Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie....

os towarzysząca na weselu...

Polecane posty

Gość powiedzcie....

mam pytanko, czy jak zostalam zaproszona na wesele( to nie jest moj chlopak) to czy to ja mam kupic kwiaty dla pary mlodej, czy to chlopak powinien ?? ...

Gość powiedzcie....
no co z bukietem dla panny mlodej ? przeciez wypada kwiaty dac, ale kto ma je kupic ?

Gość Francman
polskie ludzie zarówno te z dyszlem jak i te z dziurą w 81% wykazali , że osobą toarzysząca na weselu powinna być osoba , z która się ślub zawiera

w sensie ze ty jestes osoba tow. i idziesz z chlopakiem (nie swoim)? napisalas troche nieskladnie, nie wiem czy dobrze zrozumialam. jesli tak, to chyba chlopak? sama nie wiem.

Gość powiedzcie....
dobrze zrozumialas :) no wlasnie nie wiem, moja kumpela jak szla jako osoba towarzyszaca to kupowala kwiaty, a moja mama mowi ze to chlopak powinien...

Kwiaty kupuje chłopak... tzn, możecie wybrać razem ale to on płaci.

No to ja chyba w takim razie nie zrozumiałam. :) Kto jest zaproszony na wesele, Ty? Czy Ty masz być osobą towarzyszącą?

Gość powiedzcie....
tak, to ja mam byc osobą towarzyszącą...

no moim zdaniem osoba towrzyszaca(jezeli nie jestescie para) nie powinna ponosic zadnych kosztow, mozecie razem wybrac, ale to nalezy do soby ktora jest zaproszona na slub, chyba ze zobaczysz ze chlopak nie kupil, wtedy mozesz zaproponowac zeby sie zatrzymal pod kwiaciarnia i kupic kwiatka, ja jak szlam jako osoba nie kupowalam, partner przyjechal po mnie juz z koperta i kwiatami,ktore ja wreczalam pannie mlodej

Pierwsze słyszę, że osoba towarzysząca ma kupować kwiatki. Jak sama nazwa wskazuje, jest osobą towarzyszącą. :)

Gość powiedzcie....
no to czyli na niego pada kupienie kwiatów, a moze pogadac lepiej z nim czy zamierza jakies kupic, zeby pozniej nie bylo za pozni na "zatrzymywanie sie pod kwiaciarnia" ?

Gość powiedzcie....
no moja kumpela jak szla to ona kupowala.... ( a tez nie szla ze swoim chlopakiem, tylko zwyczajnie z kolega)

Gość skoro i tak cię przerucha
jak sie nachlejesz, to za te kwiaty może zapłacić. I tak wyjdzie taniej jak za dziiwkę. Tak sądzę

Pogadaj wcześniej. Faceci są nieprzewidywalni, może się okazać, że w ogóle nie pomyślał o kwiatach. :)

Gość Ty kupujesz
jeśli zaproszenie zostało skierowane do Ciebie, to Ty kupujesz a nie Twoja osoba towarzysząca.