielu z calej polski i zagranicy i maja juz noclegi pozalatwiane na te dni). i tak zostanie napewno alkoholu i innych rzeczy wiec ognisko wyjdzie juz jakby "za darmo"...

Gość a my mamy na 2 dni
sorki o 50% tańszy :P