Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam ochotę na coś dobrego

Znacie przepis na jakieś łatwe w przygotowaniu i pyszne ciasto??

Polecane posty

Murzynek jest łatwy,ale nic specjalnego,a jak się przełoży kremem to jest mdły.Znacie coś równie prostego w przygotowaniu i niewymagającego wyszukanych składników???

Gość najprostsze ciacho
3 jajka 1,5 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia cukier wanilowy Zmiksowac (najpierw jajka później jajka z cukrem itd) Blachę prodziża wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto i na wierzchu układać po okręgach owoce (najlepiej jabłka albo śliwki) Piec 40 45 min. Potrzymać po upieczeniu kilka minut w cieple na wierzchu posypać cukrem pudrem. Wychodzi bardzo dobre a przygotowanie zajmuje 10 min.

ten ser mozna kupic i nie jest jakos zatrwazajaco drogi. a wlasnoreczne tiramisu jest genialnie.

Gość najprostsze ciacho
Tych owoców trzeba dać dużo, podczas układania będą zatapiać się w cieście i trzeba je układać ciasno, ale 1ną warstwę.

6 żółtek 6 czubatych łyżek cukru 50 dag mascarpone 4 łyżki amaretto (można zastąpić innym mocnym i wyrazistym alkoholem) około 20 biszkoptów "kocie języczki" 1,5 szklanki mocnej kawy, świeżo zaparzonej i całkowicie wystudzonej (może być rozpuszczalna) 2 łyżki gorzkiego, naturalnego kakao opcjonalnie: 2 łyżki startej gorzkiej czekolady sposób przygotowania Żółtka przekładam do miski, dodaję cukier i ucieram mikserem na najwyższych obrotach przez 8-10 minut, aż zamienią się puszysty kogiel-mogiel o barwie prawie białej. Do masy dodaję mascarpone i miksuję minutę, aż całkowicie połączy się z masą jajeczną. Do kawy dodaję amaretto. Biszkopty zanurzam w zimnej kawie na 2-3 sekundy, następnie lekko nimi potrząsając, usuwam nadmiar płynu. W płaskim naczyniu układam warstwę biszkoptów, zalewam je 1/3 masy. Na niej układam następną warstwę namoczonych biszkoptów, zalewam kremem. Czynność jeszcze raz powtarzam (liczba warstw zależy od wielkości naczynia, czasem będzie ich więcej, czasem mniej, na górze ma być masa). Naczynie dokładnie owijam folią spożywczą i wstawiam na co najmniej 4 godziny (albo jeszcze lepiej na całą noc) do lodówki. Przed podaniem deser kroję na kwadraty nożem zanurzonym na chwilę w gorącej wodzie i delikatnie wyjmuję z naczynia. Każdą porcję posypuję kakao i czekoladą. jest niesamowite :)

Co do pierwszego przepisu-jak najlepiej pokroić te jabłka?Tzn w jaki kształt??

Gość najprostsze ciacho
obrać na pół wydłubać nasionka i znowu na pół i można jeszcze raz jak kto lubi :)

Mówisz,że dobre??Chcę zaskoczyć rodzinkę,nie piekłam jeszcze sama ciasta.Myślisz,że da się coś tam zepsuć?Co zrobić,żeby nie wyszedł zakalec??I ile potrzeba do tego jabłek?

Gość najprostsze ciacho
Myślę że nie popsujesz :). Wychodzi zawsze tylko musisz patrzeć na zegarek i miksuj składniki po kolei.

Gość najprostsze ciacho
A jak robisz z jabłkami to cukier puder możesz wymieszać z cynamonem.

Gość najprostsze ciacho
4 5 dużych jabłek powinny wystarczyć.

Gość poradźcie czy może tak być
Wielkie dzięki,wypróbuję,bo uwielbiam ciasta z jabłkami.Pozdrawiam :)

Gość nnie rozumie jak to
ukladac owoce po okregu??

Gość najprostsze ciacho
Proszę :D. Ze śliwkami też jest bardzo fajne.

Gość najprostsze ciacho
No forma jest okrągła więc robi się duzy okręg w nim mniejszy i mniejszy a na środku układa się ciasno kilka kawałków. Można rzucić je tak sobie ale w ten sposób ładniej wygląda.